Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κρίσιμη συζήτηση στην Λίγκα για τις αδειοδοτήσεις!

Το μεσημέρι της Δευτέρας η διοργανώτρια αρχή και τα μέλη της θα αναλύσουν τα δεδομένα, «παίζει» έντονα να γίνουν πιο ελαστικές οι ποινές για να υπάρχει… πρωτάθλημα του χρόνου – Φόβοι για «ψαλίδι» στο τηλεοπτικό με αίτημα της NOVA.
Κρίσιμη συζήτηση στην Λίγκα για τις αδειοδοτήσεις
Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι επιεικώς… τραγική (αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης στην χώρα και της έλλειψης βάσεων και υποδομών στον χώρο), μια και έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκα δεν έχουν λάβει αδειοδότηση και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι δύο «κόβονται» και από την Ευρώπη (ΑΕΚ και ΠΑΟ). Με όλα αυτά τα δεδομένα και αν δεν αλλάξει τίποτα, σοβαρό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει… Ο ανταγωνισμός θα μειωθεί στο ελάχιστο με έξι ομάδες να έχουν δικαίωμα μεταγραφών και ανανεώσεων για παίκτες μέχρι 22 ετών, ενώ θα έχουν και μειωμένο κατά 20% το τηλεοπτικό συμβόλαιο τους από την NOVA.
Το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Αστροναυτών στο Μαρούσι, θα πραγματοποιηθεί μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις στην ιστορία της Σούπερ Λίγκα. Διότι εκεί θα συζητηθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων που «καίει» έξι ομάδες του πρωταθλήματος και ενδιαφέρει άμεσα και τις υπόλοιπες για τον ανταγωνισμό και το επίπεδο που θα υπάρχει. Διότι με υποβαθμισμένο πρωτάθλημα η NOVA είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει αναπροσαρμογή του τηλεοπτικού συμβολαίου για να δίνει λιγότερα χρήματα, αφού δεν θα υφίσταται ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό προϊόν.
Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα και ο ΟΦΗ δεν έχουν λάβει αδειοδότηση σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ και αύριο Δευτέρα θα ασκήσουν έφεση με την ελπίδα να γίνει το… θαύμα. Όμως, η Σούπερ Λίγκα οφείλει να κοιτάξει το πρόβλημα κατάματα και με ρεαλισμό για να πάρει σοβαρές αποφάσεις, αν θέλει ένα αξιόπιστο και σοβαρό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά.
Για αυτό και θα πέσει στο τραπέζι η πρόταση να γίνουν πιο «ελαστικές» οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης. Μια πρώτη κουβέντα που έχει γίνει αναφέρει το όριο για δικαίωμα μεταγραφών ή ανανεώσεων να ανέβει στα 25-26 χρόνια, καθώς και μείωση του -20% των χρημάτων από το συνδρομητικό. Στην συνεδρίαση θα παραστούν και εκπρόσωποι του Ομίλου «Forthnet» που θα θέσουν όρους και προϋποθέσεις αν θέλουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα να υπάρχει το ίδιο ή έστω ελαφρώς μειωμένο το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΝΟVA για την σεζόν 2012/13.
Όλα αυτά και σαφώς ενδιαφέρουν άμεσα και «καίνε» την ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να παρίσταται στο Δ.Σ. της Λίγκας και να πιέζει όσο μπορεί προς όφελος της Ένωσης. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης θα πάει στην ΕΠΟ για να καταθέσει έφεση στην απόφαση μη αδειοδότησης. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μέχρι την Τετάρτη θα υπάρχει οριστική απόφαση με την ΑΕΚ να δίνει συμπληρωματικά στοιχεία που θεωρεί ότι θα την βοηθήσουν για μια θετική απόφαση.

πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: