Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Επίσημα «Χαλκιδαίοι»

Επίσημα παίκτες του Ικάρου είναι από το Σάββατο οι Αντε Μάσιτς και Ράιαν Ρίτσαρντς.

Επίσημα «Χαλκιδαίοι»
Οι Χαλκιδαίοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βόσνιου φόργουορντ και του Αμερικανού σέντερ μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, περιμένοντας να τους ενισχύσουν στη ρακέτα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Παίκτες του Ικάρου Χαλκίδας είναι ο Άντε Μάσιτς και ο Ράιαν Ρίτσαρντς, καθώς υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους και εκδόθηκαν τα δελτία τους από την ΕΟΚ. Ο Βόσνιος σμολ φόργουορντ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, καθώς όπως εξήγησε… «το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα από καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω σε αυτό και σε μια ομάδα σαν τον Ίκαρο Χαλκίδας, ο οποίος έχει μια πολύ καλή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζω, βέβαια, πως φέτος κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια πανέμορφη πόλη σαν τη Χαλκίδα κι ανυπομονώ να τον βοηθήσω».

Από την πλευρά του, ο Βρετανός σέντερ τόνισε πως: «Η ελληνική λίγκα είναι μια από τις πιο δυνατές της Ευρώπης κι όταν έμαθα από τον ατζέντη μου για την ευκαιρία που είχα να αγωνιστώ σε αυτή, δεν μπορούσα να τη χάσω. Είμαι φίλος με τον Άαρον Μπέινς, ο οποίος αγωνίζεται στους Σπερς και μου έδωσε τις καλύτερες πληροφορίες για τον Ίκαρο. Χαίρομαι που είμαι μέλος της ομάδας και θα κάνω ότι μπορώ για να τη βοηθήσω».

Ο Ρίτσαρντς έχει γεννηθεί στις 21 Απριλίου του 1991 στο Κεντ του Λονδίνου, έχει ύψος 2.13 κι αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Το 2008 έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη βελγική Μονς κι ακολούθως έπαιξε για δύο χρόνια στην Γκραν Κανάρια. Το 2010 έγινε ντραφτ στο Νο 49 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους αγωνίστηκε στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας το 2012. Έχει αγωνιστεί, επίσης στην ελβετική Λουγκάνο, στη Σουκούμι του πρωταθλήματος Γεωργίας, στην πολωνική Πρόκομ, ενώ πριν έρθει στον Ίκαρο αγωνιζόταν στην Ελ Νασρ του Ντουμπάι.

Ο Άντε Μάσιτς έχει γεννηθεί στο Ντούνβο της Βοσνίας στις 28 Οκτωβρίου του 1995, έχει ύψος 2.01 κι αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Μπρότνο και τη Ζρίνσκι Μόσταρ της πατρίδας του, ενώ το 2007 ‘μετακόμισε’ στη Σλοβενία για λογαριασμό της Ζλάτορογκ. Από το 2009 ως το 2012, αγωνίστηκε στην ΚΚ Ζάγκρεμπ την οποία βοήθησε στην κατάκτηση του κροατικού πρωταθλήματος το 2011 και στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων το 2010 και το2011.

Πέρυσι, ξεκίνησε τη σεζόν στην Τσιμπόνα και την ολοκλήρωσε στην Τσεντεβίτα. Τον Σεπτέμβριο του 2013 αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την εθνική Βοσνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: