Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δια της... πλαγίας οδού!!

Η κομπίνα του Σάντσεζ με τα πλάγια άουτ δουλεύει άψογα. Ο Παντελιάδης με δύο «μπασκετικές» ασίστ μοίρασε από ένα γκολ σε Μίνγκα και Πετρόπουλο και ο Απόλλων νίκησε άνετα 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη.

Δια της... πλαγίας οδού
Σημαντική νίκη με σκορ 2-0 πανηγύρισε ο Απόλλων στη Ριζούπολη απέναντι στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ με «όπλο» της τα δυνατά πλάγια άουτ του Παντελιάδη βρήκε τη λύση στο σκοράρισμα και πήρε το «τρίποντο» χάρη στα τέρματα των Μίνγκα (8’) και Πετρόπουλου (68’).

Πολύ καλό ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά την Ξάνθη, που τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φλίσκα στο 72’, να «μπλοκάρει» στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο δοκάρια για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες των παικτών του Κεχαγιά.

Τους 25 βαθμούς έφτασε ο Απόλλων, που μπορεί να νιώθει πλέον λίγο πιο άνετα βαθμολογικά. Συνεχίζει να αγνοεί τη χαρά της νίκης η ακριτική ομάδα για το 2014, που έμεινε στους 26.


To ματς:




Ορεξάτες ξεκίνησαν το ματς και οι δύο ομάδες. Η αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με τον Απόλλωνα να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει από πολίς νωρίς προβάδισμα. Η... γνωστή κομπίνα με τα δυνατά πλάγια άουτ του Παντελιάδη έπιασε στον ύπνο και την άμυνα της Ξάνθης και ο Μίνγκας στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι γρήγορο καθώς τόσο οι παίκτες του Σάντσεζ έψαχναν και δεύτερο γκολ όσο και οι Ακρίτες ήθελαν να ισορροπήσουν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά το ματς ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο όμως οι παίκτες η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έδειχναν ελαφρώς ανώτεροι καθώς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στην άμυνα ενώ παράλληλα γίνονταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν έβγαζαν αντεπιθέσεις. Τα τελευταία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου βρήκαν τους γηπεδούχους να πιέζουν την άμυνα της ομάδας του Κεχαγιά, που όμως «άντεξε» χάρη στις επεμβάσεις του Τσέμα.

Πιο αργό τέμπο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο είχε το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει τα ηνία στο ματς, όμως ο Λόρι Σάντσεζ δεν θέλησε να ρισκάρει το «μηδέν» στα μετόπισθεν και γι’αυτό το λόγω οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο συντηρητικά. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα αδυνατούσε να πλησιάσει την εστία του Τζόρβα καθώς οι μεσοεπιθετικοί της έμοιαζαν εγκλωβισμένοι.

Τα επικίνδυνα πλάγια άουτ του Απόλλωνα έπιασαν τόπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι σε φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου γκολ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 68’, καθώς ο Πετρόπουλος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα έπειτα από πλάγιο του Παντελιάδη. Σα να μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη, ο Φλίσκας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72’ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη μετά και το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη.





Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (46’ Σόντερμπεργκ), Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Άμπροουζ (87' Γκουέλα), Μίνγκας, Λουσέρο, Πετρόπουλος (83' Κόρμπος), Ντάλμπεργκ

Στον πάγκο: Γκόμες, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Τσέμα, Φλίσκας, Ντε Γκουζμάν (57’ Σουάρες), Γούτας, Κομεσίδης (57’ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Τριάδης, Βασιλακάκης, Μαρίν, Χοσέμι

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Γήπεδο: Ριζούπολη

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: