Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Top 10: Οι πιο άνετες κούρσες τίτλου στην Αγγλία!!

Ο Olly Ricketts θυμάται 10 ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο στην Αγγλία πιο άνετα από ό,τι θα το κάνει η Τσέλσι φέτος.
Πρέστον (1888-89)
Στην πρώτη σεζόν στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος η Πρέστον ήταν ακαταμάχητη. Την ολοκλήρωσε αήττητη (22 ματς), έχοντας σκοράρει τα περισσότερα και έχοντας δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην κατηγορία στο δρόμο για το νταμπλ. Μόνο η Γουέστ Μπρομ είχε καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή πλην της Πρέστον, όμως αυτό έγινε λόγω της διαφοράς στα γκολ την πρώτη αγωνιστική. Αυτό, όμως, ήταν και το μοναδικό εμπόδιο στον θρίαμβο της ομάδας του Σάντελ.




Άστον Βίλα (1896-97)
Η Άστον Βίλα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που έκανε νταμπλ, έχοντας χάσει 4 ματς στο πρωτάθλημα. Η τελική διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο λέει πολλά για την κυριαρχία των χωριατών εκείνη τη σεζόν, με τον Τζορτζ Ράμσεϊ να μένει στην ιστορία για τα νέα στοιχεία που έβαλε στο παιχνίδι.

Σάντερλαντ (1935-36)
Έχοντας κυριαρχήσει στα πρώτα χρόνια του πρωταθλήματος, η Σάντερλαντ είχε μείνει χωρίς τίτλο από το 1913. Ο Τζόνι Κοχρέιν έκανε ό,τι μπορούσε, για να επιστρέψει ο σύλλογος στις επιτυχίες και μετά από 8 χρόνια οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Την προηγούμενη σεζόν η Σάντερλαντ βρισκόταν συνεχώς στο κυνήγι της Άρσεναλ, όμως το 1936 ήρθε η σειρά της. Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε ανέβει στην πρώτη θέση και την κράτησε μέχρι το τέλος, κατακτώντας τον τίτλο με διαφορά 8 βαθμών από τη 2η Ντέρμπι.
Τότεναμ (1960-61)
Εκείνη η Τότεναμ αποτελεί παράδειγμα του πως κυριαρχείς σε μία σεζόν. Οι Λονδρέζοι είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα πριν καν εκείνο ξεκινήσει με 15 νίκες στα πρώτα 16 ματς. Τα σπιρούνια τελείωσαν τη σεζόν με 115 γκολ, κερδίζοντας 16 από τα 21 εκτός έδρας παιχνίδια τους! Εκτός από το πρωτάθλημα κατέκτησαν και το Κύπελλο για το πρώτο νταμπλ στην Αγγλία μετά από εκείνο της Άστον Βίλα το 1897.

Έβερτον (1969-70)
Έχοντας φέρει τρεις σερί ισοπαλίες τον Φεβρουάριο του 1970, η Έβερτον βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από την Λιντς. Στη συνέχεια, όμως, τα ζαχαρωτά βρήκαν ρυθμό, κέρδισαν τα 8 από τα τελευταία 9 ματς της σεζόν, την ίδια στιγμή που η Λιντς είχε καταρρεύσει, κατακτώντας τον τίτλο. Αν το βαθμολογικό σύστημα ήταν το 3-1-0, τότε η Έβερτον θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με διαφορά 18 βαθμών.



Νότιγχαμ Φόρεστ (1977-78)
Ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της Φόρεστ ήταν τεράστιο επίτευγμα, καθώς το είχε καταφέρει με το που ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία. Με βαθμολογικό σύστημα 2-1-0 το να κερδίζεις το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά ήταν μεγάλη υπόθεση, με την Φόρεστ να χάνει μόλις 3 από τα 42 παιχνίδια στη σεζόν! Η ομάδα του Κλαφ ανέβηκε στην κορυφή τον Οκτώβριο και δεν κοίταξε ξανά πίσω.



Λίβερπουλ (1987-88)
Η τελική βαθμολογία μπορεί να δείχνει ότι η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα με… μόλις 9 βαθμούς διαφορά, όμως οι κόκκινοι κυριάρχησαν από τη πρώτη μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική. Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να παίξει στο Anfield μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών και έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Οκτώβρη για να πιάσει κορυφή. Οι κόκκινοι έμειναν αήττητοι μέχρι και τον Μάρτιο, όταν έχασαν από την Έβερτον, σπάζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ από το ξεκίνημα της σεζόν.



Άρσεναλ (2003-04)
Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Πρέστον (σεζόν 1888-89) που τελείωσε τη σεζόν χωρίς ήττα! Η ομάδα του Βενγκέρ μπορεί να μπήκε στο 2004 πίσω από την Γιουνάιτεντ, όμως στα μέσα του Ιανουαρίου έπιασε κορυφή. Και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος, κερδίζοντας τον τίτλο με 11 βαθμούς διαφορά.



Τσέλσι (2004-05)
Ήταν ξεκάθαρο από το ξεκίνημα ότι ναι μεν ο Μουρίνιο είχε την αυτοπεποίθηση, όμως πολλοί αμφισβητούσαν αν θα μπορούσε να οδηγήσει την Τσέλσι στον τίτλο μόλις στην πρώτη του σεζόν στο Νησί. Οι μπλε, όμως, νίκησαν την Γιουνάιτεντ στο ντεμπούτο του και έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβριο για την πρώτη τους ήττα. Στο τέλος μάζεψαν 95 βαθμούς και δέχθηκαν μόλις 15 γκολ! Ήταν ο πρώτος τίτλος για την Τσέλσι μετά από 50 χρόνια και εξασφαλίστηκε από τον Απρίλιο!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2012-13)
Ο Φέργκιουσον δημιούργησε πολλές μεγάλες ομάδες, όμως παραδόξως εκείνη η Γιουνάιτεντ δεν ήταν μία από αυτές. Η μεταγραφή του Φαν Πέρσι έβγαλε τα λεφτά της και σε μία σεζόν που οι κόκκινοι διάβολοι δεν έκαναν πάταγο, κατάφεραν να την εξελίξουν σε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα που κατέκτησαν! Η τελική διαφορά στην κορυφή ήταν στο +11 και στο τέλος της σεζόν ο Φέργκι πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: