Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Από την Πριμέρα... στον ΠΑΟΚ!!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον 30χρονο Ισπανό κεντρικό αμυντικό Ινίγο Λόπεθ Μοντάνια.
Την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής με έναν παίκτη που διαθέτει την εμπειρία της Πριμέρα Ντιβιζιόν κατάφερε ο ΠΑΟΚ αποκτώντας για δύο χρόνια τον 30χρονο Ισπανό στόπερ Ινίγο Λόπεθ Μοντάνια που έμεινε ελεύθερος από τη Γρανάδα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του νέου αποκτήματος του Δικεφάλου του Βορρά.
Το ξεκίνημα στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο
Ο Λόπεθ γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1982 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αγωνιζόταν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Εκεί κάνει δύο χρονιές και μετά από ένα μικρό πέρασμα από τη Ρέγιες (έναν μικρό σύλλογο της Μαδρίτης) παίρνει μεταγραφή για την Αλκορκόν, της τρίτης επίσης κατηγορίας, το καλοκαίρι του 2007.
Η καθιέρωση στην Αλκορκόν
Ο Λόπεθ παίρνει κατευθείαν φανέλα βασικού στην Αλκορκόν και εκτός από τη συνεισφορά του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα παρότι στόπερ. Τη σεζόν 2008-2009 όμως παραγκωνίζεται αγωνιζόμενος μόλις σε πέντε ματς, ωστόσο την αμέσως επόμενη (2009-2010) ο Λόπεθ γίνεται και πάλι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Και πάλι δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα από τις στημένες φάσεις όπου προωθείται, και σημειώνοντας επτά τέρματα βοηθά την Αλκορκόν να πανηγυρίσει την άνοδό της στη δεύτερη κατηγορία. Μάλιστα την ίδια σεζόν με αυτόν στη σύνθεσή της, η Αλκορκόν είχε πανηγυρίσει μία εμφατική νίκη με 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο!
Η μεταγραφή στη Γρανάδα
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με την Αλκορκόν του δίνουν τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στη Γρανάδα το καλοκαίρι του 2010. Αναντικατάστατος και εκεί με 40 συμμετοχές την πρώτη χρονιά βοηθάει σημαντικά στο ανασταλτικό κομμάτι και πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν! Μάλιστα κι εκεί καταφέρνει, αν και στόπερ, να σημειώσει τέσσερα τέρματα. Ο Λόπεθ συνεχίζει στη Γρανάδα στο υψηλότερο επίπεδο της Λα Λίγκα και τις επόμενες δύο σεζόν (την περσινή και τη φετινή που μόλις τελείωσε), αν και με λιγότερες συμμετοχές σε σχέση με την πρώτη του χρονιά. Οι 28 και 23 συμμετοχές του όμως αντίστοιχα στην Πριμέρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση λίγες, κάτι που τον γέμισαν με την απαραίτητη εμπειρία.
Άρεσε στον Λάουντρουπ
Προς τα τέλη της φετινής σεζόν έγινε γνωστό πως η Γρανάδα δεν θα του ανανέωνε το συμβόλαιο που έφτανε στο τέλος του και έτσι ο παίκτης κοίταξε προς το εξωτερικό. Ενδιαφέρον είχε προκύψει από τη Λέγκια Βαρσοβίας στην Πολωνία, ωστόσο αυτό που τον εξίταρε περισσότερο ήταν το ενδιαφέρον που είχε προκύψει από την Πρέμιερ Λιγκ και πιο συγκεκριμένα από τη Σουόνσι. Ο τεχνικός της ομάδας, Μίκαελ Λάουντρουπ είναι γνωστός για την ανεύρεση μεγάλων ταλέντων στην Ισπανία, έχοντας φέρει στη Σουόνσι αρκετούς Ισπανούς που εντυπωσίασαν τη σεζόν που μας πέρασε. Ο Δανός τεχνικός της Σουόνσι είδε στοιχεία από τον Λόπεθ που του άρεσαν ιδιαιτέρως, ωστόσο η μετακίνηση στο Νησί δεν προχώρησε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: