Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κινδυνεύει να πληρώσει τις αμαρτίες των προηγούμενων

Τώρα θα μου πείτε ποιος θα καθίσει να σκεφτεί και να μετρήσει ότι από το 2006 μέχρι πρόσφατα οι διοικήσεις του Αρη έχουν φέρει στον Αρη συνολικά 106 περίπου ποδοσφαιριστές; Κανείς. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Εχουν ξεχαστεί όλα αυτά. Και τα χρέη θα είχαν γραφτεί στο χιόνι των συνειδήσεων του κόσμου εάν κάποιος δεν προσέφευγε στην εταιρεία Nexia για να διενεργήσει έλεγχο στα βιβλία της ΠΑΕ Αρης. Σήμερα όμως ο Αρης στη Λωζάννη έχει να αντιμετωπίσει μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Εκείνη του Βραζιλιάνου Αμορόζο που διεκδικεί από τον Αρη ένα ποσό που φτάνει τις 600.000 ευρώ περίπου.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που πέρασε από τον Αρη το 2008 (9 αγώνες, 2 γκολ) έχει κερδίσει την προσφυγή σε βάρος του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου. Η FIFA του επιδίκασε ένα ποσό της τάξης των 580.000 ευρώ (230.000 τα δεδουλευμένα και τα 350.000 ευρώ ρήτρα) και ήδη οι «κίτρινοι» παλεύουν την υπόθεση στο CAS σήμερα. Τότε βέβαια την είχαν κάνει μεταγραφή αεροδρομίου, ενώ γνώριζαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και ήταν στην απραξία επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Τότε όμως τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Εάν ο Αρης που έχει λίγες ελπίδες κερδίσει το δικαστήριο, η ανάσα θα είναι σημαντική για το ήδη άδειο ταμείο των «κίτρινων». Αν όμως χάσει το δικαστήριο, θα πρόκειται για θηλιά που θα τον πνίξει. Οι εμπνευστές όμως εκείνης της μεταγραφής (που είχαν αγνοήσει ακόμη και τον Μπάγεβιτς) πιθανόν να βρίσκονται σήμερα σε καμιά μακρινή παραλία. Αλλά το απίστευτο για τα δεδομένα του Αρη συμβόλαιο τότε δεν το πλήρωσε κανείς παράγοντας της τότε διοίκησης από την τσέπη του. Τα χρήματα ήταν του κόσμου του Αρη και όχι δικά τους. Ποιος νοιάζεται όμως; Το μόνο που απομένει είναι να διδαχθούν κάποιοι από την ιστορία. Διότι όταν δεν διδάσκεσαι, τότε δεν έχεις καμία προοπτική.
34.000 ...αμησιάτικα

Κι o Αρης έχει καταβάλει 34.000 ευρώ. Στο ξεκίνημα της χρονιάς κατέθεσε 17.000 ευρώ για τη συζήτηση της υπόθεσης από το ανώτατο διεθνές δικαστήριο, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κατέθεσε άλλα 17.000 ευρώ για να φτάσει η υπόθεση στη φάση της εκδίκασης, η οποία ορίστηκε για σήμερα.
Οι ...μαυρογυαλούροι και τα ακριβά τζιπ

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα του απίστευτου συμβολαίου με τον Αμορόζο που υπέγραψαν κάποιοι. Αν ρίξετε μία ματιά στο αρχείο των φωτογραφιών (και αυτό δεν είναι δύσκολο) από την υποδοχή αυτών των καραβανιών που έφερναν στον Αρη τότε, θα διαπιστώσετε πολύ εύκολα τη χλιδή και τη σπατάλη. Θα δείτε φουσκωτούς με μαύρα κοστούμια, μαύρα γυαλιά και ακριβά τζιπ που δεν χρησιμοποίησε ούτε η Ρεάλ για να μεταφέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Για να μη θυμίσω τον αριθμό των φουσκωτών με τα μαύρα κοστούμια που συνόδευαν τον πρόεδρο του Αρη στον τελικό Κυπέλλου του Καυτανζογλείου. Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: