Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μεγάλος προπονητής, μικρός άνθρωπος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αξία του Ζοσέ Μουρίνιο σαν προπονητή δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Μιλούν από μόνα τους τα έργα του. Σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει έχει πετύχει μεγάλα πράγματα.

Μεγάλος προπονητής, μικρός άνθρωπος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε, αφού δε νομίζουμε να υπάρχει κανείς που να τον αμφισβητεί για τις επιτυχίες του. Είναι δεδομένες, άλλωστε.

Όμως, ο Πορτογάλος αποδεικνύει συνεχώς με τις συμπεριφορές του μέσα στο γήπεδο, αλλά κι έξω απ' αυτό με τις κατά καιρούς δηλώσεις του ότι χρειάζεται ειδικά μαθήματα καλής συμπεριφοράς. Τουλάχιστον. Για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ.

Δεν θα ανατρέξουμε σε πράγματα που έκανε στο παρελθόν. Μόνο στο χθεσινό "el clasico" πρόλαβε να προκαλέσει με όλους τους τρόπους.

Πρώτα πήγε να βγάλει το μάτι (!) του βοηθού του Γκουαρντιόλα, Τίτο Βιλανόβα. Σκηνικό που το κατέγραψαν οι κάμερες ("κλικ" εδώ για βίντεο) και σήμερα είναι πρώτο θέμα στον ισπανικό Τύπο. Βέβαια, ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς για το γεγονός απάντησε "δεν τον ξέρω τον κύριο...", παρόλο που πρόκειται για μεγάλη δόξα της Μπαρτσελόνα.

Έπειτα έκανε μια απίστευτη κίνηση με το χέρι του όταν σε κάποια φάση τον πλησίασε ο Μέσι, ο μεγαλύτερος αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής στον κόσμο και πρότυπο για χιλιάδες παιδιά. Ο Πορτογάλος έδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο Αργεντινός εκπέμπει μια ...δυσωδία! Σκηνικό που επίσης έπιασε ο τηλεοπτικός φακός ("κλικ" για βίντεο).

Για το τέλος άφησε τις δηλώσεις. Απαξίωσε τον τίτλο της Μπαρτσελόνα ("ποιο Σούπερ Καπ τώρα...") και είπε ότι στο τέλος θα φανεί ποιος έχει τους περισσότερους και ποιο σημαντικούς τίτλους. Καμία σχέση, δηλαδή, με τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος το πρώτο πράγμα που είπε μετά το πρώτο ματς στη Μαδρίτη ήταν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη.

Βεβαίως, δεν βάζουμε μέσα πιθανές εντολές εξόντωσης του αντιπάλου που μπορεί να υπάρχουν αν κρίνουμε από τα δολοφονικά μαρκαρίσματα σε παίκτες της "βασίλισσας" σε κάθε "el clasico" πέρυσι και φέτος. Ούτε, φυσικά, τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε διαιτητές.

Μήπως, λοιπόν, πρέπει κάποιος επιτέλους να τον βάλει στη θέση του;

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: