Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ερχεται τέλος εποχής για τη Γιουνάιτεντ;

H αποχώρηση του Βίντιτς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος της σεζόν ίσως να μην είναι η μοναδική για τους «μπέμπηδες». Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος διαπιστώνει πως δε λήγει μόνο το συμβόλαιο του σέρβου αμυντικού, αλλά κι άλλων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.
Από το 2006 μέχρι σήμερα, ο Βίντιτς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, συνθέτοντας μέσα σε αυτό το διάστημα το κορυφαίο (ίσως) αμυντικό δίδυμο της Ευρώπης με τον Ρίο Φέρντιναντ. Σύμπτωση; Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο και του Φέρντιναντ.
Το 2006 αφίχθη στο «θέατρο των ονείρων» και ο Πατρίς Εβρά. Ο γάλλος αριστερός αμυντικός πήρε τη φανέλα βασικού… στο σπίτι του και μαζί με τους Βίντιτς και Φέρντιναντ αποτέλεσαν τα ¾ της αμυντικής γραμμής των «κόκκινων διαβόλων». Και ο Εβρά όμως έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Η «σημαία» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια ακούει στο όνομα Ράιαν Γκιγκς. Ο ουαλός άσος πήγε… παιδί στη Μάντσεστερ το μακρινό 1990 και έφτασε στα 41, φορώντας (αλλά και σκοράροντας για 23 συνεχόμενες σεζόν) την κόκκινη φανέλα. Μόνο που το καλοκαίρι λήγει και το συμβόλαιο του Γκίγκς.
Ποια θα είναι η κατάληξη λοιπόν της… Αγιάς Τριάδας; Η ηλικία τους είναι κατά κάποιο τρόπο απαγορευτική για σκέψεις ανανέωσης (Γκίγκς 41, Φέρντιναντ 36, Εβρά 33) και το ερώτημα που γεννάται είναι ένα. Θα μπορέσει η Γιουνάιτεντ να καλύψει αυτά τα κενά, σε περίπτωση αποχώρησης;
Το βάρος,σαφέστατα,θα πέσει στον Ντέιβιντ Μόγες. Γιατί το όνομα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι από μόνο του ελκυστικό, όμως ο σκωτσέζος τεχνικός μπορεί να γίνει… σερ Άλεξ,ώστε να αποτελέσει μαγνήτη πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών;
Σίγουρα το καλοκαίρι θα είναι θερμό για τους «μπέμπηδες», ιδίως αν αποτύχουν να πάρουν το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: