Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Φορτσάρει για Τουρκία η Εθνική ανδρών!

Μετά την θετική αρχή κόντρα στη Ρουμανία η Εθνική βόλεϊ ανδρών θέλει να συνεχίσει με την ίδια… φόρα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και κόντρα στην Τουρκία, όπως τόνισαν οι Μενέλαος Κοκκινάκης και Σωτήρης Δρίκος.

Φορτσάρει για Τουρκία η Εθνική ανδρών
Το πρώτο βήμα έγινε κόντρα στην Ρουμανία. Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών θέλει να συνεχίσει με την ίδια φόρα και κόντρα στην Τουρκία, στην 2η αγωνιστική της Ευρωπαϊκής Λίγκας.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των δύο ματς κόντρα στους Τούρκους, το παρών έδωσαν ο αρχηγός της ομάδας, Μενέλαος Κοκκινάκης και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος.

Και οι δύο τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία του κόσμου στα ματς, που θα γίνουν Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 στο ΔΑΚ Εύοσμου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχολίασαν τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα.

«Καταφέραμε στην αρχή των υποχρεώσεων μας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ να πετύχουμε δύο σημαντικά αποτελέσματα, όπως ήταν οι νίκες της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Ρουμανία», σχολίασε αρχικά ο Μενέλαος Κοκκινάκης και συνέχισε: «Κάθε εβδομάδα όμως είναι διαφορετική από την προηγούμενη κι χουμε ξεχάσει εκείνους τους αγώνες. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν άλλον αντίπαλο την Τουρκία και το μόνο που είναι ίδιο είναι το… γήπεδο. Οι Τούρκοι, απ’ ότι έχω καταλάβει κι από τα φιλικά που είχαμε δώσει εκεί πριν το World League, θέλουν να πετύχουν κάτι καλό στην διοργάνωση.

inner

Από την πλευρά θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την εθνική γιατί θεωρώ ότι αυτή η ομάδα δείχνει καθημερινά με το πάθος και την ψυχή που βγάζει στο γήπεδο ότι αξίζει
».

Από τη μεριά του ο Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει κάνει πραγματικά μια τεράστια επένδυση, σε εγκαταστάσεις και σε ανάληψη διοργανώσεων. Για μας είναι πολύ σημαντικό το ότι η αγωνιστική διαφορά που είχαμε με την Τουρκία είναι σχεδόν ίδια ή να το θέσω διαφορετικά δεν έχει μεγαλώσει καθώς σε μεγάλο βαθμό τους έχουμε προσεγγίσει. Κι αυτό είναι ένα αποτέλεσμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του έμψυχου υλικού που έχουμε αλλά και της συστράτευσης των αθλητών, όντας όλοι ετοιμοπόλεμοι και μάχιμοι στις διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Αυτό δεν έγινε τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς χρόνων. Εμείς δεν είχαμε τα χρήματα για να επενδύσουμε σε εγκαταστάσεις ή διοργανώσεις και προφανώς επενδύσαμε σε άλλα πράγματα
», είπε και ευχαρίστησε τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και ιδιαίτερα τον Μάκη Δημητριάδη, τους προπονητές των σωματείων των αθλητών και τους περιφερειακούς ομοσπονδιακούς προπονητές, λέγοντα χαρακτηριστικά πως: «θέλω να απευθύνω ένα “ευχαριστώ” σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φαίνονται, που δεν έρχονται στις συνεντεύξεις Τύπου, που είναι στο γήπεδο και τους ξέρουν λίγοι».

inner

Όσο για τους στόχους της ομάδας στα ερχόμενα ματς, είπε: «Αγωνιστικά ο στόχος μας είναι δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο στη ροή του αγώνα. Δηλαδή να αποφεύγουμε τα συνεχόμενα λάθη και να προσπαθούμε να πιέζουμε τον αντίπαλο να κάνει αλλεπάλληλα λάθη, ενώ θέλουμε να σταθεροποιήσουμε και να εφαρμόσουμε τακτικές κυρίως στα κρίσιμα σημεία του αγώνα».

Τέλος, για τα πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, σχολίασε: «Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα είναι το κίνητρο που έχουμε ως γηπεδούχοι, αλλά και ως μια ομάδα που ξεκίνησε με δύο νίκες την διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα εμφανίσει η Τουρκία καθώς στην αρχή της σεζόν είχε δύο ομάδες, μία για το World League και μία για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Με την ομάδα της Τουρκίας που είδαμε στα παιχνίδια της κόντρα στην Σλοβενία νομίζω ότι πάνω κάτω είμαστε στο ίδιο επίπεδο δυνάμεων, εμπειρίας και δυνατοτήτων. Είναι δύο ανοικτά παιχνίδια, τα όποια προσωπικά χαρακτηρίζω “ανδρικά ματς” όπου δεν χωράνε πολλές τακτικές».

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής
1.Ελλάδα (6-1) 6
2.Σλοβενία (6-1) 6
3.Κροατία (4-4) 3
4.Λευκορωσία (4-4) 3
5.Τουρκία (1-6) 0
6.Ρουμανία (1-6) 0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Παρασκευή 17 Ιουλίου
18:00, Ρουμανία - Λευκορωσία
20:00, Ελλάδα - Τουρκία (ΔΑΚ Ευόσμου)

Σάββατο 18 Ιουλίου
18:00, Ρουμανία - Λευκορωσία
20:00, Ελλάδα - Τουρκία (ΔΑΚ Ευόσμου)
21:00, Σλοβενία - Κροατία

Κυριακή 19 Ιουλίου
20:00, Σλοβενία - Κροατία *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: