Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η εμπιστοσύνη στον Μιλιβόγεβιτς και ο... Κασάμι!

Ο Μάρκο Σίλβα ποντάρει πολλά στον Σέρβο χαφ, καθώς ταιριάζει «γάντι» στο σχήμα που έχει στο μυαλό του με την δυάδα μπροστά από τα στόπερ. Ποια η εικόνα του Παϊτίμ Κασάμι στο Ζέεφελντ.

Η εμπιστοσύνη στον Μιλιβόγεβιτς και ο... Κασάμι
Σε μεταγραφικό οργασμό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ολυμπιακός, αλλά ένα πράγμα που «καίει» επίσης τον κόσμο, είναι ποια από τα πρωτοκλασάτα ονόματα που προπονούνται στο Ζέεφελντ, δεν θα βρίσκονται τη φετινή σεζόν στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Κι όχι γιατί δεν θα τους θέλει ο Σίλβα ή ο σύλλογος, αλλά γιατί πάντα σε μεταγραφικές περιόδους είναι πολύ πιθανό να έρθουν προτάσεις που είναι αδύνατο να τις αρνηθείς. Όπως συνέβη πέρσι με τον Σάμαρη.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Αλέξης Βιρβίλης

Ο Πορτογάλος τεχνικός πάντως έχει ξεκαθαρίσει ένα πράγμα και το δείχνει το τελευταίο τριήμερο και με πράξεις στο Ζέεφελντ. Ότι ποντάρει πολλά στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Όλες τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν εκτενή ρεπορτάζ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιαταμπαρέ. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Εξακολουθεί να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Αφρικανό και απ' ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει και τεράστια έκπληξη αν δεν τον κρατήσει στο λιμάνι. Το ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Γιαταμπαρέ, δεν σημαίνει ότι στο πλάνο του για τον νέο Ολυμπιακό, ο Σαμπού θα είναι και βασικός.

Αντιθέτως, εκείνον που έχει στα βασικά του πλάνα και θέλει να κρατήσει οπωσδήποτε, είναι τον Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος χαφ ταιριάζει «γάντι» στο 4-2-3-1 που θέλει να εφαρμόσει ο Σίλβα στον φετινό Ολυμπιακό. Το έχει πει στον ίδιο, το βλέπουμε και καθημερινά στο Ζέεφελντ. Έχει τα στοιχεία που ζητάει ο Πορτογάλος για τους παίκτες που θα καλύψουν την δυάδα των χαφ μπροστά από τα στόπερ. Είναι ένας ανασταλτικός μέσος, που σύμφωνα με τον κόουτς, έχει την δυνατότητα να βγάλει την μπάλα μπροστά, να την κυκλοφορήσει, να δημιουργήσει ακόμα και προϋποθέσεις για επιθέσεις. Δεν θέλει ο αμυντικός χαφ να έχει ως αποκλειστικό προσόν την αναχαίτιση των επιθέσεων των αντιπάλων. Ο Σίλβα έχει ξεκαθαρίσει ότι και τα δύο αμυντικά χαφ θέλει να ξέρουν μπάλα, να μην «τρέμουν» όταν την έχουν στα πόδια τους.

Ο Μιλιβόγεβιτς έχει αυτό το «πακέτο», σύμφωνα με τον Σίλβα. Ο Σέρβος από την πλευρά του έβλεπε το τελευταίο διάστημα το όνομά του στα τουρκικά ΜΜΕ και στα ρεπορτάζ της Φενέρ του Περέιρα. Το deal δεν έγινε, αφού ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στις προτάσεις των Τούρκων. Δεν αποκλείεται ωστόσο το όνομά του να «ξαναπαίξει» όχι μόνο στους γείτονες, αλλά και σε άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Προς το παρόν όμως, ο Λούκα είναι παίκτης των Πειραιωτών και ο Σίλβα φτιάχνει τον νέο Ολυμπιακό, έχοντας τον Σέρβο στο μυαλό του και στα βασικά του πλάνα για να καλύψει τη μία από τις δύο θέσεις στα αμυντικά χαφ. Τώρα, αν έρθει κάποια φοβερή πρόταση για τον "Μίλι", τότε αναγκαστικά στο λιμάνι θα κοιτάξουν άλλες λύσεις. Από τη στιγμή που δεν έρχεται (και δεν υπάρχει και διάθεση από τον σύλλογο να τον πουλήσει), ο Πορτογάλος τον υπολογίζει κανονικά. Μοναδικό «αγκάθι» φυσικά οι δύο αγωνιστικές τιμωρίας στην Ευρώπη για την κόκκινη κάρτα στο ματς με την Ντνιπρο στο Φάληρο.

Όσο για τον έτερο χαφ, τον Παϊτίμ Κασάμι; Ο Ελβετός ανέβηκε στο Ζέεφελντ, κουβαλώντας μία "ταμπέλα" ότι αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν. Στον Ολυμπιακό πάντως δεν έχει φτάσει κάποια σοβαρή πρόταση. Οπότε, ο Κασάμι συνεχίζει να κάνει κανονικά την προετοιμασία του με τους νταμπλούχους. Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι δεν είναι αδιάφορος. Ίσα-ίσα που έχει «ζωντανέψει» τις προπονήσεις. Ίσα-ίσα που έχει δώσει άλλο χρώμα στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ με τις ενέργειές του και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το τεχνικό τιμ.

Κατά τ' άλλα, ο Σίλβα έχει ρίξει κάπως την ένταση της προπόνησης. Σήμερα δούλεψε περισσότερο σε μεμονωμένα «κομμάτια», όπως για παράδειγμα στα τελειώματα φάσεων όπου έχει εντοπίσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Κι αυτό δεν φάνηκε μόνο στο φιλικό με την Ντούκλα. Φαίνεται καθημερινά στο Ζέεφελντ, από την πρώτη μέρα προετοιμασίας...

* Ο Μανιάτης έκανε ένα μέρος με την ομάδα, κανονικά με μπάλα κιόλας! Συμμετείχε στις ασκήσεις ανάπτυξης από τα άκρα, στην εναλλαγή κατευθύνσεων και στα τελειώματα. Δεν βιάζονται πάντως οι γιατροί. Στα μέσα Σεπτέμβρη τον θέλουν έτοιμο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: