Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Έκανα το καθήκον μου»

simeonidis
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ και πρώην διεθνής διαιτητής, Στέλιος Συμεωνίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον ορισμό των διαιτητών στο μεγάλο τελικό του κυπέλλου μπάσκετ, μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά, όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔ:
Για το ότι δεν υπάρχει στην τριάδα διαιτητής που να σφυρίζει στην Ευρωλίγκα: «Έπρεπε να παίξουν διαιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν σε άλλα παιχνίδια. Ο Τανατζής ορίστηκε, γιατί κλείνει την θητεία του, οι άλλοι κληρώθηκαν. Τον Τανατζή τον βάλαμε τιμητικά γιατί τελειώνει την καριέρα του, για τους υπόλοιπους κάναμε κλήρωση.  Προσπαθείτε να δημιουργήσετε θέμα από το πουθενά…».  
Για τον Τανατζή και τοι αίτημα του Ολυμπιακού να μηνα σφυρίζει σε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: «Το έχει ζητήσει ναι ο Ολυμπιακός και τι να κάνουμε εμείς; Κάθε χρόνο είναι στην κλήρωση του τελικού, αλλά δεν έχει παίξει τα τελευταία χρόνια. Θέλαμε να τηρήσουμε μια ουδετερότητα, δεν θέλαμε να βάλουμε διαιτητές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο μόνος που μπορούσε να παίξει ήταν ο Χριστοδούλου, ο οποίος ήταν και η πρώτη μας επιλογή, αλλά πήρε έναν ορισμό από την FIBA και πάει στην Κύπρο και δεν μπορέσαμε να το βάλουμε. Ότι και να κάνουμε κάποιοι θα μας… πυροβολήσουν. Ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει πολλές φορές την μη τοποθέτηση του Τανατζή στις κληρώσεις αλλά εμείς δεν λογαριάζουμε τον Ολυμπιακό και τον βάζουμε. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος ».
Για την διαιτησία: «Εγώ το μόνο που μπορώ να βεβαιώσω είναι ο σωστός ορισμός των διαιτητών. Ποτέ στην ζωή μου δεν είπα ότι οποιοσδήποτε διαιτητής, ακόμα και ο εαυτός μου, θα είναι καλός. Το σκεπτικό μας ήταν η ουδετερότητα. Έχουμε δει και πολύ μεγαλύτερα ονόματα, που δεν τα πήγαν καλά. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι το σκεπτικό μας. Μετά το αποτέλεσμα θα κρίνουμε, αν είναι κάτι καλό ή κακό. Αμαυρώνουμε έτσι μια γιορτή, όπου και εγώ σαν Θεσσαλονικιός χαίρομαι που θα βρίσκεται ο Άρης. Θα ήθελα και εγώ να ήμουν εκεί, αλλά για οικονομικούς λόγους δεν θα παραβρεθώ. Και δεν θα πάει κανένας από την ΚΕΔ…
Δεν νομίζω ότι ο Άρης είχε πρόβλημα με κάποιον από αυτούς τους διαιτητές.. Αν είχε, θα έπαιζε σημαντικό ρόλο ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα διαφορετικά. Έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτούς τους τρις διαιτητές, πιστεύω ότι θα τα πάνε καλά και εύχομαι να μην κριθεί το παιχνίδι από την διαιτησία. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν τον ορισμό και δεν κάνουμε κάτι με  υστεροβουλία».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: