Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Γνωστοί είναι πλέον οι 12 από τους 15 πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στην κλήρωση της Παρασκευής (2μ.μ., Νιόν) για τους «32» και τους «16» του Europa League.

Στις τέσσερις ομάδες από το Champions League (Γιουβέντους, Ουνιρέα, Βόλφσμπουργκ και Μαρσέιγ) που είχαν προκύψει από την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψαν με την ολοκλήρωση των έξι πρώτων ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και η Ρόμα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τη Βέρντερ Βρέμης, αφού η Γαλατασαράι δεν γίνεται να κληρωθεί και πάλι με τους «πράσινους».

Τις πρώτες θέσεις στον όμιλό τους έχουν εξασφαλίσει και άρα θα μπουν στη γυάλα με τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού και οι: Σάλτσμπουργκ, Φενέρμπαχτσε, Σαχτάρ, Μπενφίκα και Αϊντχόφεν.

Από τα αυριανά ματς θα ολοκληρωθεί η 15άδα με τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στους οποίους θα είναι ακόμα ο Αγιαξ ή η Αντερλεχτ (1ος όμιλος), η Βαλένθια ή η Λιλ ή η Τζένοα (2ος όμιλος) και το Αμβούργο ή η Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος όμιλος)

H κλήρωση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι για τον ΠΑΟ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι «πράσινοι» έκαναν? έγκλημα που βγήκαν δεύτεροι στον όμιλό τους. Είτε πρώτοι, είτε δεύτεροι, όπως και κατέληξαν θα είχαν περισσότερες πιθανότητες ώστε να κληρωθούν με ισχυρή αντίπαλο, παρά με ομάδα που θα λογίζονταν βατή και στα μέτρα του.

Θεωρητικά το «τριφύλλι» εύχεται διασταύρωση με μία εκ των Ζάλτσμπουργκ, Ουνιρέα Ουρζιτσένι και Αϊντχόφεν, εύχεται πρωτιά της Χάποελ Τελ Αβίβ ώστε να την έχει στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων και θα προτιμούσε την Αντερλεχτ απ’ τον Αγιαξ. Ενδεχομένως και τη Βέρντερ Βρέμης. Της έχουμε πάρει τον αέρα ως Ελλάδα.

Ομάδες όπως η Ρόμα (σ.σ. χθες ο Φραντσέσκο Τότι επέκτεινε ως το 2014 το συμβόλαιό του μαζί της με ετήσιες απολαβές 8,6 εκατ. ευρώ), η Φενέρμπαχτσε, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Γιουβέντους, η Μαρσέιγ και η Βόλφσμπουργκ, μόνο καλές κληρώσεις δεν γίνεται να θεωρηθούν για τον Παναθηναϊκό.

Ετσι είναι όμως, το πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στη μορφή του ως Γιουρόπα Λιγκ. Αναβαθμισμένο, με πολλές ισχυρές ομάδες, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη τύχη ο Παναθηναϊκός προκειμένου να του «κάτσει» κλήρωση που θα είναι καλή εν μέσω πολλών δυνατών ομάδων.


ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΟ

Γιουβέντους (Ιταλία)

Ουνιρέα (Ρουμανία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)

Ρόμα (Ιταλία)

Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Σαχτάρ (Ουκρανία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Αγιαξ ή Αντερλεχτ (1ος όμιλος)

Βαλένθια ή Λιλ ή Τζένοα (2ος όμιλος)

Αμβούργο ή Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος όμιλος)

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα γίνει βεβαίως και η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους. Ο πρωταθλητής Ελλάδος από το πρώτο γκρουπ δεν μπορεί να κληρωθεί με την Αρσεναλ με την οποία ήταν μαζί στη φάση των ομίλων.

Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα και ομάδες που ήταν μαζί στή φάση των ομίλων.

Πρώτο γκρουπ

Μπορντό (Γαλλία)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)

Ρεάλ Μ. (Ισπανία)

Τσέλσι (Αγγλία)

Φιορεντίνα (Ιταλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Σεβίλλη (Ισπανία)

Αρσεναλ (Αγγλία)

Δεύτερο γκρουπ

Μπάγερν (Γερμανία)

ΤΣΣΚΑ Μ. (Ρωσία)

Μίλαν (Ιταλία)

Πόρτο (Πορτογαλία)

Λιόν (Γαλλία)

Ιντερ (Ιταλία)

Στουτγκάρδη (Γερμανία)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: