Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Με Αϊμάρ και Μαλουντά…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τις δυσκολίες που έχει ο Ολυμπιακός στην υλοποίηση των μεταγραφών του.
ΜΟΥ στέλνουν e mail αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού και ρωτάνε: «Μα καλά, έχει τελειώσει δύο μήνες το πρωτάθλημα. Θα πάρουμε κανένα παίκτη;».
Η ερώτηση είναι λογική. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μία σοβαρή παράμετρο: ο Ολυμπιακός επιχειρεί να κάνει μεταγραφές πρώτης γραμμής, για τα δεδομένα του πάντα και τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της προσπάθειάς του. Κι όσο είναι σε μία τέτοια διαδικασία, οι δυσκολίες θα είναι πάντοτε πολλές.
Άλλοι παίκτες θα έχουν κι άλλες προτάσεις. Βλέπε τον Μπόατενγκ, που ουσιαστικά προτίμησε τη Φούλαμ, το αγγλικό πρωτάθλημα και το Λονδίνο, που είναι σαφώς πιο ελκυστικοί προορισμοί από το ελληνικό πρωτάθλημα και την Αθήνα. Βλέπε τον επίσης αμυντικό μέσο της γαλλικής Νανσί, Σαλίφ Σανέ, τον οποίο είχε «κοιτάξει» ο Ολυμπιακός-τον τσίμπησε ομάδα της Μπουντεσλίγκα, το Ανόβερο.
Άλλοι παίκτες προτιμάνε να μείνουν στην Ισπανία η, τουλάχιστον έχουν αυτή την προτεραιότητα, εκτός κι αν τους παρουσιαστεί κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Βλέπε τον έξω δεξιά Πέδρο Λεόν της Χετάφε (απέκτησε τα δικαιώματά του από τη Ρεάλ Μαδρίτης) και τον πλέϊ μέϊκερ Βερδού, που έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ κι ακόμη δεν έχει απαντήσει στους ερυθρόλευκους.
Άλλοι παίκτες κοστίζουν ποσά εκτός της σύγχρονης ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Βλέπε τον έξω αριστερά της Νανσί, το Μολό, που κοστολογείται από το σύλλογό του αρχικά με έξι εκ. Ευρώ και στη συνέχεια φέρεται να έχει πέσει στα 4 εκ. Ευρώ.
Κοντολογίς είναι περιπτώσεις, για τις οποίες χρειάζεται χρόνος, λεφτά και καλή διαπραγμάτευση.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ήδη κλείσει τις βασικές μεταγραφές του, παίρνοντας π.χ. για πλέϊ μέϊκερ τον 34χρονο Αϊμάρ και για τα άκρα της επίθεσης το Γιοβάνοβιτς (32) η, τον Μαλουντά (33). Και θα είχε κι ευχαριστημένο πολύ κόσμο του. Όμως, δεν το κάνει και επιλέγει να προσπαθεί να πάρει παίκτες αν μη τι άλλο πιο «φρέσκους», σε καλύτερη ηλικία, με περισσότερα χρόνια μπάλας μπροστά τους κι ορισμένους και με μεταπωλητική αξία.
Το τι θα καταφέρει, βέβαια, απομένει να το δούμε. Αλλά έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: