Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Θρίαμβο η Τότεναμ, αγχωτικό 2-1 η Τσέλσι!


Ο Νίκο Κράνιτσαρ πανηγυρίζει, με τον Πίτερ Κράουτς πίσω του Σε ένα δυνατό παιχνίδι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37' με τον Νίκο Κράνιτσαρ. Ο Λένον σέντραρε, ο Κράουτς πήρε δύσκολη κεφαλιά προς το τέρμα, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Αιρλαντ και στρώθηκε στον Κροάτη, που έκολα σκόραρε.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 53' έγινε το 2-0, όταν πάλι ο Κράουτς πήρε την κεφαλιά, και ο Ζερμέν Ντεφόε έφτασε τα προβολή τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.
Στο 92' ο Κράνιτσαρ άλλαξε σε κόρνερ τη μπάλα με τον Λένον, μπήκε από πλάγια πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε τον Γκίβεν.
Ηταν η πρώτη ήττα της Σίτι μετά το ντέρμπι του Μάντσεστερ τον περασμένο Σεπτέμβρη και μόλις δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Η πρωτοπόρος Τσέλσι απειλήθηκε σοβαρά με νέα απώλεια στην έδρα της, από την ουραγό Πόρτσμουθ αυτή τη φορά.
Αν και προηγήθηκε στο 23' με σουτ του Ανελκά, ισοφαρίστηκε στο 51' από τον Γάλλο Φρεντερίκ Πεκιόν, με τον Αντσελότι να ψάχνει τι φταίει στην άμυνά του.
Χωρίς τον τραυματία Ντρογκμπά, η Τσέλσι πίεσε, αλλά έπρεπε να φτάσει το 79', όταν ο Γουϊλσον ανέτρεψε τον Ιβάνοβιτς και ο Φρανκ Λάμπαρντ με πέναλτι έσωσε τους τρεις βαθμούς για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Αν και το ξεκίνημα της Αρσεναλ με το γκολ του Σεσκ Φάμπρεγκας στο 7' με σουτ ήταν το καλύτερο στο Τερφ Μουρ, η Μπέρνλι απέδειξε ότι είναι δυνατή στην έδρα της. Ισοφάρισε στο 28' με πέναλτι του Αλεξάντερ, που κέρδισε ο Μπίκεϊ από τον Βερμάλεν.
Και στο 43' ο Φάμπρεγκας αποχώρησε τραυματίας, για να τελειώσει το παιχνίδι με την Αρσεναλ καλύτερη, αλλά και τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες στην 50η επέτειο από την ημέρα που ο Μπιλ Σάνκλι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Επικράτησε της Γουίγκαν με 2-1 και ανακουφίστηκε.
Στο 10' από σέντρα του Αουρέλιο ο Νταβίντ Ενγκόνγκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αν και ο Γάλλος ήταν καλός, στο 64' αντικατάστάθηκε από τον Φερνάντο Τόρες, που συνδύασε το 100ο παιχνίδι του με τη Λίβερπουλ με ένα γκολ. Στο 79' έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ.
Η Γουίγκαν μείωσε στις καθυστερήσεις με σουτ του Σαρλ Ενζόγκμπια από πάσα του Ρονταγιέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: