Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μονά ζυγά μονόζυγα η μπίλια στο κόκκινο!!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τις εκλογές της ΕΠΟ, μετά και την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Βασίλη Γκαγκάτση.
Μονά ζυγά μονόζυγα η μπίλια στο κόκκινο!
Μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Σαρρή για την ηγεσία της ΕΠΟ, ήρθε χθες κι εκείνη του πρώην «πρωθυπουργού του ποδοσφαίρου» Βασίλη Γκαγκάτση. Η κούρσα είναι για δύο, καθώς ο Πιλάβιος κουράστηκε από τις απειλές (όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί ότι υπήρξαν κατά καιρούς), συνειδητοποίησε ότι η πλειονότητα των ενώσεων και αρκετοί πρώην «κολλητοί» του τον «άδειασαν» και κατάλαβε πως τυχόν υποψηφιότητά του δεν θα είχε την παραμικρή τύχη.
Θαρρώ, πάντως, πως όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, ένας θα είναι ο πραγματικός νικητής τους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (και ο Ολυμπιακός). Με εκλογή Σαρρή... αμέσως πανηγυρικά, με εκλογή Γκαγκάτση άντε να πάρει και μια... εβδομάδα παράταση!
Οταν ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» κατέληξε, πριν από αρκετό καιρό, ότι δεν θέλει τον Πιλάβιο στην ηγεσία της ΕΠΟ «επιστρατεύθηκε» η συνεργασία του πιο «κατάλληλου» ανθρώπου για να τον φθείρει: του Γκαγκάτση. Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκίνησε να περιδιαβαίνει τις ενώσεις και με την τεράστια πείρα του, αλλά φυσικά και την «προέλευσή» του, άρχισε σύντομα να ανατρέπει το κλίμα (εντός ΕΠΟ) και να «κλαδεύει» ενώσεις από τον Πιλάβιο.
Για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζω, ο Μαρινάκης αποφάσισε να μη στηρίξει τον Γκαγκάτση (τον οποίον είχε ήδη «τελειώσει» και από νομικό σύμβουλο του Ολυμπιακού μετά την υπόθεση Γκαλέτι) για την προεδρία της ΕΠΟ, αλλά τον Σαρρή. Αυτό (η στήριξη σε Σαρρή) γράφτηκε παντού, δεν διαψεύστηκε και δεν διαψεύδεται. Αλλωστε ποιον στηρίζει ο καθένας δικαίωμά του είναι. Θα 'χει τους λόγους του. Λέγεται πάντως ότι ο Μαρινάκης δεν θέλει τον Γκαγκάτση γιατί δεν του έχει... απόλυτη εμπιστοσύνη. Ετσι λένε, πού να ξέρω εγώ...
Το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με τον ίδιο τον Γκαγκάτση. Γιατί επέλεξε να κατέβει, γνωρίζοντας ότι ο σημερινός ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλει πρόεδρο τον Σαρρή; Προφανώς γιατί έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις διασυνδέσεις του στις ενώσεις, θα σκεφθεί ο καθείς. Περίπτωση να «υποστηρίζεται» η υποψηφιότητα του Γκαγκάτση από τον Παναθηναϊκό με βάση το μεταξύ τους «παρελθόν» πρέπει να έχει τόσες πιθανότητες όσες να πάρει το πρωτάθλημα ο Πανθρακικός. Αν και στην Ελλάδα το άθλημα της κωλοτούμπας λατρεύεται σαν θεότητα, ενδεχόμενο τέτοιας «συνεργασίας» δεν δίνω ούτε 1%.
Περίπτωση πάλι, όπως μου έλεγε κάποιος... καχύποπτος, να παίζει ο Σαρρής το ρόλο του «λαγού» δεν νομίζω ότι υφίσταται. Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι ο Μαρινάκης τσατίστηκε πολύ με την υποψηφιότητα Γκαγκάτση, κάτι που εύκολα το καταλαβαίνει κάποιος διαβάζοντας Μέσα που ξέρουν να εκφράζουν... τέλεια τις σκέψεις του προέδρου του Ολυμπιακού. Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που λένε ότι αν εκλεγεί ο Γκαγκάτσης θα είναι «μεγάλη ήττα του Μαρινάκη», αλλά αυτά μου φαίνονται τουλάχιστον υπερβολικά. Εκτός αν εννοούν προσωρινή «ήττα» για τον εγωισμό του...
Οποιο κι αν είναι πάντως το αποτέλεσμα, ο νικητής νομίζω ότι στο βάθος θα είναι ο ίδιος. Είτε γιατί ο Σαρρής έχει δεδηλωμένη υποστήριξη είτε γιατί ο Γκαγκάτσης έχει καταγεγραμμένο παρελθόν. Τώρα, αν αναρωτηθείτε για ποιο λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης -που έχει κάνει τις περισσότερες επενδύσεις, διαθέτει αναμφισβήτητα την πληρέστερη ομάδα στην Ελλάδα, απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία τον «βασικό» αντίπαλό του για την οικονομική «φτώχια» που τον βασανίζει- θέλει σόνι και ντε να έχει τον πρώτο λόγο ΚΑΙ στην εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην κρίση της φίλαθλης κοινής γνώμης), μη ρωτάτε εμένα, αλλά εκείνους που τον συμβουλεύουν.
Οπως ορθότατα μου έλεγε ένας πανέξυπνος άνθρωπος «αν ήμουν στη θέση του Μαρινάκη, θα ήθελα πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Πιλάβιο και στη Super League τον... Γόντικα. Κι όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα, να έκαναν αυτοί οι δύο την απονομή»...
Σοβαρό φάουλ του «Ζοτς», αν...
Είναι ηλίου φαεινότερον πως μετά τη δήλωση του Στάνισλαβ Ερέμιν για τη «συμμετοχή» του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη μεταγραφή του Κώστα Καϊμακόγλου στην Ούνικς ανοίγει ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση στον Παναθηναϊκό. «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος σε συζητήσεις που είχα μαζί του για το θέμα των μεταγραφών, επίμονα μου συνέστησε να πάρω στο Καζάν από τον Παναθηναϊκό τον Καϊμακόγλου» είναι η ακριβής δήλωση του Ερέμιν και γύρω από αυτή θα «σφάζονται» παλικάρια.
Η μία πλευρά θα ισχυριστεί πως δεν υπάρχει κανένα unfair στη συμπεριφορά του «Ζοτς» προς τον Παναθηναϊκό: «Ο παίκτης δεν πήρε από το ''τριφύλλι'' τα χρήματα που ζητούσε, ο Ερέμιν ρώτησε για την αξία του τον Ομπράντοβιτς και ο τελευταίος του είπε το αυτονόητο, δηλαδή πάρ' τον στην ομάδα σου».
Και η άλλη: «Μα καλά, είναι δυνατόν να είσαι στον Παναθηναϊκό 13 χρόνια και μόλις φεύγεις να συμβάλεις με τον τρόπο σου για να αποχωρήσει κι ένας από τους παίκτες-κλειδιά του συλλόγου; Αυτές είναι η αγάπη και η αφοσίωση που έλεγες ότι αισθάνεσαι για το κλαμπ και τον κόσμο;». Προσωπικά, η φράση του Ερέμιν «επίμονα μου συνέστησε να πάρω στο Καζάν από τον Παναθηναϊκό τον Καϊμακόγλου» μου ακούγεται ως «σοβαρό φάουλ» του Ομπράντοβιτς προς τον Παναθηναϊκό, ΑΝ -προσέξτε- πρόκειται για δική του πρωτοβουλία η οποία συνέβαλε στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.
Είναι άλλο πράγμα να είχε κλείσει ο Ερέμιν τον Καϊμακόγλου και να έκανε μια τελευταία ερώτηση στον Ομπράντοβιτς και εντελώς διαφορετικό να ΕΠΕΜΕΙΝΕ ο «Ζοτς» στο να φύγει ο παίκτης από την Αθήνα και να πάει στο Καζάν. Ετσι όπως είναι διατυπωμένη η φράση του Ερέμιν θεωρώ ότι ο Ομπράντοβιτς βγαίνει εκτεθειμένος απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον κόσμο του.
Αν πάλι ο Ρώσος έχει πει «πατατιά», καλό θα ήταν να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Γιατί ο Ομπράντοβιτς μπορεί να έφυγε από την Ελλάδα, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξακολουθεί (όπως είναι λογικό) να τον λατρεύει. Και ενδεχόμενα «φάουλ» τέτοιου μεγέθους δημιουργούν ρωγμή...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: