Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Περιμένουν νέο νόμο!!

Ο Ιβάν Σαββίδης περιμένει ένα νέο νόμο για εταιρείες με μεγάλα χρέη στο δημόσιο, ο οποίος να προβλέπει πως όσες εταιρείες χρωστάνε πάνω από 10 εκατ. ευρώ, μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους, εφόσον πληρώσουν το πρωτογενές κεφάλαιο με εφάπαξ καταβολή. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 11 εκατ. ευρώ τελειώνει με τα χρέη προς το δημόσιο. Ανεκτό είναι και το σενάριο στο πρωτογενές κεφάλαιο να προστίθεται και ένα 10% των προστίμων και προσαυξήσεων.
Ο πρόσφατος νόμος που υποχρεώνει τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες να καταβάλουν το πρωτογενές κεφάλαιο, συν το 50% των προστίμων και προσαυξήσεων, εκτοξεύει το χρέος του ΠΑΟΚ στα 21 εκατ. ευρώ, αφού τα πρόστιμα που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια υπολογίζονται στα 20 εκατ. ευρώ.
Έως τώρα το αίτημα του Σαββίδη στο κράτος για την καταβολή άμεσα του πρωτογενούς κεφαλαίου με την εξάλειψη των προστίμων και προσαυξήσεων προσέκρουε στην άρνηση της τρόικας για εξαιρέσεις.
Οι πληροφορίες του ARENA FM. gr λένε ότι σ’ αυτό που ποντάρει, πλέον, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως εφικτή λύση είναι η ψήφιση ενός νόμου γενικά για εταιρείες με μεγάλα χρέη στο δημόσιο, προκειμένου και το κράτος να μαζέψει ρευστό και οι εταιρείες να επιβιώσουν σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: