Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αποκαλυπτήρια στην Λάρισα!!

Με κάθε επισημότητα έγινε η παρουσίαση του Ράτκο Ντόστανιτς και των συνεργατών του στη Λάρισα, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί. Παρουσιάστηκε και ο Τσιμπάμπα.

Αποκαλυπτήρια στην Λάρισα!
Για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην Λάρισα μίλησαν ο Αλέξης Κούγιας και ο Ράτκο Ντόστανιτς, στην επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ μίλησε για τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί στην ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο και να πανηγυρίζουμε την άνοδο», ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία του Θωμά Κυπαρίσση και σχολίασε την επιλογή του τεχνικού τιμ.

«Η προσπάθεια μας είναι να γίνουν όσα λιγότερα λάθη γίνεται. Σίγουρα θα γίνουν κάποια. Η επαφή η προσωπική μαζί σας (σ.σ. με τους δημοσιογράφους) θα είναι ελάχιστη. Όσο λιγότερο μιλά ο ιδιοκτήτης των μετοχών μιας ΠΑΕ τόσο ευτυχή θα είναι τα γεγονότα που την περιβάλλουν όπως η σημερινή εκδήλωση. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο και να πανηγυρίζουμε την άνοδο», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

«Είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς της ΑΕΛ. Θέλω να είμαστε μια οικογένεια και ποδοσφαιρικά… ένα ποδοσφαιρικό έργο. Είναι λίγος ο χρόνος για να περιγράψω τα όνειρα μου γι αυτή την ομάδα. Θα παρουσιάσω τους ανθρώπους που θα έχουν την ποδοσφαιρική λογική για να την πάνε μπροστά. Οι περισσότεροι κάτοχοι ΠΑΕ δεν μπορούν να σημαδέψουν λεωφορείο στα πέντε μέτρα, αυτή είναι η διαφορά μου με αυτούς. Η δουλειά μου θα είναι η σωστή επιλογή των δασκάλων των ποδοσφαιριστών, αυτών που επίσης θα κάνουν τη ζωή του Ντόστανιτς πιο εύκολη».

inner

Για το τεχνικό τιμ ανέφερε: «Επέλεξα τον Θωμά Κυπαρίσση που είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο στο ποδόσφαιρο, που σε δύσκολες στιγμές έμεινε στην ΑΕΛ και αυτό το γνωρίζω προσωπικά γιατί ήθελα να τον αποκτήσω όταν βρισκόμουν σε άλλη ομάδα. Μαζί με τον Κυπαρίσση επιλέξαμε τον Ντόστανιτς. Μάθαμε πως είναι πολύ καλός γνώστης της προπονητικής, άψογος χαρακτήρας, είναι Σέρβος αυτός που μάθαμε να αγαπάμε και δεν είναι Σέρβος που την εθνότητα την κάνει επάγγελμα. Επιλέξαμε έναν καταξιωμένο προπονητή για να μην ξαναφέρουμε στην ΑΕΛ όλους αυτούς τους προπονητές που πέρασαν από την ΑΕΛ είτε κάθε βδομάδα είτε κάθε μήνα και κάποιοι από αυτούς υπηρετήσουν ένα σάπιο σύστημα που υπάρχει παράλληλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλωσορίζω τον Ντόστανιτς, λοιπόν, στην ΑΕΛ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Θωμά Κυπαρίσση. Εύχομαι να τα πούμε και πάλι στο τέλος της χρονιάς.

Μέσα από σωστές συμπεριφορές ο κόσμος πιστεύω πως θα είναι δίπλα μας και ενωμένοι με τους οπαδούς μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θέλω να κάνουμε ευτυχισμένη όλη τη ποδοσφαιρική Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι πρόεδρος αλλά ελπίζω, θέλω και εύχομαι η Ερασιτεχνική, ο Δήμαρχος και όλοι οι φορείς της πόλης της Λάρισας να θέλουν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια
».

Nτόστανιτς: «Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος»



Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος τεχνικός της Λάρισας, ο οποίος μίλησε για το ρόστερ της νέας περιόδου, τους στόχους που έχουν τεθεί και τις μεταγραφές.

inner

Αναλυτικά όσα είπε:
Για την προετοιμασία της ΑΕΛ: «Έχουμε δύο πλάνα για την προετοιμασία. Θα το αποφασίσουμε σήμερα το που θα γίνει».

Για την ιστορία της ΑΕΛ: «Ξέρω πολλά πράγματα για την Λάρισα και ξέρω επίσης σε ποια ομάδα ήρθα. Είναι τιμή μου που ήρθα να δουλέψει σε μια τέτοια ομάδα. Πρέπει όμως η ομάδα μου να δείξει και ποια είναι στο γήπεδο. Ήρθα στη Λάρισα για να δουλέψω σοβαρά και να την επαναφέρω στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν έχει ένα πλάνο για το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΛ: «Έχω δει όλους τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ. Παρακολουθώ πολλά παιχνίδια από την περσινή σεζόν. Ξέρω τι παίκτες χρειαζόμαστε. Έχω κι άλλες εναλλακτικές λύσεις ούτως ώστε να δούμε κι άλλους παίκτες. Κάνουμε μια καινούρια ομάδα και μια καινούρια προσπάθεια. Ξεκινάμε από το μηδέν. Είναι δύσκολο το εγχείρημα μας. Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Να δούμε τους παίκτες τι μπορούν να κάνουν και τους παίκτες που ψάχνουμε να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ξέρω ότι η ομάδα έχει ένθερμους οπαδούς και αγαπάνε την ομάδα. Πρέπει να έχουμε τον τρόπο και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη».

Για τους παίκτες που θα παραμείνουν και τον αριθμό του ρόστερ: «Δεν μπορώ να πω ακόμη ποιοι παίκτες θα παραμείνουν. Μου αρέσει να δουλεύω με μικρό αριθμό παικτών με νέους παίκτες. Πρέπει να τους δω όλους τους παίκτες».

inner

Για τους παίκτες που θα έρθουν: «Πρέπει να μιλήσω πρώτα σε αυτούς τους παίκτες. Οι παίκτες που θα ‘ρθουν πρέπει να είναι έτοιμοι ψυχικά. Θα πρέπει να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι έτοιμοι. Και ο χαρακτήρας παίζει ρόλο. Ξέρουμε ακριβώς τι ψάχνουμε και κοιτάμε σε διάφορες πλευρές. Θα πρέπει ο παίκτης να μπει στη δικιά μας φιλοσοφία».

Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία: «Θα ξεκινήσουμε στις 23-26 Ιουλίου και πιστεύω πως θα έχουμε το χρόνο 7 με 8 βδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ούτε και εμείς δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει ακριβώς το πρωτάθλημα».

Για τον λόγο που η ΑΕΛ δεν ανέβηκε πέρσι: «Δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά είναι κι άλλα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει: «Μου αρέσει να παίζω πιεστικό ποδόσφαιρο. Το σύστημα που θα χρησιμοποιήσω θα εξαρτηθεί από τους παίκτες. Μπορεί να είναι το 4-4-2 ή 4-3-3. Όταν έχουμε 15 χιλιάδες κόσμο πρέπει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχουμε την κατοχή της μπάλας γιατί ο κόσμος πληρώνει για να δει τέτοιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια που θα πρέπει να παίξουμε για το αποτέλεσμα».

Παρουσιάστηκε ο Τσιμπάμπα



Πέρα απ’ τον Ράτκο Ντόστανιτς, όμως, η Λάρισα παρουσίασε και την πρώτη της μεταγραφή, τον Ζοέλ Τσιμπάμπα.

Ο 27χρονος επιθετικός έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου και παρουσιάστηκε επίσημα απ' την διοίκηση της ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: