Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ο ΠΑΟΚ υπέστη… εικονικό πνιγμό!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον ΠΑΟΚ, που έβγαλε το κεφάλι για ανάσα από το…νερό, λίγο πριν «σκάσει» στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι και για το 2-1 που τουλάχιστον τον κρατάει ζωντανό.

Ο ΠΑΟΚ υπέστη… εικονικό πνιγμό
Υπάρχουν πράγματα που έχουμε επισημάνει για τον ΠΑΟΚ και αυτά ακριβώς, ξετυλίχθηκαν και στο αποψινό παιχνίδι του, με την Λοκομοτίβα. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, είχε φάσεις στο πρώτο μέρος, δεν τις έκανε γκολ, μιας και σήμερα του έλειπαν όλοι οι ποιοτικοί επιθετικοί του και με 1.5 φάση των Κροατών στο πρώτο μέρος, είχε βρεθεί να χάνει με 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, χάθηκαν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κι έπρεπε να έρθει το 92ο λεπτό, για να περάσει μια έξοχη πάσα ο Μυστακίδης και να δώσει μια ασίστ, για ένα γκολ που δεν χανόταν στον Μακ, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μοιραίο παίκτη με τόσα γκολ που έχασαν μαζί με τον Κίτσιου (με τον Σλοβάκο ήταν οι δύο που έπαιξαν στα άκρα) και τον Πέλκα πίσω από τον Σάλπι.

Το γκολ αυτό, έστω κι αν δεν έσωσε την ήττα, κατανοείτε πως δίνει άλλη διάσταση στη ρεβάνς. Αν το σε βάρος του 2-0, είχε μείνει για τη ρεβάνς της Τούμπας, τότε η κατάσταση, θα ήταν πολύ δύσκολη ως και μη αναστρέψιμη. Γιατί για να κερδίσεις 3-0 σε τόσο πρώιμο στάδιο, με τόσα προβλήματα και με μια άμυνα, για να γελάνε... και οι πέτρες, δεν τολμώ ούτε να το σκέφτομαι. Ακόμα και κόντρα στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Όταν βλέπεις τον Ρικάρντο Κόστα, να πηγαίνει σχεδόν περπατώντας στην φάση του πρώτου γκολ για να προλάβει τον Κόλαρ, είναι ν’ απελπίζεσαι (για την ίδια φάση αναρωτιέμαι που βρισκόταν ο Τζαβέλλας). Όταν ο ΠΑΟΚ δέχεται ένα τόσο φτηνό γκολ, σαν το δεύτερο είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Κι είναι ευτύχημα, που ο Όλσεν στο 76ο λεπτό κατόρθωσε να σώσει το 3-0 και να μην φύγει από το γήπεδο με νευρικό κλονισμό ο νέος προπονητής, την στιγμή που η ομάδα του ΠΑΟΚ, έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη στο δεύτερο μέρος.

Άποψη μου είναι πως αυτό το σύνθετο 4-2-3-1 που μετατρέπεται σε 3-5-2 στην επίθεση δεν μπορεί να εφαρμοστεί τόσο πρώιμα σε μια ομάδα. Ο Σκόνδρας έβγαινε περισσότερο μπροστά στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ από δεξιά και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, για να μπορέσει να δημιουργήσει, αλλά από την άλλη αυτό δημιουργούσε, κενά πίσω, με τις επιστροφές των Θεσσαλονικέων, να μην είναι καθόλου αποτελεσματικές και μοιραία να μένει εκτεθειμένος από την δεξιά του πλευρά, ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Από τη συνολική εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ο μόνος που μπορεί να ξεχωρίσει κανείς απόψε, είναι ο Πέλκας που αποτέλεσε πραγματικά όαση, ενώ και η ασίστ του Μυστακίδη, είναι ίσως το πιο ουσιαστικό πράγμα της βραδιάς. Σε καλή βραδιά, κρατώντας τον ΠΑΟΚ σε πολλές δύσκολες στιγμές ήταν και ο Κάτσε.

Θέλω να πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ, θα εμφανιστεί πιο έτοιμος, σε μια εβδομάδα στην Τούμπα. Ωστόσο ο Ιβάν, ο Άρνεσεν και ο Τούντορ, θα πρέπει ν’ αποφασίσουν τι θα κάνουν με το κέντρο της άμυνας τους, καθότι η κατάσταση δεν μαζεύεται με τίποτα. Όσο για το κέντρο με Κάτσε και Τζιόλη, δεν φαίνεται να κουμπώνει καθόλου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ακόμα πιο τραγική στο ανασταλτικό κομμάτι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: