Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Το Μαρούσι νίκησε με 87-74


Φάση από το παιχνίδι Ρόμα-Μαρούσι Το Μαρούσι χρειαζόταν ένα «θαύμα» στην «αιώνια πόλη» και το «θαύμα» έγινε. Η ομάδα των βορείων προαστίων χρειαζόταν νίκη επί της Ρόμα με διαφορά μεγαλύτερη των δώδεκα πόντων και νίκησε με 87-74 σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ομάδας.

Πλέον το Μαρούσι είναι πάνω από τη Ρόμα στη βαθμολογία του ομίλου και ελέγχει την κατάσταση, αφού όλα εξαρτώνται από αυτό. Η ομάδα των βορείων προαστίων μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ κι έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Με πολύ καλό τον Μιχάλη Πελεκάνο το Μαρούσι προηγήθηκε με 28-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου και κάπου εκεί φάνηκε πως δεν πήγε για... βόλτα στη Ρώμη. Ούτως ή άλλως, η Ρόμα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και το μπάσκετ που παίζει είναι απλά τραγικό. Δεν έχει αρχές στο παιχνίδι της, δεν παίζει κάτι συγκεκριμένο και ο καθένας από τους παίκτες της κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το κατάλαβε γρήγορα κι έτσι ήρθε η σπουδαία νίκη. Το παιχνίδι πήγε στο τέλος, αλλά δεν διεκδικούνταν η νίκη, αλλά η διαφορά. Ο Τζαμόν Γκρόρντον με μία βολή 15�� πριν από το φινάλε έκανε το 87-74 και έκτοτε η Ρόμα έχασε δύο ευκαιρίες για να πετύχει το καθοριστικό καλάθι. Μία με χαμένο τρίποντο του Ιμπραήμ Τζάαμπερ και άλλη μία με τη λήξη όταν ο Τζιάκοπο Τζακέτι πήγε για να πάρει φάουλ. Ως εκ τούτου το σουτ χάθηκε και το Μαρούσι πήρε μία τεράστια νίκη. Ο Στεφάν Νατζφέι ήταν εκπληκτικός για το Μαρούσι, ενώ ρυθμό στην ομάδα έδωσε ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς που αποδείχθηκε καθοριστικός. Πολύ καλοί ήταν και οι Πελεκάνος, Χόμαν. Για τη Ρόμα ο Γουίνστον πέτυχε 26 πόντους με ατομικές προσπάθειες και ο Μίναρντ 22.

Τα Δεκάλεπτα: 17-28, 39-51, 57-65, 74-87

ΡΟΜΑ: Τζιακέτι, Τζίλι 2, Τζάαμπερ 4, Χάτσον 4, Κροσαριόλ 14, Ουΐνστον 26 (2), Μάιναρντ 22 (3), Βιτάλι 2.
ΜΑΡΟΥΣΙ: Μιλόσεβιτς 9 (2), Κιζ 9 (3), Πελεκάνος 12 (2), Μπατής 3, Χόμαν 13, Μαυροειδής 7, Καλάθης, Νάτζφεϊ 22 (4), Καϊμακόγλου 6, Λούκας 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: