Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος μπορεί να πάρει μεταγραφή;

Καθημερινά είναι τα δημοσιεύματα για παίκτες του Ολυμπιακού που «φεύγουν» στο εξωτερικό. Ποιοι όμως μπορούν όντως να κάνουν το... παραπάνω βήμα; Το Doggy style αναλύει! Οι φετινές πολύ καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν ανεβάσει τις μετοχές πάρα πολλών παικτών του, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στην ατζέντα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.
Πρώτος και καλύτερος είναι φυσικά ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος μέχρι και πριν το ματς με την Παρί στην Γαλλία, όπου τραυματίστηκε, ήταν ασταμάτητος. Ο διεθνής φορ έβαζε γκολ σε όποιον τερματοφύλακα έβλεπε απέναντί του και για για αυτό «υποχρέωσε» μέχρι και τον Αρσέν Βενγκέρ να τον αποθεώσει! Ντόρμουντ, Λίβερπουλ, Ίντερ είναι μόνο κάποιοι από τους συλλόγους που τον «τσεκάρουν» πολύ σοβαρά ενόψει καλοκαιριού.
Τα δημοσιεύματα όμως δεν σταματάνε στον «Μητρογκόλ», καθώς καθημερινά διαβάζουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό για προτάσεις που έρχονται για πολλούς από τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού. Βέβαια, από το δημοσίευμα μέχρι το υπαρκτό ενδιαφέρον υπάρχει μεγάλη διαφορά, ωστόσο το doggy style... βάζει τα δεδομένα κάτω και προσπαθεί να εξηγήσει ποιοι μπορούν αυτή την στιγμή από τους Πειραιώτες να πάρουν μία μεταγραφή σε καλή ομάδα του εξωτερικού.
Τσεκάροντας λοιπόν το ρόστερ των πρωταθλητών, βγάζουμε εκτός όσους λόγω ηλικίας δεν μπορούν να κάνουν τώρα το μεγάλο βήμα, όσους λόγω τραυματισμού έχουν χάσει... χρόνο και φυσικά όσους είναι δανεικοί.
Από τους ξένους λοιπόν, υπάρχουν οι Μέγιερι – Σέποβιτς τους οποίους δεν έχουμε δει φέτος και οι Εντιγκά – Γιαταμπαρέ, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί και δεν μας έχουν πείσει για την αξία τους. Ο Βάις αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά, βρίσκεται σε μεγάλη πτώση το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Μασάντο με τις καλές του εμφανίσεις, αξίζει να φέρει τα πολυπόθητα εκατομμύρια από την Ρωσία. Ο Μπονγκ εξελίσσεται σε μεγάλη απογοήτευση, ενώ τον Ολαϊτάν περιμένουμε να τον δούμε προσεχώς...
Και περνάμε στο «κεφάλαιο» Έλληνες, από τους οποίους περιμένουν στο Λιμάνι τα... καλά λεφτά μέσω μίας σημαντικής μεταγραφής στο εξωτερικό. Πρώτος στην σχετική λίστα είναι φυσικά ο Μήτρογλου, ο οποίος με τόσα γκολ σίγουρα θα τα φέρει το καλοκαίρι, ενώ ακολουθεί ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Μανωλάς. Ο νεαρός αμυντικός δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που γνωρίσαμε με την φανέλα της ΑΕΚ πριν μερικά χρόνια και πραγματικά φέτος είναι πιο ώριμος, πιο σταθερός και πιο σημαντικός για την ομάδα του. Η απόδοσή του, κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αρκετά καλή και είναι απόλυτα λογικό να τον... τσεκάρουν ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Για να παίξει βέβαια στην Πρέμιερ Λιγκ θέλει ακόμα δουλειά, ωστόσο δείχνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Από εκεί και πέρα, έχουμε τον Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος αποτελεί την... έκπληξη του φετινού Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ τον εμπιστεύεται απόλυτα και στο Λιμάνι εκτιμούν πως μπορεί να κάνει τεράστια μεταγραφή στο μέλλον. Ίσως και να βγουν αληθινοί, ωστόσο για την ώρα δεν μπορεί να κάνει το... παραπάνω βήμα, καθώς δεν είναι καλύτερος του Γιάννη Μανιάτη. Ο μικρός έχει τα προσόντα, όμως τώρα ΔΕΝ γίνεται να παίξει στην Ευρώπη. Θέλει δουλειά, παιχνίδια, εμπειρίες και βελτίωση σε αρκετούς τομείς.
Τέλος, σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και οι Μανιάτης – Σιόβας, οι οποίοι αν και βασικότατοι στον φετινό Ολυμπιακό, δύσκολα θα... τραβήξουν κάποια (μεγάλη) ομάδα. Ο διεθνής χαφ κάνει σπουδαία ματς και αποτελεί «κολόνα» της ομάδας του, ωστόσο δεν έχει τα στοιχεία που θα... τρελάνουν έναν σκάουτερ, ενώ ο Σιόβας είναι πιο κάτω από τον Μανωλά από τεχνική και εξέλιξη. Αμφότεροι πάντως μπορούν να φύγουν για μία ευρωπαϊκή ομάδα ισάξια ή έστω ένα σκαλί πάνω από τους «ερυθρόλευκους».
Με την... γρήγορη αυτή ανάλυση λοιπόν, διαπιστώνουμε πως καλή πρόταση και «σοβαρό» ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει για τους Μήτρογλου – Μανωλά, οι οποίοι θα είναι και οι μεγάλοι... κερδισμένοι από την φετινή χρονιά του Ολυμπιακού!
ΥΓ. Πρόκειται για μία ανάλυση όσων έχουμε δει μέχρι τώρα. Μπορεί κάποιο από τα παιδιά να... εκτοξευτούν το επόμενο διάστημα και να μας διαψεύσουν. Μακάρι να γίνει αυτό!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: