Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Δώσε… κούπα στο «χωριάτη»!!

Θάρρος Κυπελλούχου -ακόμα κι αν δεν το πάρει- έδειξε η Άστον Βίλα! Οι «χωριάτες» τούμπαραν τον ημιτελικό με τη Λίβερπουλ (2-1) κι αφήνοντας να φωνάζει (δίκαια) για γκολ που δε μέτρησε, πάνε τελικό.

Δώσε… κούπα στο «χωριάτη»!
Την τελευταία ελπίδα της Λίβερπουλ να κατακτήσει ένα τρόπαιο φέτος διέλυσε η Άστον Βίλα!

Βγάζοντας ψυχή στο «Γουέμπλεϊ» (κι έχοντας και την τύχη με το μέρος της) η ομάδα του Τιμ Σέργουντ έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός τελικού Κυπέλλου τους «κόκκινους» (2-1).

Το γκολ του Κουτίνιο (30’) φάνηκε να στρώνει το δρόμο για τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς, ωστόσο εκείνος είχε πολλά περισσότερα εμπόδια απ’ όσα θα περίμεναν.

Κι αυτό διότι οι «χωριάτες» δεν αρκέστηκαν στο ν’ απαντήσουν αμέσως (με όμορφη προσπάθεια του μόνιμου σκόρερ τους, Μπεντέκε στο 36’).

Αλλά με το ξεκίνημα σχεδόν του δεύτερου μέρους (54’) χτύπησαν και πάλι, με κοντινό πλασέ του Ντελφ. Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια. Χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει. Αλλά και τη συνδρομή του βοηθού για να μην πάει τουλάχιστον στην παράταση.

Γιατί το σημαιάκι του σηκώθηκε λανθασμένα όταν ο Μπαλοτέλι σκόραρε στο τέλος. Και σε συνδυασμό με τις ηρωικές αποκρούσεις των αμυντικών της Βίλα (όπως αυτή του Ρίτσαρντσον σε κεφαλιά του Τζέραρντ) υπέγραψε μια μεγάλη πρόκριση για τους «χωριάτες».

Την πρώτη τους σε τελικό από το 2000 και την ευκαιρία τους (απέναντι στην Άρσεναλ στις 30 Μαΐου) να σηκώσουν την κούπα για πρώτη φορά στο Γούμπλεϊ από το 1957!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Τιμ Σέργουντ): Γκίβεν, Μπέικερ (26' Οκόρε), Φλάαρ, Μπακούνα, Ρίτσαρντσον, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ν'Ζόγκμπια (75' Σινκλέρ), Γκρίλις (84' Κόουλ), Μπεντέκε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτελ, Τσαν, Λόβρεν, Μάρκοβιτς (46' Μπαλοτέλι), Μορένο (90' Λάμπερτ), Άλεν (78' Τζόνσον), Χέντερσον, Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: