Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στην κορυφή με κάθε τρόπο!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για τις πιθανές προσθήκες αλλά και αποχωρήσεις από το ρόστερ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

Στην κορυφή με κάθε τρόπο
Τα μεταγραφικά των «αιωνίων» είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Στο μπάσκετ, βεβαίως. Μπορεί να έχει περάσει μόλις μια εβδομάδα από το φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός και οι κινήσεις για τη νέα σεζόν.


Στόχος, ελληνικός, να είναι και του χρόνου το Μαϊο στα δικά μας μέρη ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης. Ποιος προχωράει καλύτερα; Βαριά κουβέντα. Ο Ολυμπιακός δείχνει έχει τις πιο μεγάλες δυσκολίες. Δεν είναι σωστό να λέγεται κάτι τέτοιο για τον πρωταθλητή Ευρώπης της τελευταίας διετίας. Δύσκολα είναι όλα και τίποτα.

Ναι, θέλει Σπανούλη και Χαϊνς. «Πρέπει» να τους κρατήσει. Στον Αμερικάνο έκανε την πρόταση του και περιμένει απάντηση. Σε λίγο έρχεται και η απάντηση του Έλληνα σταρ. Δεν πρέπει να προδικάζουμε καταστάσεις. Οπότε το κάναμε, ο Ολυμπιακός μας διέψευσε όλους με τα κατορθώματά τους. Οφείλουμε να περιμένουνε τις εξελίξεις με αυτούς τους δυο και μετά βλέπουμε τι γίνεται και θα δομηθεί η ομάδα των Πειραιωτών για τη νέα σεζόν. Προτεραιότητα είναι ο Σπανούλης όσο κι αν ο Χαϊνς έχει μπει για τα καλά στην καρδιά του κόσμου. Πάνω στον Σπανούλη είναι χτισμένη η ομάδα και από το αν θα μείνει ή όχι θα εξαρτηθούν όλα.

Όχι ότι θα έρθει η καταστροφή ή θα είναι σίγουρη η επιτυχία στις αντίστοιχες περιπτώσεις του φεύγει-μένει. Ο Ολυμπιακός δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή, αλλά με πολλή δουλειά. Το σίγουρο είναι πως και του χρόνου θα είναι ανταγωνιστικός και που όλοι σέβονται στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Στην εκκίνηση των μεταγραφών μοιάζει σε καλύτερη κατάσταση. Κρατάει τον Γκιστ, θα κρατήσει τον Λασμέ και έχει ήδη κλείσει Φώτση και Γιάνκοβιτς. Η κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα τον γεμίζει αυτοπεποίθηση για το αύριο. Στόχος του μετά την επιστροφή στην ελληνική κορυφή, αυτή της Ευρώπης. Αμφότεροι οι «αιώνιοι» έχουν βάλει το νερό στο αυλάκι εδώ και καιρό. Όσα λεφτά κι αν ξαναρίξουν Ρώσοι και Τούρκοι, αμφιβάλει κανείς ότι οι δυο τους θα έχουν και του χρόνου τον πρώτο λόγο για το ευρωπαϊκό στέμμα;
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: