Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Χωριά που φαίνονται κολαούζο δεν θέλουν!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την πρωτοφανή κολλεγιά του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό σε ΑΝΤΙ-Ολυμπιακό ανένδοτο αγώνα, τις «κακές παρέες» του βορρά στο νότο και τον Ιβάν που θα οδηγήσει το σκάφος σε… ξέρα, καθώς για τα ανοσιουργήματα των βέβηλων αρρωστημένων οπαδών Όταν στην πρώτη κιόλας επαφή του με την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, οι αρχικές κουβέντες του «ζωγράφισαν» απαξίωση του ίδιου του προϊόντος για το οποίο υποτίθεται ότι «κουβαλήθηκε» από το Ροστόφ να ρίξει… ρούβλια (σε μορφή Euro εντάξει) με τη σέσουλα, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι πάσχει από σοβαρό επίπεδο συνεργατών.
Δεν γίνεται να «μπουκάρεις» σε ένα χώρο που είναι αδηφάγος και ξέρεις ότι δεν μπορείς να το… παίξεις μάγκας αν δεν σπρώξεις πολύ, μα πολύ χρήμα, ακόμα έστω και εντός ευρύτερου επενδυτικού πλαισίου και οι πρώτες σου δηλώσεις να είναι: «Μπαρτσελόνα να τον κάνω τον ΠΑΟΚ με μεταγραφές, πρωτάθλημα δεν πρόκειται να πάρω».
Πού πας λοιπόν; Δεν είπες στον… μπαμπά σου: «Σε τι κόσμο με φέρνεις να ζήσω;». Αφού είναι σκάρτο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και προκοπή δεν κάνεις αν δεν κινήσεις τα παρασκηνιακά νήματα – όπως ισχυρίζεσαι – τι δουλειά έχεις εσύ, ο υγιής επιχειρηματίας να σκορπίσεις τα ωραία σου λεφτάκια κύριε; Ε;
Να ανοίγεις το καπάκι του καλαθιού αχρήστων και να πετάς μέσα την ωραία σου περιουσία; Ε; Ποιος ο λόγος; Ε;
Επειδή όμως δεν θέλει φιλοσοφία ούτε ιδιαίτερη πληροφόρηση για να γνωρίζει κάποιος ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι φυσικά κανένας α-σόβαρος επιχειρηματίας, που αγνοεί το πού ήρθε και πού βρίσκεται, η πρώτη υπόθεση που κάνεις είναι ότι στη μελέτη του εγχειρήματός του, οι «διπλανοί του» πρέπει να είναι από δαύτους με τα… μαύρα μεσάνυχτα.
Του είπανε, λοιπόν, μερικές μπαρούφες κι αυτός βγήκε και τις αράδιασε φόρα παρτίδα. Έτσι κι αλλιώς, τα λόγια δεν κοστίζουν, το πολύ-πολύ να κάνουν και εντύπωση.
Στην πράξη είδατε: Περιορισμένες μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι και από δανεισμούς… να φάνε κι οι κότες…
Ύστερα πάλι, τον κοιτάζεις τον άνθρωπο από τις κινήσεις του. Αγκαλιά και πλάι- πλάι με την ηγεσία του Παναθηναϊκού στην προεδρική σουίτα της Τούμπας, ψηφοφορίες-κινήσεις κολλεγιάς στη Λίγκα, σχεδόν μόνιμη ταύτιση απόψεων και, τώρα, ήρθε και η αγωγή ακυρώσεως της πρόσφατης απόφασης που έλαβε (με συντριπτική πλειοψηφία) ο Συνεταιρισμός για να προστατεύσει το ποδόσφαιρο, το ίδιο του το προϊόν και το «μαγαζί» από κακόβουλα σχόλια, με την συμπόρευση των δύο ΠΑΕ.
Οι οποίες σημειωτέο, επιδιώκουν να «διαφημίσουν» τη συμμαχία τους, το κοινό τους μέτωπο, εκδίδοντας με πρωτοφανή κίνηση, μέχρι και κοινή επίσημη ανακοίνωση!
Καλά, χωριό που φαινόταν κολαούζο δεν ήθελε… Μόνο που τώρα υπάρχει πλέον απροκάλυπτη συμμαχία ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, με νομικό αγώνα εναντίον της… SuperLeague.
Σα να στρέφεσαι εναντίον της οικογένειας σου δηλαδή, που έχει πάρει κατά πλειοψηφία μέσα στο σπίτι μια απόφαση με αποκλειστικό να προστατέψει την περιουσία σου! Όταν σηκώνεται το χέρι από το κορμί και… μπατσίζει το ίδιο σου το μάγουλο!
Αυτή είναι η μία όψη της μετωπικής σύγκρουσης που επέλεξαν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με την Λίγκα. Η άλλη - και σπουδαιότερη για τους «συμμάχους» - είναι προφανέστατα ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης του.
Στρέφονται ξεκάθαρα κατά των πρωταθλητών και του επενδυτικού έργου του Βαγγέλη Μαρινάκη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αναρωτιέστε ακόμα γιατί; Μα ο Μαρινάκης είναι ο μόνος επιχειρηματίας που αυτά τα τριάμισι χρόνια που βρίσκεται ενεργά στο ποδόσφαιρο βάζει συνεχώς και πολλά λεφτά, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε ένα άθλημα που ο Παναθηναϊκός και τώρα και ο ΠΑΟΚ (!) κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να το μειώσουν, να το αποδυναμώσουν, να το «ξεφτίσουν», να πείσουν τον κόσμο ότι πρέπει να το απαξιώσει!
Και, τέλος πάντων πες, για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού… ποια Λίγκα και ποια προάσπιση των συμφερόντων του ποδοσφαίρου, αφού λεφτά δεν έχει να βάλει ο πρόεδρος του, διοικεί με μετοχές και χρήματα άλλων από το παρελθόν και το μόνο που κάνει είναι να μεθοδεύει και να παλεύει με όλους τους τρόπους και τις (κουραστικές) «προσχηματικές Δίκες» την αποσταθεροποίηση και τον ευτελισμό του πρωταθλήματος.
Για… Μεγαλέξανδρος πας!
Εσύ, όμως, κύριε Σαββίδη μου, πού πας; Με ποιόν – και γιατί, ποιος ο λόγος – «τακιμιάζεις»;
Εσύ που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζεις επενδυτικά το ποδόσφαιρο, που δραστηριοποιήθηκες με την μπάλα για να «σβήσεις» τα χρέη του ΠΑΟΚ, να εξυγιάνεις την ΠΑΕ να μη χρωστάει σε κάθε πικραμένο, να φτιάξεις ιδιόκτητα γήπεδα και προπονητικά κέντρα, να γίνεις ανταγωνιστικός, να κάνεις πρωταθλητισμό, να διαβείς τα ευρωπαϊκά κατώφλια με αξιώσεις και με όλα αυτά μαζί, πακέτο, να σε καταγράψει ως… «Μεγαλέξανδρο» η «βίβλος» του δικεφάλου του βορρά, γιατί ενοχλείσαι άραγε με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής;
Όταν εσύ ο ίδιος, πρώτος, αρχηγός, θα έπρεπε να ήσουνα και να νοιάζεσαι για τα συμφέροντα των ΠΑΕ και της τσέπης σου από την οποία βγαίνουν τα χρήματα και πέφτουν στο ποδόσφαιρο!
Φαίνεται όμως ότι όπως και με τους συνεργάτες του έχει λαθέψει ο κ. Ιβάν – γι’ αυτό και τους έχει πάρει και τους έχει σηκώσει με τις μεταγραφές του καλοκαιριού αναθέτοντας πλέον τη σχετική ευθύνη αποκλειστικά στον Στέφενς όπως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος ανήγγειλε μετά το ματς με τον Άρη – κάπου τα ίδια λάθη κάνει και στην επιλογή των «φίλων του».
Με «κακές παρέες» και άστοχες επιλογές στενών συνεργατών, πάντως, ένας επιχειρηματίας σαν τον κ. Σαββίδη θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν γίνεται να πάει πουθενά.
Ότι το σκάφος οδεύει «καρφωτό» σε ξέρα…
«Φτηνές» πλάκες, φρενοβλαβείς πράξεις
Κάποια πρωτοσέλιδα που βγάζουν «πόνο» και μαρτυρούν βαθιά θλίψη, άκρατο φθόνο, μιζέρια, φτήνια και «τσίπικη» νοοτροπία, σύμφωνοι, ακόμα κι αυτά, εντός πνεύματος οπαδισμού και εμπορευματοποίησής του, ίσως να μπορεί να τα καταλάβει κανείς.
Και να αδιαφορήσει, να γελάσει μαζί τους και, βεβαίως, ως εκεί. Να μην ασχοληθεί ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω γιατί θα δώσει και αξία σε αστείες εμπνεύσεις.
Για ιερόσυλους και βέβηλους, οι οποίοι δεν έχουν ιερά και όσια στη ψυχή και τη ζωή τους, εκεί είναι που δεν έχει να πει το οτιδήποτε κανείς σώφρων νους.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πράξεις εκφράζονται μόνο μέσα από ένα χαρακτηρισμό: Ανοσιουργήματα, τερατουργήματα. Για αρρωστημένα μυαλά, φρενοβλαβείς τύπους, πραγματικά τέρατα!..
Υ.Γ.: Μπράβο στην Original για την ανακοίνωση της και το ξεκαθάρισμα των θέσεων της. Στο κάτω-κάτω ανάμεσα στα θύματα της Θύρας 7 ήταν το 1981 κι ένα παλικαράκι «κιτρινόμαυρων» αισθημάτων.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: