Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Από Μήτρογλου σε Χάρα, μέσω…Πουλίδο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού και το αποψινό παιχνίδι. 
Κατ΄ αρχήν να διευκρινίσω ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει στην Κομοτηνή, ο Ολυμπιακός για να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής πρέπει να κερδίσει το Λεβαδειακό. Δεν θα του φτάνει η ισοπαλία για να το πάρει από σήμερα. 
Προσέξτε, «μαθηματικά». Διότι θα υπάρχουν τρεις αγωνιστικές στις οποίες μπορεί, θεωρητικά πάντα κι όχι πρακτικά, να γίνει το απίθανο, όχι μόνο ο Ολυμπιακός να χάσει όλα του τα παιχνίδια κι ο Παναθηναϊκός να κερδίσει όλα τα δικά του, αλλά και με σκορ της τάξης του 6-0 το καθένα!!! Και να το πάρει στην ισοβαθμία με καλύτερη επίθεση (λέμε τώρα, καθαρά θεωρητικά, γιατί και με Χ του Παναθηναϊκού το μεσημέρι στην Κομοτηνή, το πρωτάθλημα είναι και τυπικά του Ολυμπιακού!).
Κατά δεύτερον, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Καραϊσκάκη μετά από ένα ολόκληρο μήνα (από 19 Μαρτίου) κι από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, σε Γιάννινα, Ριζούπολη και Κομοτηνή. Στο ίδιο διάστημα ο Λεβαδειακός δεν έχει παίξει ούτε ένα ματς, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος πρώτα για τις εθνικές ομάδες και μετά για το Πάσχα, αλλά κι εξαιτίας της συγκυρίας να έχει ματς με τον ΟΦΗ, που έχει αποσυρθεί.
Έτσι, δεν ξέρω τι ρυθμό θα έχει η ομάδα της Λιβαδειάς, απέναντι σε ένα Ολυμπιακό, που έπαιξε την Τετάρτη στην Θράκη, θα έχει ίσως ένα θέμα φρεσκάδας και μάλλον η καλύτερη επιλογή του είναι να μπει δυνατά στο ματς από την αρχή, ώστε να εκμεταλλευθεί ακριβώς αυτή την αγωνιστική απραξία του αντιπάλου του. Είχε φοβερό μομέντουμ ο Λεβαδειακός, με διπλά σε Πλατανιά και Παναιτωλικό κι εντός έδρας τριάρα επί της Καλλονής από το ημίχρονο! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει σε τέτοια κατάσταση.
Παρεμπιπτόντως, σε αυτά τα τρία παιχνίδια δύο από τους καλύτερους παίκτες του ήταν ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Πελέ κι ο…Πουλίδο! Κι οι δύο θα παίξουν απόψε στο Καραϊσκάκη, ο δε Πελέ μπορεί και να αποδειχθεί ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του Ολυμπιακού, εάν συνεχίσει όπως έπαιζε προ της διακοπής...Ο νεαρός κυνηγός Γιακουμάκης δείχνει ταλέντο, είναι νοκ άουτ, όμως, ο τραυματίας σέντερ φορ Μάντζιος. Οπότε ίσως δούμε για πρώτη φορά τον Πουλίδο σε θέση σέντερ φορ, αφού μέχρι τώρα ο προπονητής του (Μάντζιος) τον βάζει έξω αριστερά η, πίσω από τον φορ. Για σκεφθείτε να βάλει και γκολ στον Ολυμπιακό ο πολύ καλός αυτός κυνηγός!...
Εάν ο Λεβαδειακός είναι στη φόρμα που βρίσκονταν πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο-και θα πρέπει να είναι πραγματικά καλός για να κερδίσει. Η δε Λιβαδειά παίζει την κατηγορία σε κάθε παιχνίδι. Κι έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και στη συνέχεια: μέσα με Ατρόμητο, έξω με ΠΑΟΚ και μέσα με Εργοτέλη, που ίσως τότε να θέλει ένα διπλό για να σωθεί…
Ο (ελεύθερος το καλοκαίρι) Σηφάκης σίγουρα θα θέλει να «δείξει» στον Ολυμπιακό, ξέροντας ότι μπορεί να φύγει ο Μέγερι...Κι ο Λεβαδειακός έχει κι άλλους έμπειρους παίκτες, όπως οι Μιλιάζες, Τομάς, Τριποτσέρης, Μιλοσάβλιεφ, Μπουσταμάντε, Ζίτο και τον διεθνή Ούγγρο Πίντο κι είναι σκληρό καρύδι, αν θυμηθούμε ότι μέσα στη Λιβαδειά είχε χάσει στο 91'  από τον Ολυμπιακό 1-2, όπως με 1-2 είχε χάσει κι από τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά και με 0-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο δε ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός τον είχε ισοφαρίσει 1-1 στο 84' με πέναλτι. Άρα, σε όλα τα φετινά παιχνίδια του με τους μεγάλους, ο Λεβαδειακός είναι πάντοτε ανταγωνιστικός...
Ο Ολυμπιακός επί Περέϊρα έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη κι ασφαλώς ο Πορτογάλος θα θέλει να το συνεχίσει. Κι αν μπορέσει να κυνηγήσει και το ρεκόρ της μεγαλύτερης βαθμολογικής διαφοράς από τον δεύτερο-απ΄όλα τα ευρωπαίκά πρωταθλήματα, μόνο η Γιουβέντους κι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχουν καλύτερη από του Ολυμπιακού.
Σίγουρα ένα θέμα του αγώνα είναι κι η επιστροφή του Μήτρογλου μετά από σχεδόν δύο μήνες (26.2 το 2-2 με τη Ντνίπρο). Έκτοτε, έπαιξε μόνο μία φορά ως αλλαγή με την Κέρκυρα πριν ένα μήνα (22.3 το 3-0), αλλά ουσιαστικά είναι σα να μην έχει παίξει καθόλου, αφού υπέστη υποτροπή στην θλάση του. Και σήμερα αλλαγή προβλέπεται να μπει, αφού Χάρα και Μπενίτες δείχνουν να πηγαίνουν καλά τώρα που παίζουν μαζί μπροστά. Ο δε Χάρα, που ουσιαστικά αντικατέστησε τον Μήτρογλου, παρά την κριτική που δέχθηκε ο Περέϊρα για την επιμονή του, γενικά βοήθησε την ομάδα.
Κι αποδείχθηκε κατά την γνώμη μου, ανεξάρτητα το πόσο καλός είναι η, δεν είναι για τον Ολυμπιακό, ότι ο Περέϊρα ορθά είχε ζητήσει ένα σέντερ φορ στις μεταγραφές του Γενάρη, όταν όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός πρωτίστως ήθελε εξτρέμ. Με Ντοσεβί, Αφελάϊ, Ντουρμάζ και λίγο το Φορτούνη, τα βόλεψε από τα πλάγια, αλλά με το Μήτρογλου δύο μήνες έξω, χωρίς τον σαφώς πιο έμπειρο και «σκληρόπετσο» Χάρα οι επιλογές θα ήταν δύο άπειρα παιδιά, όπως οι Μπενίτες και Διαμαντάκος.
Θα μπορούσαν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: