Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Καθαρίζει» και χωρίς Μήτρογλου...!!

Ο Ολυμπιακός μπορεί και χωρίς τον Μήτρογλου... Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη και «έσπασαν» το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι από το 1966, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν.

«Καθαρίζει» και χωρίς Μήτρογλου...
Τα σαρώνει όλα στο διάβα του… Ο Ολυμπιακός «έσπασε» το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι, επικρατώντας 3-0 του Εργοτέλη, που κρατούσε από την μακρινή σεζόν 1965-1966 και έγραψε ιστορία, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν με δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν κατά διαστήματα, ωραίο ποδόσφαιρο, σκόραραν με τους Κάμπελ (3’), Όλαϊτάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και Τσόρι (63’) και πλέον συνεχίζουν ακάθεκτοι την κούρσα τους για έναν ακόμα τίτλο.

«Σκιά» στην αναμέτρηση, ο τραυματισμός του Μανιάτη, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς για την Άντερλεχτ, αφού είναι τιμωρημένος.

Το ματς:


Όταν ο προπονητής κάνει πολλές αλλαγές και ρίχνει νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα είναι λογικό να μην υπάρχει η απαραίτητη ομοιογένεια. Αυτό όμως… δεν συμβαίνει με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ γρήγορα στο γκολ, με τον Κάμπελ να σκοράρει, από την γωνία της περιοχής και να κάνει τα πράγματα πιο απλά. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο ρυθμός της αναμέτρησης… δεν ανέβηκε ποτέ και το παιχνίδι κυλούσε με τους παίκτες του Μίτσελ, να το ελέγχουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Εργοτέλης, κυρίως από την δεξιά του πλευρά, προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του, να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν κατάφερε να το πράξει. Λίγο πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια, ο Σάμαρης έκανε εξαιρετική ενέργεια και έδωσε… πάρε-βάλε τη πάσα στον Ολαϊτάν, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδωσε, πλέον, σαφέστατο προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το τέμπο, αλλά και η εικόνα της αναμέτρησης ήταν η ίδια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήλεγχαν εύκολα το παιχνίδι και τον ρυθμό του, και λίγο αργότερα, μετά τις πρώτες κινήσεις από τον Μίτσελ, έφτασαν και στο τρίτο γκολ τους, με τον Ντομίνγκεζ. Το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να αρχίσει και τις… δοκιμές. Κόντρα στην Άντερλεχτ, Μανιάτης και Μήτρογλου δεν θα υπάρχουν και έτσι άρχισαν οι πειραματισμοί, με τον Κάμπελ να παίζει για λίγο στην κορυφή και τον Μασάντο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου είναι και η φυσική του θέση.

Το 3-0 που είχε διαμορφωθεί έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Ολυμπιακό να «σπάει» ένα ιστορικό ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν την επίδοση της ομάδας του Μπούκοβι τη σεζόν 1965-1966, πετυχαίνοντας δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία, αυτή στο Αγρίνιο. Η μόνη… «σκιά» στο παιχνίδι ήταν ο τραυματισμός του Μανιάτη, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο.


Αγωνία για Μανιάτη

Τραυματίας αποχώρησε ο Γιάννης Μανιάτης στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων γύρισε το πόδι του σε μια φάση της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει και να γίνει άμεσα αλλαγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει φόβος για διάστρεμμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί, θα δείξουν και το ακριβές πρόβλημα.

Ωστόσο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο Μανιάτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Εντιγκά, Μανιάτης (29’ λ.τ. Σάμαρης), Βάις (60’ Ντομίνγκεζ), Κάμπελ, Σαβιόλα (68’ Μασάντο), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Σέποβιτς, Γιαταμπαρέ.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (79’ Ουέλινγκτον), Μπουχαλάκης (71’ Αναστασάκος), Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης (71’ Κούτρης), Κοζορώνης, Πιτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Βερπακόφσκις, Ρέντζας, Ρουγκάλας.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Φραγκαδάκης (Δωδεκανήσου )
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: