Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εξώδικο από Ολυμπιακό Βόλου!!

footballleague_5
Εξώδικο, με αποδέκτη την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ εθνικής, απέστειλε σήμερα (09/02) η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Αναλυτικά, η εξώδικος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει:
«Κύριε Πρόεδρε ,
κατά την διάρκεια του τελευταίου -έκτακτου- Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση της αποδοχής της τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος μας για την τρέχουσα περίοδο 2013/2014 αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων της κατηγορίας μας που θα ανέλθουν στην Super League μετά την ολοκλήρωση και των play off και μόνο ως προς αυτό το σκέλος. Ειδικότερα έγινε δεκτό όπως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των play off του τρέχοντος πρωταθλήματος, η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ με την 16η ομάδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Super League ώστε να προκύψει ποια από τις δυο ομάδες θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της superleague της επόμενης περιόδου.
Η σχετική απόφαση ελήφθη προκειμένου να επιλυθεί κατά τρόπο συμβιβαστικό η διαφορά που είχε ανακύψει με την Superleague ως προς τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την ανώτερη κατηγορία και αντίστοιχα των αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν στο τέλος της περιόδου και ενδύθηκε τον μανδύα της αποφάσεως του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. κατόπιν της υποβολής σχετικού Πρακτικού Συμβιβασμού μεταξύ των δυο ενώσεων .
Αμέσως μετά την λήψη της απόφασης αυτής άρχισαν να διακινούνται διάφορες απόψεις από άλλες Π.Α.Ε. – Μέλη της Ένωσής μας (ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ) σχετικά με την «ανάγκη» περαιτέρω τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής των play off , κατάργησης της πρόβλεψης για το bonus των πρώτων των ομίλων κ.ο.κ. Την συζήτηση αυτή προσπάθησε να σταματήσει ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Ένωσής μας κ. Βουγίδης με τοποθετήσεις του σε μέσα ενημέρωσης και δηλώ-νοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται , ωστόσο θα απαιτείται η πλέον κατηγορηματική τοποθέτηση της Football League επί του θέματος προκειμένου να μην αιωρούνται αμφιβολίες.
Επειδή, η οποιαδήποτε υπαναχώρηση συνετελέσθη από την Ένωσή μας στο θέμα των ομάδων που τελικά θα ανέλθουν στην Superleague έγινε προκειμένου για την επίλυση ενός αδιεξόδου , ωστόσο ουδόλως επηρεάζεις τις υπόλοιπες διαστάσεις του πρωταθλήματος μας που βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει.
Επειδή, η απόφαση της Football League να συναινέσει στην τροποποίηση της προκήρυξης ως προς το συγκεκριμένο σκέλος ΔΕΝ θεμελιώνει δικαίωμα στην παρανομία , ούτε ανοίγει δρόμο προκειμένου στις εσωτερικές υποθέσεις της Ένωσής μας να καταλύεται κάθε σεβασμός στους Κανονισμούς και στην νομιμότητα.
Επειδή , η οποιαδήποτε αλλοίωση της προκήρυξης στην κατεύθυνση της αλλαγής των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος στον παρόντα χρόνο είναι παντελώς απαράδεκτη, παράνομη και αυθαίρετη και δεν εμπίπτει ούτε σε όρους «πλειοψηφίας». Εξίσου απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη είναι και η οποια-δήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα .
Επειδή, εξάλλου, από το ίδιο το Πρακτικό Συμβιβασμού που ενεκρίθη από το Δ.Σ. της Ένωσης και επικυρώθηκε από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προβλέπεται ρητώς ότι η τροπο-ποίηση των δυο προκηρύξεων γίνεται μόνο ως προς το συγκεκριμένο σκέλος τους , και κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π., οι οποίες απαγορεύουν οποιαδήποτε τροποποίηση τους εν τω μέσω της αγωνιστικής περιόδου.
Επειδή όλη η διαδικασία της διαμάχης με την Superleague ήδη έπληξε το κύρος των πρωταθλημάτων, και μια περαιτέρω συζήτηση θα αποσταθεροποιήσει πλήρως την κατηγορία μας και θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα , όχι μόνο αξιοπιστίας του πρωταθλήματος αλλά και αγωνιστικό , αφού θα οδηγήσει σε έναν δικαστικό κυκεώνα με αβέβαιο αποτέλεσμα για όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Επειδή, σε περίπτωση που θέσετε τέτοιο θέμα περαιτέρω τροπο-ποίησης των προκηρύξεων θα είστε υπεύθυνος για μια (ακόμα) πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση εναντίον του επαγγελμα-τικού ποδοσφαίρου και της Ένωσής μας και θα έρθετε αντιμέτωπος με τις συνέπειες των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. αλλά και ενδεχόμενες ποινικές και αστικές ευθύνες .
Επειδή η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ , πέρα από ποδοσφαιρική ομάδα και φορέας των φίλαθλων συναισθημάτων μιας ολόκληρης πόλης, είναι μια ανώνυμη εταιρεία που απασχολεί εργαζομένους, έχει μετόχους, κύκλο εργασιών και οικονο-μικά συμφέροντα. Μια αυθαίρετη, παράνομη, αντίθετη με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας περαιτέρω τροποποίηση της προκήρυξης του επαγγελματικού πρωταθλήματος εν τω μέσω της περιόδου και αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του τρέχοντος πρωταθλήματος δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρά να καταγγείλουμε τις συγκεκριμένες αυθαιρεσίες ενώπιον της F.I.F.A. και της U.E.F.A. , και παράλληλα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον κάθε αρμοδίου οργάνου για την προάσπιση των συμφερόντων μας .
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια ή και συζήτηση αναφορικά με την τροποποίηση της προκήρυξης του τρέχοντος πρωταθλήματος ως προς τους όρους διεξαγωγής τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και των αγώνων κατάταξης .
Σας καλούμε να σεβαστείτε την υφιστάμενη προκήρυξη και τους όρους διεξα-γωγής του πρωταθλήματος και των play off και να διαφυλάξετε το κύρος και την αξιοπιστία της διοργάνωσης έναντι των φιλάθλων και των χορηγών.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε έναντι κάθε αρμοδίου δικαιο-δοτικού οργάνου, αστικού και ποινικού δικαστηρίου για την προάσπιση και την διαφύλαξη των συμφερόντων της Εταιρείας μας .
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός Επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την «’Eνωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής (Football League)» που εδρεύει στην Αθηνα, Θεμιστοκλέους 42 και εκπροσωπείται νόμιμα, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσής του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: