Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Πάμε για πρωτάθλημα, πέρυσι μας το έκλεψαν»


Ανοικτά για όλα τα θέματα μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. Τι είπε για τους στόχους, τις μεταγραφές ("είμαστε κοντά σε δυο παίκτες"), αλλά και την εγκληματική οργάνωση.

«Πάμε για πρωτάθλημα, πέρυσι μας το έκλεψαν»
Για κλοπή του περσινού πρωταθλήματος έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε, επίσης, για την εγκληματική οργάνωση, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προσπάθειες να αλλάξει προς το καλύτερο, αποκάλυψε ότι οι "πράσινοι" είναι κοντά σε έναν νεαρό αμυντικό και επίσης έναν νεαρό επιθετικό, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την ανακατασκευή της Λεωφόρου και πρόσθεσε ότι... "Ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες στο επόμενο 12μηνο"!

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ραδιόφωνο της Θύρας 13

Για την ομάδα: «Η ομάδα πέρυσι ωρίμασε. Κάποια λάθη που έγιναν στις μεταγραφές αντιμετωπίστηκαν. Εχουμε πολύ καλή επαφή με τους Βόκολο, Φύσσα και Αναστασίου. Υπάρχει μια άλλη επιπέδου συνεργασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε ο Σωτήρης Νίνης, αλλά και με άλλες μεταγραφές. Είμαστε έτοιμοι. Εχουν αποκαλυφθεί πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πράγματα τα οποία γνωρίζαμε όλοι μας και κανένας δεν μιλούσε».

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Είναι αξιοκρατικός, εντιμότατος, ευθύς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν αντιξοότητες, πάντα, που προσπαθούμε να τις υπερβαίνουμε».

Για τον Ρισβάνη: «Ταλαντούχο παιδί, αλλά του λείπει λίγο η θέληση. Ελπίζω να ωριμάσει. Είναι ταλαντούχος παίκτης, εγώ είχα ενθουσιαστεί. Δεν είχε δείξει την ίδια προσπάθεια στην προπόνηση. Το δόγμα του προπονητή είναι ότι θέλουμε να είμαστε σε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, να έχουμε υψηλό ηθικό και καλή τεχνική. Στη φυσική κατάσταση δεν υπάρχει καμία ανοχή στον Παναθηναϊκό. Οποιος δεν θέλει να κάνει αυτά που θέλουμε, δεν θα έχει θέση».

Για τον Αμπέντ: «Θα θέλαμε να έρθει. Ζητούσαν πάρα πολλά λεφτά».

Για τη Λεωφόρο: «Να προσέξουμε φέτος το θέμα των φωτοβολίδων. Είναι τόσο αυστηροί οι καινούργιοι κανονισμοί και φανταστείτε τι μπορεί να γίνει με έναν στραβό διαιτητή και παρατηρητή. Θα βάλουμε κάποιο πλέξι γκλας και κάποιο δίχτυ. Θα αλλάξει και θα είναι καλύτερο. Στο μάτριξ στόχος είναι να δείχνουμε το παιχνίδι. Η οθόνη είναι καταπληκτική. Μου λένε για τα εισιτήρια και λέω οκ, όποιος έρθει ας έρθει. Έχουν αυξηθεί τα κριτήρια αλλά είμαι αισιόδοξος. Το ένα σημείο είναι τα κόρνερ που χρειάζονται κάποια μέτρα. Αυτό είναι πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να το δεχθούν όπως είναι. Και λόγω κρίσης κάνουμε τα ελλάχιστα που μπορούμε να κάνουμε για την Λεωφόρο, αλλά υπάρχουν πλάνα και σχέδια. Έχουμε βρει τρόπο, η συμφωνία θα είναι σε δυο μήνες και θα κοιτάξουμε να δούμε το χρονοδιάγραμμα. Όταν έχουμε σταθεί στα πόδια μας το κάνουμε, αν περιμένουμε από τους άλλους άστο. Με την κατάσταση που υπάρχει με την ανθρωπιστική κρίση, είναι σωστό να δοθούν 7.000.000 για το γήπεδο του Παναθηναϊκού; Δεν το νομίζω. Τα λεφτά εμείς τα πήραμε. Γενικά από το κράτος δεν ζητάω πράγματα αλλά επειδή ο Σγουρός έδωσε στην ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένος να δώσει και σε εμάς. Και με την κυρία Δούρου που έχω μιλήσει δεν νομίζω να έχει πρόβλημα και σε εμάς μας φέρθηκε έντιμα». Για τον Εσιέν: «Εχει χρονοδιάγραμμα 4-6 εβδομάδες για να είναι έτοιμος. Είχε μια υποτροπή και τον πήγε πίσω».

Για τη σχέση με Ερασιτέχνη και ΚΑΕ: «Με τον Ερασιτέχνη έχουμε καλές σχέσεις. Με την ΚΑΕ δεν έχουμε στενές σχέσεις. Λόγω συμπτώσεων και συγκυριών. Εχουν μια οργάνωση, μια δυναμική, είναι μια εξαιρετική ομάδα, έχει τραβήξει τον δρόμο της. Με τον Ερασιτέχνη είμαστε πιο κοντά, λόγω Λεωφόρου και άλλων. Εχει τύχει κάποιες φορές να συνεργαστούμε με την ΚΑΕ, πχ για εισιτήρια. Απλώς με τον Ερασιτέχνη είμαστε σε συνεχή επαφή».

Για τον Κομπότη: «Ο Κομπότης τυπικά δεν πρέπει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν σύμμαχος, αλλά είχε το θάρρος της γνώμης του και πολλές φορές αντιτάθηκε στο σύστημα. Ισως και γι αυτό την πλήρωσε. Εγώ δεν είπα ότι υπάρχει ο κύριος φούφουτος που είναι Αγιος. Είπα ότι υπήρχαν δορυφόροι και μη δορυφόροι. Ο Κομπότης σήκωνε φωνή. Επίσης, υπάρχουν δυο ομάδες που διαφοροποιήθηκαν στη Βόρειο Ελλάδα. Εχω ακούσει ανάμικτες πληροφορίες για τις φιλίες του Ηρακλή. Ας ελπίζουμε να θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου».

Για τον χορηγό της φανέλας φέτος: «Ο ΟΠΑΠ θα είναι. Απλώς δεν τα βρίσκει ακόμη με τη Σούπερ Λίγκα. Σιγά μη δώσει περισσότερα λεφτά ο ΟΠΑΠ για να ενισχύσει τους δορυφόρους».

«Για να ανέβει το ποδόσφαιρο και αν εκλείψουν οι εγκληματίες, θα είναι πιο εύκολο, όλες οι ομάδες έχουν κοινά σημεία. Μου έλεγε ο κ. Σαββίδης ότι και στη Ρωσία σκοτώνονται, αλλά στο κοινό συμφέρον είναι όλοι μαζί».

Για την επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Εδώ δεν μας έδιναν τα πρακτικά. Υπάρχει μάρτυρας που έχει πει ότι έγινε μέσα. Υπάρχουν τα μαγνητοφωνημένα. Κερδίσαμε ασφαλιστικά μέτρα και πήραμε τα ηχητικά και τα γραπτά. Απλώς, δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται πολύ αργά. Και η ΕΠΟ είναι απαράδεκτη και ανήθικη που δεν ασχολείται με αυτά. Είναι ντροπή τους. Για τη Σουπερ Λίγκα τι να πω. Είναι άνανδρο. Είναι δυνατόν να έχουν χτυπήσει κάποιον μπροστά στα μάτια του Μποροβήλου και να μην λέει τίποτα. Όλα εδώ, όμως, πληρώνονται κ. Μποροβήλε».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εχουμε πακιστανικά, κινέζικα τηλέφωνα, φούρνους, συνομιλίες. Ε, ξέρω εγώ, εάν η ΟΥΕΦΑ κρίνει ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, τότε τι να πω. Ο Αλ Καπόνε είχε κάνει ληστείες και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Μπορεί η ΟΥΕΦΑ να κάνει τη δουλειά της και ο Ολυμπιακός να τη γλιτώσει. Πιστεύω ότι, επειδή τα στοιχεία είναι τόσα πολλά, το επόμενο 12μηνο, ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες. Εμαθα πρόσφατα ότι η ΕΠΟ δεν είχε στείλει τίποτα για την εμπλοκή του Αστέρα Τρίπολης. Αυτοί είναι ένα στάδιο πριν από τη δίκη. Ο Αστέρας θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα είναι προκλητικά. Στο ποδόσφαιρο η ένδειξη αρκεί για να τιμωρηθείς. Εάν στην Ελλάδα λειτουργούσαν αυτά, η σύνθεση στο ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετική».

Για τους δανεικούς: «Είπαμε να πηγαίνουν μέχρι δύο παίκτες και να μην γίνεται αυτό το κακό που γίνεται με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης και τήρησης των κανόνων. Όταν γίνεται μία απάτη θα πρέπει να βρεις στοιχεία, αλλιώς το ξέρεις το βλέπεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Για το στοίχημα: «Το στοίχημα είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο. Αν παίρνουμε λεφτά από τις εταιρίες; Θα έλεγα τι παίρνουμε… Αν μας τα δώσουν, ως διαφήμιση, θα τα πάρουμε. Αλλά το στοίχημα δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο».

Για την απομάκρυνση Ηρειώτη: «Ο Ηρειώτης ήταν δικηγόρος του Σπανού από παλιά. Δεν συμμετείχε στην υπόθεση Φύσσα. Είναι πολύ Παναθηναϊκός, σαν τη μύγα μες το γάλα στον Πειραιά. Σαν επαγγελματίας, βρήκε μια καλή δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει μόνος του. Είναι Παναθηναϊκός μέχρι το μεδούλι. Στο θέμα Φύσσα, ο άνθρωπος απείχε ενεργά. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά ο καθένας κάνει ό, τι θέλει. Εγώ αναφέρομαι στο θέμα Κοτσώνη. Στο θέμα Φύσσα, δεν είχε ανάμειξη. Μάλιστα, έκανε προσπάθειες να διευκολύνει τον Φύσσα».

Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία: "Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση και σε Παναθηναϊκή Συμμαχία γιατί σκοπός ήταν να χρηματοδοτείται ο Παναθηναϊκός έτσι. Αρχικός στόχος ήταν τα 20, 30, 40.000 και με 5, 6 και 7.000 μέλη υπάρχει θέμα. Τα διαρκείας έχουμε ένα καλό νούμερο και ανεβαίνει. Πρέπει φέτος να έχουμε πολλά δωρεάν εισιτήρια για τα παιδιά που είναι άνεργα. Θα είναι ακόμα περισσότερο από πέρσι. Θα αρχίσουμε ξανά περιοδείες. Φέτος τα διαρκείας πήγαιναν καλά, αλλά σταμάτησαν με την οικονομική κατάσταση. Τώρα σιγά – σιγά αρχίζουν ξανά. Θα κάνουμε και κάποιες άλλες βελτιωτικές κινήσεις και διευκολύνσεις».
Για τη βία: «Χαίρομαι γιατί ο Κοντονής προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Η βία ξεκινά από τη διαφθορά και τη σαπίλα. Νομίζω το έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό. Είμαι σίγουρος ότι ο Κοντονής μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπία οπαδών. Είναι ανοικτός άνθρωπος».
Για τις μετακινήσεις οπαδών: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Αλλά να συζητήσουμε και με τα παιδιά της επαρχίας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τον Σέρχιο Σάντσεθ: «Και ο Σιανί και ο Σάντσεθ ήθελαν να έρθουν. Εμείς θέλαμε τον Σάντσεθ. Τον βάλαμε στο αεροπλάνο ένα βράδυ και ήρθε. Σε μεγάλο βαθμό είναι επιτυχία των Φύσσα, Βόκολου. Υπάρχει μια ανησυχία στο εξωτερικό για την οικονομική κατάσταση. Είδα κι εγώ τον μάνατζέρ του δυο – τρεις φορές και τον πείσαμε».

Για τον φετινό στόχο: «Νομίζω ότι και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ και η διοίκηση κάνουμε ότι μπορούμε για το πρωτάθλημα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Ένα βασικό στοιχείο στην ομάδα είναι η συνοχή. Ο Τζιμπρίλ είναι μεγάλος παίκτης και θα ήταν ευπρόσδεκτος. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια ομάδα με φαντεζί παίκτες, όπως ο Τζιμπρίλ. Είναι όλοι σεμνά παιδιά. Θα θέλαμε, όμως, να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Μίλησα και με τον Νίκο Πατέρα και μου είπε ότι θα ήθελε ο Τζιμπρίλ να κλείσει την καριέρα του εδώ».

Για Καρέλη, Μαυρία και μεταγραφές: «Για τον Καρέλη είχαμε μια προσφορά την απορρίψαμε. Ηταν αρκετά εκατομμύρια. Αν έρθει κάτι απίθανο 7-8 εκατομμύρια, αλλάζει το πράγμα. Δεν πουλάμε. Το θέμα Μαυρία είναι ανοικτό. Εχουμε έναν αμυντικό κι έναν επιθετικό, έναν Ελληνα κι ένα ξένο, που κοιτάμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ μας».

Για τον Στέφανο Καπίνο: «Εμείς μιλήσαμε πριν από ένα μήνα με τον Καπίνο. Ρωτήσαμε τη Μάιντζ αν μας τον δίνει δανεικό και μας είπαν όχι. Μετά μάθαμε ότι πάει στον Ολυμπιακό. Οσο ήταν σε εμάς, έκανε καλά τη δουλειά του και τον ευχαριστούμε. Τελεία. Ο λόγος που έφυγε ο Καπίνο και αναγνωρίζουμε την προσφορά του, είναι γιατί δεν κρίναμε ότι θα έπρεπε να είναι στον βασικό κορμό μας. Θέλουμε συγκεκριμένους αθλητές. Ο Στέφανος είναι καλό παιδί, αλλά επιπόλαιος».

Για τον Σταύρο Κοντονή: «Δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς. Τιμωρηθήκαμε με τον Ολυμπιακό, λόγω της συγκυρίας. Εκανε λάθος ότι εκείνη τη στιγμή εμείς ήμασταν η αιτία του κακού. Εχει καλές προθέσεις και το απέδειξε με το νομοσχέδιο. Θα αλλάξουν οι πειθαρχικές επιτροπές. Θα φύγουν οι κύριοι που τιμωρούσαν μόνο εμάς».

Για το αν θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να πω τώρα περισσότερα. Αλλά τα πράγματα δεν τα έχουμε αφήσει στην τύχη τους. Να τα ξαναπούμε σε 3-4 εβδομάδες γι αυτά».

Για τις περίφημες συμμαχίες: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ΟΣΦΠ, με μια διοίκηση που λειτουργεί όπως ξέρουμε όλοι. Ο ΠΑΟΚ, ίσως επειδή ο Σαββίδης λείπει στο εξωτερικό, έχει αργές λειτουργίες. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Είμαστε ανταγωνιστές, αλλά έχουμε και κοινά συμφέροντα. Στο γήπεδο θα σκοτωνόμαστε ποδοσφαιρικά, αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ είναι πιο ενεργή και κινείται σε πολλά επίπεδα. Φέτος, θα παίξει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της μάχης με τον Ολυμπιακό. Ετσι νομίζω».

Για την ΕΠΟ: «Έχουν 17 κατηγορίες και νομίζω πως θα έχουμε εξελίξεις».

«Εγώ θα εκπλαγώ αν ο Αστέρας Τρίπολης παίξει στο ΟΥΕΦΑ φέτος. Δεν γίνεται!»

Για τη Βέροια και τον Νίκο Καλτσά: «Η μη τιμωρία της Βέροιας είναι σκάνδαλο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Προφανώς και του Ολυμπιακού… Ο Ολυμπιακός συμμετείχε. Οσο για τον Νίκο Καλτσά, με τον οποίο μιλάμε από πέρυσι, είναι ένα παιδί που έχει δείξει το ήθος του. Όταν έχεις ένα νέο παιδί και πάει ένας δικηγόρος και του δείχνει ένα χαρτί, τι να ζητήσεις από ένα παιδί. Ηταν σε μια ομάδα, σε μια πόλη με έναν κοινωνικό κύκλο κλπ. Εγώ αναγνωρίζω και μια λεβεντιά, που κάλυψε την πρώην του ομάδα. Ούτως ή άλλως, ο Νίκος δεν είχε άμεση γνώση των γεγονότων».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τα δικαστικά προχωράνε. Φέτος ελπίζω η κατάσταση να είναι διαφορετική. Στο θέμα του Μποροβήλου έχουμε πάρει θέση. Ουσιαστικά δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Λίγκας, παρά μόνο εκεί που πρέπει. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο. Φέτος, οι συνθήκες νομίζω και ελπίζω ότι θα είναι διαφορετικές. Αν περιμένουμε λίγες μέρες, θα μάθουμε αρκετά πράγματα σχετικά με αυτά που συζητάμε. Δεν θέλω να πω περισσότερα».

Για τον Νίκο Νταμπίζα: «Πέρσι δυστυχώς στο μεταγραφικό κομμάτι είχαμε αστοχίες και αποτυχίες. Τα σύννεφα μαζευόντουσαν από πέρσι. Ο Νίκος είχε μια καλή χρονιά, μετά είχε μια προσωπική περιπέτεια που μπορεί να τον επηρέασε. Μετά και στο θέμα του Μπούρμπου πέρασε μια δύσκολη προσαρμογή, αλλά δεν ήταν έτοιμος να παίξει με την Σταντάρ και ήταν θέμα όπως και ότι δεν είχαμε αμυντικό χαφ. Ήταν μοναχικός, δεν μοίραζε τις σκέψεις του ούτε σε εμένα, ούτε στον Γιάννη. Είχα μιλήσει με Τάκη και Λεωνίδα και μου είχαν πει πως δεν μπορούσαν να φύγουν από την Εθνική, μόλις έγινε ήταν δεδομένο να έρθουν σε εμάς. Με τα παιδιά μιλούσαμε συνέχεια και μιλάμε. Δεν κρατάμε κακία στον Νταμπίζα αλλά έπρεπε να αναβαθμιστεί η εσωτερική λειτουργία»

Για τη Λεωφόρο: «Κάνουμε κάθε προσπάθεια να παίξουμε και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λεωφόρο. Η ΟΥΕΦΑ μας λέει ότι είναι δύσκολο, αλλά εμείς κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι το γήπεδό μας. Εχουμε κάνει μεγάλα βήματα στη χρηματοδότηση και κατασκευή του γηπέδου. Δεν θέλω να ανακοινώσω πως. Εχουμε βρει τρόπο χωρίς κρατικά χρήματα. Δεν βλέπω πως το δημόσιο μπορεί, στην κατάσταση που είναι, να επιδοτήσει γήπεδα. Δεν θα ήταν και σωστό. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν τελειώσει και ελπίζω αυτή τη χρονιά να αρχίσουν τα έργα».

Για τις διαφορές με την Ευρωπη: «Στην Ευρώπη, σε κάποιες χώρες, οι ομάδες έχουν τρομακτικά έσοδα. Πολύ μεγάλα μπάτζετ. Είναι δύσκολο να τους πολεμήσεις. Η διαφορά είναι χαώδης. Φέτος, εμάς μας εγκατέλειψε η adidas. Ενοχληθήκαμε πολύ από τον τρόπο. Ενώ μιλούσε μαζί μας, ξαφνικά μας είπε ότι φεύγει. Η συνεργασία διεκόπη με άσχημο τρόπο. Εγινε από τη Γερμανία. Το προϊόν της puma είναι πάρα πολύ καλό. Η ποιότητα της φανέλας είναι καλύτερη».

Για τα οικονομικά: «Τα οικονομικά μας δεν έχουν ακόμα εξυγιανθεί. Προβληματικά χρέη δεν έχουμε, γι αυτό και παίρνουμε άδειες. Πρέπει να πάμε μια φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε θα έχουμε οικονομική εξυγίανση. Φέτος το μπάτζετ αυξήθηκε, αλλά τα έσοδα όχι. Ο σκοπός μας είναι να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανονικά, εμείς έπρεπε να πάμε. Φέτος έγινε κλοπή του πρωταθλήματος…».

Για τις μεταγραφές: «Είμαστε κοντά σε δυο μεταγραφές, άμεσα. Είναι εξελίξιμοι παίκτες. Ο ένας θα γίνει γνωστός άμεσα, ο άλλος όχι άμεσα. Δεν είναι όλοι οι παίκτες προς πώληση. Αν κάποιοι πουληθούν, θα πουληθούν πολύ ακριβά. Πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν δεν κρατήσουμε τους καλούς μας παίκτες, πως θα το κάνουμε αυτό; Θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό κορμό. Η ομάδα είναι, πλέον, πιο ώριμη».

Για το δημοψήφισμα: «Αν ήμουν κι εγώ 30 ή 25 και δεν είχα πολλές υποχρεώσεις, θα μπορούσα να είμαι πιο επαναστάτης απ ότι είμαι σήμερα. Σήμερα είμαι συντηρητικός, γιατί για να μπορώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις, πρέπει να ζω σε ένα περιβάλλον που λειτουργεί. Καταλαβαίνω τον θυμό και το ΟΧΙ, αλλά βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική, στα 58 μου. Κάναμε σχέδιο, αν διαλυόταν η χώρα, πως θα τρεφόταν ο Παναθηναϊκός από την Ιταλία!», το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Αλαφούζου για τις πολιτικές εξελίξεις. Ξεκαθαρίστηκε ότι η συζήτηση θα στραφεί γύρω από τον Παναθηναϊκό».

Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: Δεν έχω κάποια προτίμηση. Όλες καλές είναι, αλλά και εμείς είμαστε καλή ομάδα και ελπίζω η έδρα μας και το ηθικό μας να μας δώσουν ώθηση σε αυτά τα παιχνίδια. Πέρσι με την Λιέγη μας άφησαν πίσω. Όπως και με τον Ολυμπιακό που μετά τους -3 άδειασαν οι παίκτες γιατί κάνεις μια προσπάθεια και μετά εξαφανίζεται. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με αυτούς.

Για το προπονητικό: «Κάνουμε έργα. Το γήπεδο που φτιάχναμε το σταματήσαμε. Επίσης, ετοιμαζόμασταν ένα γήπεδο βόλεϊ με άμμο και κάποια άλλα. Τα έχουμε παγώσει, σε αυτή τη φάση. Είναι αγώνας επιβίωσης, κοιτάζουμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: