Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΣΟΚ: "Μας λιώσαν - πνιγόμαστε!"

Η "Σκυλίσια Μέρα" παρουσιάζει τα ανατριχιαστικά δημοσιεύματα – ντοκουμέντα της επόμενης μέρας της τραγωδίας στη Θύρα 7 που σηκώνουν την τρίχα του αναγνώστη! Όποτε ξημερώνει η 8η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο είναι μέρα βαριά. Βαθιάς θλίψης. Η τραγωδία της Θύρας 7 με τα 21 θύματα αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνη τη μέρα. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα δημοσιεύματα της επόμενης μέρας. Τότε που ακόμα όλα ήταν συγκεχυμένα. Οι πληροφορίες, ο αριθμός των θυμάτων, τι ακριβώς συνέβη.
Ωστόσο, αποτυπώνεται περισσότερο από ποτέ και το μέγεθος της τραγωδίας. Τα δημοσιεύματα – ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε "μιλάνε" από μόνα τους. Σοκάρουν! Και σηκώνουν την τρίχα σε κάθε αναγνώστη.
Στο πρωτοσέλιδο των Νέων της 9ης Φεβρουαρίου 1981 υπάρχουν ανατριχιαστικές εικόνες. Με πρωτοσέλιδο τίτλο σπαραχτικό: "19 πέθαναν μαρτυρικά, άλλοι 10 χαροπαλεύουν. Η πιο μεγάλη τραγωδία".
Σε ένα σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε:
"Στη Θύρα 7 το πανδαιμόνιο κράτησε λίγα λεπτά. Κάποια στιγμή όταν το πλήθος αντιλήφθηκε το τι συντελέστηκε, οι ιαχές κόπασαν και δεν ακούγονταν παρά οι μακρόσυρτοι βόγγοι των τραυματισμένων παιδιών. Θέαμα σπαραχτικό.
Ο τόπος σπαρμένος σώματα και οι αστυνομικοί, που φέρθηκαν με σπάνια ψυχραιμία και αλτρουϊσμό, κρατούσαν στην αγκαλιά τους τα αναίσθητα παιδιά και προσπαθούσαν να τα συνεφέρουν".




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: