Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ!! (preview)

Η Άρσεναλ περιμένει στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και σήμερα, Άστον Βίλα και Λίβερπουλ διεκδικούν τη θέση που έμεινε ώστε να μπορούν να παίξουν βλέποντας το τρόπαιο στα 107 σκαλιά του «Γουέμπλεϊ». Ανοίγει ευρωπαϊκή θέση στην Πρέμιερ εφόσον προκριθούν σήμερα οι «κόκκινοι».  
Με τον Στίβεν Τζέραρντ να ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων» και τους συμπαίκτες του να θέλουν να του κάνουν... δώρο το Κύπελλο στην τελευταία του χρονιά στον σύλλογο, η Λίβερπουλ ρίχνεται στη μάχη του ημιτελικού απέναντι στους «χωριάτες».
Ιδιαίτερα ανεβασμένη η ομάδα του Τιμ Σέργουντ, παράλληλα δίνει μάχη για τη σωτηρία στην Πρέμιερ Λιγκ και δείχνει ικανότατη για να την κερδίσει, αλλά ασφαλώς δεν θα αφήσει σήμερα σε δεύτερη μοίρα την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού κι εκεί να κυνηγήσει την έκπληξη και την ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν.
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε ημιτελικά Κυπέλλου άλλες τρεις φορές, με τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ να βγαίνει νικητής το 1897 και τη Λίβερπουλ να προκρίνεται το 1914 και το 1996.
Στους...τυπικά γηπεδούχους, ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ είναι αμφίβολος για το ματς, διαθέσιμος ο Γουέστγουντ, εκτός οι Κλαρκ και Σάντσες.
Ο Τζόρντον Άιμπ, αν και επέστρεψε για τους «κόκκινους» δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο, εξαιρετικά αμφίβολος ο Ντάνιελ Στάριτζ. Εκτός ο Σακό, «μέσα» οι Τζέραρντ και Σκρτελ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Άστον Βίλα (4-3-3): Γκίβεν – Μπακούνα, Μπέικερ, Φλάαρ, Ρίτσαρντσον – Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ – Αγκμπονλαχόρ, Γκρέαλις, Μπεντεκέ
Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν – Χέντερσον, Λούκας, Τζέραρντ, Μορένο – Κουτίνιο, Στάριτζ, Στέρλινγκ
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: