Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Ακολουθεί» το ποδόσφαιρο ο Τραπατόνι!

«Ακολουθεί» το ποδόσφαιρο ο Τραπατόνι
Αποφασισμένος να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο πολύπειρος προπονητής παραδέχθηκε πως παρόλη την εμπειρία του, πρέπει να «ακολουθήσει» την εξέλιξη του αθλήματος, προκειμένου να οδηγήσει την Ιρλανδία σε μια επιτυχημένη πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Οποιεσδήποτε επιτυχίες έχω πετύχει είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής, ανήκουν στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να δείξω σε όλους πως είμαι ακόμα χρήσιμος. Αυτό είναι το σημαντικό, τι μπορώ να κάνω αύριο, τι μπορώ να κάνω στο μέλλον» δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας.

Αναφερόμενος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στη νίκη της Τσέλσι, τόνισε πως «αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν καλύτερα (Μπάγερν) αλλά δεν τα καταφέρνουν στο τέλος. Προσπαθώ να ακολουθώ το καινούριο ποδόσφαιρο».

Ο 73χρονος τεχνικός έχει ξαναβιώσει την εμπειρία ενός μεγάλου τουρνουά όταν το 2002 καθόταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Σε ερώτηση για τις διαφορές που εντοπίζει ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, σχολίασε:

«Είναι πολύ διαφορετικό. Κάθε τέσσερα χρόνια η κατάσταση αλλάζει. Οι διαιτητές αλλάζουν, η κουλτούρα του παιχνιδιού αλλάζει. Σήμερα πολλοί παίκτες παίζουν σε ξένα πρωταθλήματα, πολλοί προπονητές εργάζονται στην Κίνα, στην Αμερική, στη Νότια Αφρική. Κουβαλάνε πολλές διαφορετικές παραστάσεις».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: