Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΕΚ για Β' Εθνική!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τις προδιαγραφές του ρόστερ, που φαίνεται ότι θα αντιστοιχούν σε υψηλότερη της Γ' κατηγορίας, και θα επιτρέπουν στην ΑΕΚ τον πρωταθλητισμό ακόμη και στην Football League.
Τις τελευταίες ημέρες ακούω όλο και πιο έντονα ένα σενάριο που θέλει την ΑΕΚ να βρίσκεται στην Β' και όχι στην Γ' Εθνική. Σενάριο που την φέρνει εκεί μέσα από την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, επειδή πολλές ομάδες που θα βρεθούν στην Β' δεν θα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής και θα υποβιβαστούν στην Γ', οπότε θα προκύψει η ανάγκη να βρεθούν “αντικαταστάτριες” για να παίξουν στην Football League και μια από αυτές θα είναι η ΑΕΚ.
Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει βάση και ρεαλισμός σε αυτό το σενάριο, άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε, στην χώρα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν από την μια στιγμή στην άλλη. Το θέμα μου όμως δεν είναι αυτό. Η ΑΕΚ που χτίζεται αγωνιστικά βάζει προδιαγραφές που θα την έκαναν όχι μόνο να μην “τρομάξει” μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο αλλά και να νιώσει έτοιμη να μπει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας για να πρωταγωνιστήσει και να κάνει πρωταθλητισμό.
Βούρας, Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς, Τσούπρος, Σταθάκης, Παυλής φαίνεται ότι έχουν κάνει την αρχή. Αρχή τέτοιων προδιαγραφών, δηλαδή για να σχηματιστεί μια ομάδα που θα συνδυάζει εμπειρία και ποιότητα ανώτερη της Γ' κατηγορίας, “παντρεμένη” με την φιλοδοξία για άμεση επιστροφή στην Superleague και συμμετοχή σε μια ΑΕΚ που θα ξαναβρεί το μέγεθός της και τους πραγματικούς, ιστορικά, στόχους της, του πρωταθλητισμού και των διεθνών συμμετοχών.
Καλά κάνει, δεν υπάρχει αμφιβολία, η ΑΕΚ που προσπαθεί να συναρμολογήσει ρόστερ υψηλότερων προδιαγραφών από αυτές της Γ' Εθνικής. Διότι δεν είναι μόνο που έχει την υποχρέωση, την πίεση και την λαχτάρα να επιστρέψει το συντομότερο στην Α' κατηγορία, αλλά είναι και ο τρόπος και η προοπτική. Ο τρόπος, επειδή ο κόσμος δεν θα την θέλει μόνο αποτελεσματική αλλά και ελκυστική στον καιρό των μικρότερων κατηγοριών, για να περνά καλά μαζί της έστω και αν θα την βλέπει απέναντι σε υποδεέστερους, μικρούς αντιπάλους. Και η προοπτική επειδή η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, τον χρόνο της απουσίας της από την Superleague, για να φτιάξει μια ομάδα που θα επιστρέψει έτοιμη, ανταγωνιστική, με παιδιά που θα έχει αναδείξει, με ποδοσφαιρικές υπεραξίες που η ίδια θα έχει δημιουργήσει και αναδείξει μέσα από αυτή τη διαδικασία.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: