Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Πανηγυρική πρόκριση του Παναθηναϊκού με "τριάρα"


Οι δύο σκόρερ του Παναθηναϊκού Το γκολ του Ρουκάβινα στο 55ο λεπτό έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε από τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια, που παρά το γεγονός ότι χαλάρωσαν μετά το τέρμα του Κροάτη και δέχτηκαν αρκετές φάσεις από τους Ρουμάνους της Ντιναμό Βουκουρεστίου, κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτό να δώσουν θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «32» του Europa League, χάρη σε δύο τέρματα του Σισέ, που προήλθαν έπειτα από εξαιρετική συνεργασία.

Ο Νίκος Νιόπλιας, στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού», πραγματοποίησε μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι του Καυτανζογλείου, ξεκουράζοντας τον Κώστα Κατσουράνη και βάζοντας δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ στο χώρο του κέντρου.

Οι «πράσινοι», παρά την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που σίγουρα δυσκολεύει περισσότερο την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει, ξεκίνησαν το ματς με όρεξη, βγάζοντας μάλιστα και αρκετές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ, τρεις εκ των οποίων στα πρώτα 11 λεπτά, με τους Καραγκούνη, Ρουκάβινα και Νίνη.

Δυνατό ξεκίνημα, πολλές φάσεις...
Ο αρχηγός των "πρασίνων" βρέθηκε απέναντι από τον Ντόλχα στο 5ο λεπτό, αλλά καθυστέρησε και τον έκοψαν οι αμυντικοί. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρουκάβινα δεν πρόλαβε την μπαλιά-τρύπα του Νίνη, ενώ στο 11ο ο "Εl Nino" προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και πάσαρε στο Σισέ, αλλά την τελευταία στιγμή παρανέβη ο Μότι κι απομάκρυνε.

O Παναθηναϊκος είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 19ο λεπτό, με τον Σισέ να αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Ντόλχα ενώ αριστερά του ο Ρουκάβινα ήταν μόνος του με το τέρμα. Πάλι ο Γάλλος ήταν πρωταγωνιστής στο 27ο, όταν μπήκε στην περιοχή από ασίστ του Σπυρόπουλου, αλλά κόπηκε ενώ πήγε να πλασάρει.

Η Ντιναμό φάνηκε για πρώτη φορά στο ματς με τη συμπλήρωση του ημιώρου με το μακρινό σουτ του Αλέξε να διώχνει στη δεξιά του γωνία ο Τζόρβας. Τρία λεπτά αργότερα νέο τετ-α-τετ για τους "πράσινους", αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Βύντρα το πλασέ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντόλχα.

Κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 35' με την κεφαλιά του Εντόιγ να αποκρούει πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Τζόρβας (η μπάλα βρήκε λίγο και στο οριζόντιο δοκάρι). Στο 37' από ωραίο συνδυασμό Σπυρόπουλου, Ρουκάβινα, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Νίνης, ο οποίος αμαρκάριστος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Το περίεργο στο παιχνίδι ήταν ότι μετά από τόσες πολλές φάσεις οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα ενώ στην επανάληψη, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε το... κακό του ημίχρονο, ήρθαν και τα τρία «πράσινα» τέρματα!

Ο Ρουκάβινα έδιωξε το άγχος...
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς μόλις δέκα λεπτά μετά την έναρξη του, το «τριφύλλι» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54ο λεπτό μετά από λάθος του Ντόλχα και πλασέ του Ρουκάβινα.

Μετά το τέρμα του Κροάτη, είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε αρκετά και έδωσε την ευκαιρία στους Ρουμάνους να φανούν πολύ επικίνδυνοι και να δημιουργήσουν πολλές φάσεις μπροστά στην εστία του Τζόρβα, που πάντως βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά.

Η κυριότερη φάση των φιλοξενούμενων ασφαλώς ήταν αυτή του 59ου λεπτού, όταν η βολίδα του Τάμας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ευκαιρίες οι Ρουμάνοι, γκολ ο Τζιμπρίλ...
Η... παγωμάρα για το διάστημα που ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε έδωσε τη θέση της στα πανηγύρια καθώς η είσοδος τόσο του Σεμπάστιαν Λέτο όσο και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έκανε τους «πράσινους» πολύ επικίνδυνους στις αντεπιθέσεις.

Από δύο τέτοιες και μετά από πολύ όμορφες συνεργασίες, προήλθαν και τα δύο τέρματα του Τζιμπρίλ Σισέ, στο 80 με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λέτο και μετά από ασιστ του Σαλπιγγίδη.

Ετσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός σφράγισε και τυπικά την πρόκριση του στους «32» του Εuropa League και θα είναι παρών στην κλήρωση της Παρασκεύης. Ο Νίκος Νιόπλιας πραγματοποίησε νικηφόρα και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ενώ οι ποδοσφαιριστές με εκείνον στον πάγκο μοιάζουν σαφώς απελευθερωμένοι ψυχολογικά.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ήταν η τέταρτη νίκη του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Europa League και έτσι όλα τα παιχνίδια, πλην βέβαια εκείνων με τη Γαλατά, τελείωσαν με τους «πράσινους» να χαμογελούν στο φινάλε.

Ως επίλογο καλύτερα να μην αναφερθούμε στο χωράφι του ΟΑΚΑ καθώς όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για ακόμα ένα ματς, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννενα για το πρωτάθλημα το Σάββατο, που είναι και η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Νιόπλια.Γήπεδο: "Σπύρος Λούης"
Διαιτητής: Κεβιν Μπλομ

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Νίνης (69' Λέτο), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Σισέ
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Κόρνελ Τάλναρ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότι, Μολινέρο, Τάμας, Εντόιγ, Κονέ, Τόριε (61' Ζίκου), Αντρέι Κριστέα (67' Νικουλέσκου), Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα), Νικουλάε

Δεν υπάρχουν σχόλια: