Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αρης-Ολυμπιακός και μεταγραφές στην ευθεία

Ολυμπιακός και μεταγραφές στην ευθεία

Η αναμέτρηση «κλειδί» με τον Ολυμπιακό και οι «μεταγραφές σταθμός» που βρίσκονται πλέον στην τελική τους ευθεία είναι τα δύο κορυφαία ζητήματα που «καίνε» τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Άρη.
Μπορεί το ένα να φαντάζει ανεξάρτητο από το άλλο αλλά και τα δύο μαζί δρουν προς την ίδια κατεύθυνση και αποσκοπούν τόσο στην αγωνιστική όσο και στην ψυχολογική ανάταση-μεταμόρφωση της ομάδας.
Οι ποδοσφαιριστές και ο Έκτορ Κούπερ εστιάζουν στην κόντρα της 15ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό αλλά οι φίλαθλοι και κυρίως οι οπαδοί των «κίτρινων» ζουν και αναπνέουν για τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης που θα αλλάξουν το πρόσωπο της ομάδας προς το καλύτερο.
Άμεστος στόχος, βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες η απόκτηση ενός σέντερ φορ, με όλη τη σημασία της λέξεως, ενός ποδοσφαιριστή που θα ξέρει και θα μπορεί να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα , ενός δεινού γκολτζή, ενός πραγματικού «Κίλερ».

Διαφορετικός Άρης με Ολυμπιακό

Ευχή και επιθυμία όλων, αλλά και μοναδική υποθέτουμε επιδίωξη του Αργεντινού προπονητή, είναι να δούμε έναν μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Άρη. Γι΄ αυτό ο κ. Κούπερ προσπαθεί να προλάβει το στοίχημα -όσο υπάρχει χρόνος- και να αλλάξει όσα περισσότερα στοιχεία της ομάδας γίνεται έτσι ώστε στις εξετάσεις της Κυριακής να παρουσιαστεί μια εικόνα σαφώς καλύτερη και κατ΄ επέκταση πολύ πιο βελτιωμένη.
Αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει και θα προχωρήσει είτε εμείς -αλλά και ο κόσμος- ασχολούμαστε με τον προσεχή αντίπαλο και τα αγωνιστικά μόνο θέματα, είτε όχι. Οι συζητήσεις για τις μεταγραφές έλκουν και θα έλκουν πάντα, ειδικά πριν καλά -καλά ξεκινήσει η ανάλογη περίοδος. Όλη η γλύκα, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι περισσότεροι, κρύβεται στις φήμες, στο «ψηστήρι» και στις διαβουλεύσεις.

Βασικός στόχος ο σκόρερ

Είτε γίνει μία μεταγραφή είτε γίνουν τρεις ή και περισσότερες ,η πρώτη και πιο ουσιαστική κίνηση θα αφορά την απόκτηση σέντερ φορ-γκολτζή.
Ο Έκτορ Κούπερ, έχει κιόλας διαπιστώσει, όπως και οι περισσότεροι από μας που είναι σε θέση να συγκρίνουν την πορεία και τη διαδρομή της ομάδας τόσο πέρσι όσο και φέτος , ότι το πρόβλημα του γκολ είναι το πιο σημαντικό από όλα.
Πέρσι ,τέτοιο καιρό, μετά από 14 αγωνιστικές, ο Άρης είχε πετύχει 14 μόλις γκολ και αν και τέταρτος στη βαθμολογία είχε την 9η καλύτερη επίθεση.
Φέτος, έχει σημειώσει δύο λιγότερα, δηλαδή 12 , διαθέτοντας την τέταρτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος(ξεπερνάει μόνο τον Πανθρακικό, την Ξάνθη που έχουν πετύχει μόλις 7 γκολ και τον Λεβαδειακό που έχει 10).
Είναι ξεκάθαρο, εκ΄ του αποτελέσματος, πως ότι ούτε ο Κάμπορα, ούτε ο ντεφορμέ Κόκε, ούτε και ο Λαμπριάκος , που έρχεται από τον πάγκο, μπορούν να δώσουν τις ενδεδειγμένες λύσεις. Για το λόγο αυτό, με εντολή Κούπερ, ο μεταγραφικός μηχανισμός της ομάδας έχει εξαπολύσει «πραγματικό ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό ενός ποδοσφαιριστή που θα λύσει το πρόβλημα άμεσα.
Οι χώρες που ο ΄Αρης ψάχνει είναι η Ισπανία και η Λατινική Αμερική(κυρίως Αργεντινή). Στην Ισπανία βρέθηκε πρόσφατα ο άμεσος συνεργάτης του Έκτορα ο Φανταγκούσι για να κάνει τις πρώτες επαφές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ξένος τεχνικός έχει ήδη «κλεισμένο» ποδοσφαιριστή της Βαλένθια.
Τα υπόλοιπα ονόματα που «παίζουν» είναι αυτά των Μάντζιου, Πετρόπουλου, Δ. Παπαδόπουλου, Ρεκόμπα, ενώ έχουν προταθεί από μάνατζερ και αρκετές δεκάδες ακόμη που δεν έχουν βγει προς τα έξω.
Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν αδειάσει δύο θέσεις(μετά την αποχώρηση των Αμπρέου και Φλάβιο), ενώ πιθανολογείται ότι θα δοθούν και κάποιοι ακόμη ποδοσφαιριστές δανεικοί .Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: