Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Grexit!! (video)

Σε εφιάλτη μετατράπηκε ο ημιτελικός του Euro για την Εθνική... Οι Νέοι γκρέμισαν το όνειρο της διεκδίκησης του τροπαίου μέσα σε δύο λεπτά και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με το βαρύ 4-0 απ' τη Ρωσία.

Grexit (video)

Η Εθνική Νέων... κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος (πολλές αδράνειες πίσω) κόντρα στη Ρωσία και δεχόμενη σ' αυτό το διάστημα τέσσερα γκολ, έμεινε εκτός τελικού Euro (4-0).

Άτυχη στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γκούμα που είχε δύο κλασικές φάσεις για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε ο «εφιάλτης. Μέσα σε δύο λεπτά οι... μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού έστειλαν την μπάλα ισάριθμες φορές στα δίχτυα της Ελλάδας (50-52') και καθάρισαν πρόωρα την μπουγάδα.

Πολύς κόσμος στις εξέδρες του AEL FC Arena που έφυγε χειροκροτώντας τους «μικρούς» (αποβλήθηκε στο 68' ο Τσελεπίδης).

Το ματς

Ημιτελικός Euro είναι, δεν θα πας και φουλ επίθεση με το καλημέρα. Η Εθνική πάντως έδειξε διάθεση –και με το βροντερό παρών του κόσμου στις εξέδρες- να αναλάβει τα ηνία του ματς. Να κάνει αυτή το παιχνίδι. Δεν έβρισκε όμως τους απαραίτητους διαδρόμους για να κάνει πραγματικά αισθητή την παρουσία της. Και τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι άξιο αναφοράς, με τη Ρωσία να ‘χει ισορροπήσει και να προσπαθεί με ανεπιτυχείς σέντρες να «απειλήσει» την ελληνική εστία.

inner

Κι εκεί που δεν «μύριζε» κάποια μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, ξαφνικά η «μάχη»… φούντωσε! Αλλά η τύχη δεν ήταν επ’ ουδενί με την Ελλάδα. Ο Σάλιακας σέρβιρε εξαιρετικά δύο φορές για τους Βέργο και Κουλούρη (το επιθετικό δίδυμο της ομάδας), όμως την μία η κοντινή προβολή του νεαρού φορ έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ την άλλη ο άσος του ΠΑΟΚ σημάδεψε δοκάρι και για εκατοστά έχασε την δυνατότητα να χριστεί σκόρερ. Απ’ το τράβηγμα των μαλλιών για τις χαμένες ευκαιρίες, πήγαμε στο… πάλι καλά! Διότι λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, λίγο έλειψε να σοκάρει την Εθνική ο Μπεζντενέζνιχ, ο οποίος ευτυχώς έπιασε άσχημα την προβολή.

inner

Το 0-0 κρατούσε στο… κόκκινο το ενδιαφέρον. Ο «διακόπτης» όμως έκλεισε απότομα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το όνειρο της υπέρβασης του τελικού γκρεμίστηκε με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος και σε διάστημα δύο λεπτών. Δεν έφτανε που ο Τσέρνοφ βρήκε δίχτυα στο 50’ (επωφελούμενος το κενό στην καρδιά της άμυνας), ήρθε ο Γκαζιλίν με τη… σέντρα να σοκάρει οριστικά τους Νέους του Γκούμα για το 2-0 (από λάθος στο κέντρο). Η απόλυτη ψυχρολουσία είχε επιτευχθεί και πλέον χρειαζόταν ένα «θαύμα» για μια ιστορική ανατροπή.

inner

Τέτοιες όμως δύσκολα γίνονται και η Εθνική δεν μπορούσε να την κάνει. Έχοντας επηρεαστεί απ’ την διαμορφωθείσα κατάσταση, το ήδη «τσαλακωμένο» ματς, πήρε μορφή… εφιάλτη. Στο 65’ οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι και ο Σεϊντάεφ κλείδωσε μια και καλή την πρόκριση (με την Ελλάδα να ‘χει στο δεύτερο μέρος δύο σουτ με τους Βέργο και Στάικο). Δυστυχώς είχε κι άλλο… Όχι μόνο ο Τσελεπίδης αποβλήθηκε με σωστή κόκκινη κάρτα που δέχθηκε (τρία λεπτά αργότερα), αλλά ήρθε εκ νέου ο Τσερνόφ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα –σε νέα κακή αντίδραση της άμυνας- να γράψει το τελικό 4-0 και να υπογράψει την «ταφόπλακα» της Εθνικής στο Euro, σε ένα εφιαλτικό δεύτερο μέρος…



Ελλάδα: Κότσαρης (85’ Θεοδωράκης), Σάλιακας (62’ Ορφανίδης), Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοκουκουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ρούσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης (71’ Βασάιτης), Βέργος

Ρωσία: Μιτριούσκιν, Τσερνόφ, Γιακούμπα, Μακάροφ, Γκουλίεφ, Μπαρίνοφ (71’ Τσερόφ), Γκολόβιν (58’ Μελκάτζε), Γκασίλιν, Ζοτζανιγιάζοφ, Μπεζντενέζνιχ (46’ Ζούεφ), Σεϊντάεφ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: