Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Της βγήκε η ψυχή..!

Ο επιμένων νικά και... ας του βγαίνει η ψυχή! Κάπως έτσι έγινε και με τη Γουέστ Χαμ στο πρώτο ματς με τη Μπιρκιρκάρα στο «Boleyn Ground» με την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς να παίρνει δύσκολα αλλά δίκαια τη νίκη με σκορ 1-0 για τον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Η νύχτα θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ μεγάλη για την άμυνα των Μαλτέζων. «Σφυροκόπημα», μόνιμη κατοχή της μπάλας, πολλές προσπάθειες, αλλά καμία δεν κατέληγε στα δίχτυα, γεγονός που όπως και να 'χει, προκαλούσε άγχος στους γηπεδούχους και τον Σλάβεν Μπίλιτς.
Ο Χάμπερ αναγκαζόταν ν' απομακρύνει τον έναν κίνδυνο μετά τον άλλον, ο Μαϊγκά στο 30ο λεπτό είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ και στην ανάπαυλα, όσο κουρασμένοι κι αν ήταν, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν ότι η αποστολή είχε εκτελεστεί σωστά... κατά το ήμισυ.
Ο Μπίλιτς ζητούσε συνεχώς να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας του από τις πτέρυγες. Ήθελε να προσπαθήσει να πάρει η Γουέστ Χαμ βοήθειες ανοίγοντας σε πλάτος, μήπως και αυτό ήταν ικανό να επηρεάσει την αμυντική λειτουργία της Μπιρκιρκάρα. Σέντρες, μεταβιβάσεις, μπαλιές από παντού... Τίποτα δεν οδηγούσε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και τόσο στις εξέδρες όσο και στον αγωνιστικό χώρο, γινόταν εμφανής η απογοήτευση και ο προβληματισμός.
Όλα αυτά, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χάμπερ, στη μοναδική φάση που δεν εκτίμησε σωστά, είδε τον Τόμκινς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να σκοράρει και ν' ανακουφίζει τον κόσμο της Γουέστ Χαμ που έφυγε χαρούμενος από το «Boleyn Ground», στο πρώτο ματς της τελευταίας σεζόν της ομάδας στο ιστορικό γήπεδο...
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν, Ριντ, Τόμκινς, Κρέσγουελ, Αμαλφιτανό (59' Σάμουελσον), Νομπλ, Νόλαν (79' Πογιέτ) Τζάρβις, Ζάρατε, Μαϊγκά (70' Λι)
Μπιρκιρκάρα: Χάμπερ, Φένεχ (49' Ζάμιτ), Βούκανατς, Ματσέτι, Καμενζούλι, Ζεράτα, Μουσκάτ, Λίλιου (65' Πλουτ), Μούσκατ, Μούργκα (45' Άγκιους), Μίκολι
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: