Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κούπερ: “Ομαδική νίκη”

cooper
Η ομαδική δουλειά έφερε την σημερινή (30/11) νίκη επί του ΚΑΟΔ όπως τόνισε ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Ντι Τζέι Κούπερ.
Συγκεκριμένα, τόνισε: “Ηταν μια καλή ομαδική νίκη. Παίξαμε πολύ καλά μετά το ματς με τα Τρίκαλα, παίξαμε ομαδικό μπάσκετ και επιστρέψαμε στις νίκες. Βρήκαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε καλή άμυνα και αυτό οδήγησε σε λάθη τον ΚΑΟΔ. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ταξίδια σαν δικαιολογία, αυτό συμβαίνει και σε άλλες ομάδες. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς”.
Για το ματς με την Ανκαρα: “Κάθε νίκη τονώνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είμαστε έτοιμοι για το ματς αυτό και πάμε για το καλύτερο”.


«Ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης στάθηκε στην ομαδικότητα που δείχνει η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ σχολίασε και το γεγονός των χαμένων ριμπάουντ.
Ακόμα, ο έμπειρος γκαρντ του «δικεφάλου» σχολίασε το αποψινό παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ και μίλησε για το επόμενο καθοριστικό ματς απέναντι στην Άνκαρα για το Eurocup.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Περνώντας το πρώτο ημίχρονο ήταν εύκολο να καταλάβουμε γιατί πήγε έτσι το παιχνίδι. Δεν ήταν καλή η άμυνα μας και για να γίνει κάτι διαφορετικό θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Οι 8 πόντοι που δεχτήκαμε στο 3ο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικοί. Αυτό μας έδωσε ρυθμό στην επίθεση. Παίξαμε απειλητικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο», ήταν το αρχικό του σχόλιο για το παιχνίδι.
Συνέχισε λέγοντας: «Είναι δύσκολο να διακρίνεις αν φταίει η έλλειψη ενέργειας στο να μην είσαι συγκεντρωμένος. Ξέρουμε τι γίνεται… Είναι καλό που αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα και καταφέρνεις να το λύνεις. Ξέραμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να εφησυχάζετε. Ακόμα και όταν υπάρχουν διαφορές όπως στο παιχνίδι με την Άνκαρα. Είμαστε ομάδα όλα τα γράμματα κεφαλαία και βγάζουμε συνεργασίες. Μπορεί κάποια στιγμή να μην λειτουργούν τα αμυντικά ή τα επιθετικά πλάνα. Τότε δεν σημαίνει ότι δεν παθιαζόμαστε. Η θέληση είναι το κλειδί. Διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και βγάλαμε πολύ ωραίες φάσεις και ωραίες συνεργασίες».
Για το πρόβλημα με τα πολλά χαμένα ριμπάουντ: «Το ότι μπορεί να πιέζεις τόσο πολύ στην άμυνα που να μην τους δίνεις σουτ ή να είναι άστοχα τα σουτ που δοκιμάζουν, αυτό σημαίνει ότι θα πάρεις το ριμπάουντ. Παλεύουμε για το ριμπάουντ. Σε πολλά παιχνίδια είχαμε πρόβλημα σε αυτό και προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Δεν έχουμε τα φοβερά κορμιά, αλλά οι ψηλοί και οι κοντοί μας ξέρουν να τοποθετούν το σώμα τους».
Ακόμα πρόσθεσε: «Εμείς το ξέρουμε που ζούμε μέσα σε αυτό το κλαμπ, ότι είμαστε ομάδα. Το θέμα είναι αυτό να μετουσιώνεται και αγωνιστικά. Θέλουμε αυτό που ζούμε στην προπόνηση να μας βγαίνει και αγωνιστικά. Παίζουμε για αυτόν που παίζει δίπλα μας και αυτόν που κάθεται στον πάγκο. Η βαθμολογική μας θέση και η παρουσία μας μέχρι τώρα στην Ευρώπη μας δυναμώνει για τη συνεχεία».
Για τον Αντώνη Κόνιαρη: «Ο Αντώνης είναι ταλαντούχο παιδί και το ότι βρίσκεται σε αυτή την ομάδα σημαίνει πολλά. Προσπαθώ να ανατρέξω στα δικά μου πρώτα χρόνια και ήθελα κατά κάποιο τρόπο να τον βοηθήσω, γιατί ξέρω ότι μπορεί να είχε λίγο άγχος, έτσι ώστε να το ξεπεράσει».
Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Άνκαρα στην Τουρκία: «Είναι ένα παιχνίδι όπου με μια νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση. Έχουμε στο μυαλό μας και θα δούμε ξανά το παιχνίδι του πρώτου γύρου, το πως πήραμε δηλαδή διαφορά και καταφέραμε να χάσουμε. Νομίζω με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε πρέπει να πάμε και να χτυπήσουμε το παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αγώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: