Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Καραγεωργίου: «Ικανός ο Στέφενς, χρειάζεται και μεταγραφική ενίσχυση»

Στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του τεχνικού της ακριτικής ομάδας:

Για την έναρξη της προετοιμασίας της Ξάνθης και αν ο λόγος έχει να κάνει με τις πιθανότητες συμμετοχής στο Europa League: «Χρειαζόμαστε οκτώ εβδομάδες προετοιμασία, γιατί δεν θέλουμε να έχουμε πίεση. Όσον αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή, δεν ξέρουμε κάτι. Βέβαια, όλα γίνονται στην Ελλάδα, ωστόσο δεν έχουμε προγραμματίσει Ευρώπη. Αν προκύψει κάτι θα αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας. Θα είναι δύσκολο αλλά θα προσαρμοστούμε».

Για την συνήθως πολυετή του διάρκεια στις ομάδες που προπονεί: «Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο για να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο στόχος μου αναλαμβάνοντας μια ομάδα είναι να υπάρχει σταθερότητα και μια χρόνια κατάσταση ώστε να μπορούμε να βγάζουμε τις δυνατότητες τόσο των παικτών όσο και της ομάδας. Δεν υπογράφω συμβόλαιο για να καθίσω έξι μήνες και να φύγω. Σίγουρα παίζει ρόλο ο παράγοντας, τα αποτελέσματα, παίζουν ρόλο πολλά πράγματα για να παραμείνεις σε μια ομάδα».

Για το λόγο που δεν στέριωσε στον Παναιτωλικό: «Όταν πήγα στον Παναιτωλικό, πήγα με την ίδια λογική, όμως δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περίμενα εγώ, ενδεχομένως και ο σύλλογος. Έτσι αποφασίσαμε να φύγω γιατί θεωρήσαμε οτι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα. Ήταν μια άσχημη στιγμή στην καριέρα, ίσως επειδή δεν γνώριζα και το χώρο της Β' Εθνικής».

Για τους στόχους της Ξάνθης τη νέα σεζόν: «Δεν υπάρχει τώρα κάποιος ακριβής στόχος, αφού δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Κρατήσαμε όσους παίκτες θέλαμε, δεν έχουμε όμως τις προσθήκες που θα μας βοηθήσουν για να παίξουμε καλύτερα φέτος. Όταν ολοκληρώσουμε τη συμπλήρωση του ρόστερ θα είμαστε σε θέση να οριοθετήσουμε τους στόχους».

Όσον αφορά τη γνώμη του για το νέο πρωτάθλημα, ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε: «Θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα από πέρσι, γιατί κάποιες ομάδες όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ πήραν καλό μάθημα και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες. Υπάρχουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες που θα δ'ωσουν τη δική τους μάχη».

Για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ: «Αφού ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας θα μπορέσουμε να πούμε, τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Από την εμπειρία μου ως προπονητής διαπίστωσα ότι τις ομάδες τις κάνουν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Όσο καλός προπονητής κι αν είσαι αν δεν έχεις παίκτες ικανούς δεν κάνεις τίποτα. Μόνο ο καλός παίκτης μπορεί να σε ανεβάσει επίπεδο».

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Έχει έρθει ένας προπονητής πολύ ικανός. Ωστόσο, πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα όπως θέλει ο προπονητής και σε αυτήν την περίπτωση ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος και τις δεδομένες γνώσεις του θα μπορέσει να διεκδικήσει στόχους στο νέο πρωτάθλημα».

Για τους Σκόνδρα και Φυτανίδη που φέρονται πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ ικανοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, δείχνουν αγωνιστικότητα, και έχουν σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια».

Για τον Ηρακλή: «Αντιμετώπισε δυσκολίες αφού το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του και ιδίως των ξένων δεν ήταν ικανοποιητικό. Ωστόσο, έκαναν τεράστια προσπάθεια ώστε να φτάσει ο Ηρακλής την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου να διεκδικεί την άνοδο. Αυτό είναι θετικό πρόσημο για όλους, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση. Στα πλέι οφ δεν άντεξαν το βάρος και η ομάδα απέτυχε να ανεβεί κάτι πολύ άσχημο τόσο για τον Ηρακλή όσο και για τη Θεσσαλονίκη. Τώρα, πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να προετοιμαστεί για το επόμενο πρωτάθλημα». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: