Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Ο Άρης ήταν μια καψούρα»

xatzaras
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Χατζάρας.
Σχολίασε την κατάσταση του Άρη και τόνισε πως η μόνη λύση για να επιβιώσει ο σύλλογος είναι η εύρεση επενδυτή. Παράλληλα, σχολίασε πως είχε πάει στους “Κίτρινους” για να εκπληρώσει την “καψούρα” που είχε από μικρός.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Χατζάρας:
Για τις ελπίδες που έχει ο Άρης να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ:
Ο Άρης είναι σε δύσκολη βαθμολογικά κατάσταση και όλα τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν από τα προηγούμενα έτη και από τον κακό σχεδιασμό. Είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει η τρίτη ομάδα  από το τέλος και να δώσει αγώνα μπαράζ για την κατηγορία. Αυτός είναι ο ποιο εφικτός στόχος. Παιχνίδι που φεύγει δεν ξανάρχεται. Νούμερο ένα πρόβλημα είναι το άγχος και νομίζω πως αυτό το άγχος πρέπει να το κοντρολάρουνε για να πάνε καλά”.
Για το γεγονός πως ο Άρης πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος:
Μετά την περιπέτεια που τράβηξε πέρυσι ο Άρης έπρεπε να είχε δει τα σφάλματα του και να είχε πράξει ανάλογα. Η ομάδα ονομάζεται το καλοκαίρι κα τον Δεκέμβριο κάνεις πασπαλίσματα που μπορεί να βγούνε μπορεί και όχι. Το βασικό είναι να ετοιμάζεσαι το καλοκαίρι. Η αλήθεια δεν φαίνεται εκείνη τη στιγμή αλλά στο μέλλον. Όταν είχα πάρει τον Άρη ήμουν από τους πρώτους Έλληνες προπονητές και δεν χρειαζόμουν τον Άρη .Ήταν σαν να είχα αγαπήσει μια όμορφη γυναίκα 18 χρονών, όμως την  ξαναβρήκα το στα 78 χωρίς μαλλιά και χωρίς δόντια και πήγα να ερωτοτροπήσω. Μια καψούρα ήταν. Εκείνη ήταν μια πολύ μέτρια ομάδα με σχεδιασμό τελευταίας στιγμής καθώς είχα έρθει προς το τέλος. Μετά την σχεδιάσαμε χωρίς χρήματα. Η ομάδα εκείνη είχε πάει Ευρώπη μέσο κυπέλλου και έγινε το παιχνίδι με τον Ηρακλή που ήταν καταστροφικό. Θα ήταν μια πετυχημένη ομάδα με ένα μέτριο ρόστερ. Αν τα πράγματα προχωρούσαν έτσι είχα πει πως θα έρθει σε αδιέξοδο. Ο κ. Σκόρδας είχε φέρει τον κ. Κόντη και εγώ τον είχα διώξει. Δεν ήμουν λάθος φαίνεται”.
Για τις διαμάχες μέσα στον Άρη:
Εγώ το 1963 ήμουν στον Άρη και είχα γεννηθεί εκεί πέρα και έχω δει πολλά. Ο Άρης έχει στο DNA να πολεμάει τον εαυτό του. Πάντα υπήρχε ένας Καμπάνης και ένας Χατζηγεωργίου. Είχε πάντα μέσα του αντιπαλότητα με αντιπολιτεύσεις που δημιούργησαν προβλήματα”.
Για το πώς θα επιβιώσει ο Άρης:
“Δεν έχει μέλλον η ομάδα με τα ποσά που ακούγονται. Ο Άρης χρειάζεται επενδυτή. Η ομάδα έχασε δύο χρόνια τσάμπα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα ποσά αυτά. Ακόμα και να μπει στο άρθρο 99 δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Μαγαζί όπως ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν θα μείνει μόνο του όταν είναι καθαρό. Όταν όμως έχει βάρος 35 εκ. ευρώ κανείς δεν θα πλησιάσει. Δεν θα έρθει ένας άνθρωπος και να απομακρύνει όσους διοίκησαν τα τελευταία 15 χρόνια”.
Για τον αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να “χτυπήσει” τον Ολυμπιακό:
“Αυτοί που ξέρουν πως είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν πως είναι αδύνατο να “πάρει πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Είναι ο πιο οικονομικά ισχυρός σύλλογος που έχει τα πλοκάμια του παντού. Στο ποδόσφαιρο θα πάρει πρωτάθλημα άλλη ομάδα όταν χαθεί η ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως είναι μια ομάδα πρωταθλήτρια που πηγαίνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τα έσοδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που βρίσκει τον αντίπαλο σε οργανωμένη άμυνα που είναι πάντα δύσκολο. Επίσης δεν έχει αυτή την γρηγοράδα να πάει από το κέντρο στην επίθεση”.
Για το αν υπάρχει προοπτική στον ΠΑΟΚ:
“Προοπτική υπάρχει εφόσον υπάρχει επενδυτής. Αρκεί να γίνονται σωστές κινήσεις χωρίς την πίεση του κόσμου και δανεισμούς. Να λένε τι μπορούμε να κάνουμε φέτος, να βγούμε δεύτεροι άντε να πάρουμε και κάνα κύπελλο. Βέβαια για να πάρεις κύπελλο πρέπει να χτυπήσεις κάποιον δυνατό. Μπορείς να το κάνει αυτό; Το θέμα είναι να γίνονται όλα βήμα βήμα”.
Για την Βέροια:
“Η Βέροια δεν είχε σωστό σχεδιασμό. Είναι μια ομάδα που δεν είναι κακή, κάνει ξαφνικές άμυνες αλλά δεν έχει ένα φορ ψηλά που να μπορεί να φέρει το εύκολο το γκολ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: