Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ορθή διαχείριση του Φετφατζίδη!!

Δύσκολα συναντάει κάποιος -με μεγάλη συχνότητα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου- την τεχνική κατάρτιση του Γιάννη Φετφατζίδη. Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς. Το θέμα του προβληματισμού μας αφορά στο μέλλον του διεθνούς μεσοεπιθετικού στον Ολυμπιακό.  Εφόσον ο Μίτσελ δεν τον προορίζει ως βασική επιλογή του για τη νέα σεζόν, είμαστε της άποψης πως δε θα ωφεληθεί αν παραμείνει στον Πειραιά για μία ακόμη σεζόν
Για να κρίνουμε ουσιαστικά και οριστικά το κεφάλαιο «Φετφατζίδης» για τους «ερυθρόλευκους», θα πρέπει να κυλήσει μία ολόκληρη σεζόν, στην οποία θα λογίζεται ως πρώτη επιλογή για τη θέση του στην ενδεκάδα. Μόνο αν δεν πείσει, ασφαλώς και δε θα είναι παράλογο να αναζητήσει αλλού την ποδοσφαιρική του στέγη.
Όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στα χρόνια που βρίσκεται στο Λιμάνι, αφού έκανε διαρκώς τη διαδρομή απ’ την ενδεκάδα στον πάγκο, από ‘κει στην εξέδρα και ξανά πίσω στο γήπεδο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την αυτοπεποίθησή του.
Ενδεχομένως, λοιπόν, να βρει την αγωνιστική ταυτότητά του παίζοντας αλλού και γιατί όχι, σε μία ομάδα του εξωτερικού με τη μορφή δανεισμού. Να κατορθώσει να βρει την αυτοπεποίθησή και το ρυθμό του, ώστε να γυρίσει αργότερα τους «ερυθρόλευκους» ως πρώτη επιλογή για την ενδεκάδα.
Εμείς πιστεύουμε στην αξία του Φετφατζίδη. Ωστόσο, χρειάζεται να γίνει ορθή διαχείριση του «κεφαλαίου» του διεθνούς μεσοεπιθετικού. Και σε βάθος χρόνου θα βγει ωφελημένος ο παίκτης και κατ' επέκταση ο Ολυμπιακός. ʼλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως η διοίκησή του (ορθώς) πιστεύει ότι πρόκειται για μία επένδυση η οποία μπορεί να αποδώσει "καρπούς".
Επομένως, η ευκαιρία του Φετφατζίδη για την επανεκκίνηση της καριέρας του, ίσως να βρίσκεται έξω απ' τα τείχη των Πειραιωτών, σε περίπτωση (επαναλαμβάνουμε) κατά την οποία δεν βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Μίτσελ.

Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: