Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ψώνισε από το… πάνω ράφι!!

Ο Χούμπ Στέφενς είναι το νέο αφεντικό στο αγωνιστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την νέα εποχή στον «δικέφαλο»!
Το κεφάλαιο «προπονητής» έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης πήρε την απόφαση να… ψωνίσει από το πάνω ράφι επιλέγοντας τον Χούμπ Στέφενς για να εμπιστευθεί την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ολλανδός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου που πήραν την απόφαση να εργαστούν στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά έγινε το πρώτο και κατά την άποψη μου το πιο ουσιαστικό βήμα για να δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική εντός κι εκτός συνόρων. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι ο Στέφενς θα πετύχει στην Τούμπα. Κανείς δεν έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την επιτυχία άλλωστε. Ωστόσο είναι ο προπονητής αυξάνει για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ τις πιθανότητες επιτυχίας.
Καταξιωμένος, ώριμος, έμπειρος (μπαρουτοκαπνισμένος για την ακρίβεια), με πλούσιο βιογραφικό και ατελείωτες παραστάσεις από το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που δημιουργούν ασφάλεια ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να δημιουργήσει μια ομάδα με μέταλλο που θα καταφέρει όχι μόνο να διεκδικήσει τίτλους αλλά και να τους κατακτήσει.
Ο Σαββίδης αποφάσισε να βάλει το χέρι ποιο βαθιά από τον αρχικό προγραμματισμό για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Η παρουσία του Στέφενς εγγυάται σημαντικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Το όνομα του θα προκαλέσει σεβασμό στα αποδυτήρια και στην κερκίδα. Και όσοι ξέρουν τον ΠΑΟΚ ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να μην υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προπονητή.
Ο… θόρυβος στην Τούμπα είναι διαφορετικός όταν υπάρχει αμφισβήτηση σε σχέση με την ατμόσφαιρα που δημιουργείτε όταν ο κόσμος εμπνέεται από τον προπονητή. Και ο Στέφενς εμπνέει. Ξαναγράφω ότι συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς αλλά το βιογραφικό του Ολλανδού μου δίνει το δικαίωμα να πιστεύω ότι πολλά πράγματα θα μπούνε στη θέση τους.
Στοιχεία όπως η πειθαρχία (εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου) η σκληρή προσπάθεια, η σοβαρότητα θα αλλάξουν τη μορφή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γι αυτό σας λεω ότι ο Σαββίδης έκανε επιλογή για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Επένδυσε στον Στέφενς ότι μόνο σε ότι αφορά την δουλειά τους αλλά ακόμα και τις επιλογές του στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.
Ο Ολλανδός τεχνικός έχει όλο το πακέτο. Μπορεί να κόστισε ακριβά αλλά εξασφαλίζει στον Σαββίδη εγγυημένα σκληρή προσπάθεια για την ομάδα και πρεστίζ για τον ίδιο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλέον στον πάγκο του τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή του Ελληνικού πρωταθλήματος. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι τις βάσεις της επιτυχίας σε μια ομάδα θέτει ο προπονητής ανάλογα με την αξία του, ο Δικέφαλος με την επιλογή του Σαββίδη έβαλε γερά θεμέλια για να πετύχει στους στόχους του.
Ολοκληρώνω γράφοντας ότι ο ΠΑΟΚ –μπορεί να άργησε χαρακτηριστικά στην επιλογή αλλά - έχει επιτέλους προπονητή. Με το πρώτο γράμμα της λέξης κεφαλαίο. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο! Και τον διάλεξε ο Ιβάν γιατί πολύ απλά οι συνεργάτες του δεν είχαν –ούτε ποτέ πρόκειται να αποκτήσουν- εξουσιοδότηση για μια τόσο ακριβή επιλογή.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: