Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το "κρύο" ΟΑΚΑ, η μικρή Λεωφόρος!!

Η κουβέντα περί του "κρύου ΟΑΚΑ", που δεν είναι έδρα και δεν θυμίζει καμίνι ακόμα και γεμάτο, είναι μια κουβέντα που πάει πολλά χρόνια πίσω. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.
Το "κρύο" ΟΑΚΑ, η μικρή Λεωφόρος
Αυτό όμως ήταν πάντα το ΟΑΚΑ με τα καλά και τα στραβά του, με την άπλα του και τον στίβο ανάμεσα στο γήπεδο και στις κερκίδες, με τις ανέσεις του και την «ψύχρα» του.

Σου κακοφαίνεται όταν έχει 10.000 κόσμο και μοιάζει άδειο, σου καλοφαίνεται όταν έχεις 30.000 διαρκείας και θες να χωράνε όλοι, σου ξινίζει όταν πρέπει να δώσεις έναν σκασμό λεφτά στο ενοίκιο, σε βολεύει όταν έχεις ευρωπαϊκό αγώνα και μαζεύεται κόσμος.

Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, δυστυχώς αυτό υπάρχει για να εξυπηρετηθεί ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που δεν έχουν δικά τους γήπεδα, ο Θεός δεν μας αξίωσε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού στο δικό του σπίτι κι έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία, φοβάμαι ότι και τα 200 χρόνια της ομάδας δύσκολα θα τα γιορτάσει σπίτι του. Εκτός αν όταν λέμε «σπίτι», εννοούμε τη Λεωφόρο, που όντως είναι το σπιτικό του. Αλλά όσο περνάνε τα χρόνια και η Λεωφόρος παλιώνει και ρημάζει τόσο πιο δύσκολο μοιάζει να επιστρέψει εκεί ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν φτιαχτεί ή με κάποιον τρόπο «μεγαλώσει» και φτάσει η χωρητικότητα τις 20.000. Διότι είναι σαν να επιστρέφεις στο πατρικό σου ή στην γκαρσονιέρα σου, που έμενες όταν ήσουν μικρός, τη στιγμή που έχεις συνηθίσει στα 200 τετραγωνικά...

Σίγουρα τον Παναθηναϊκό θα τον βοηθούσε να έχει ένα γήπεδο που να είναι «έδρα», σαν το «Γ. Καραϊσκάκης», σαν την Τούμπα ή το «Κλ. Βικελίδης». Να αισθάνονται οι αντίπαλοι τον κόσμο στο σβέρκο τους, να τους παίρνουν τ' αυτιά οι φωνές, να «ψαρώνουν» οι μικροί, να μη συγκεντρώνονται, να μην ακούνε καν ο ένας τον άλλον. Αλλά στη δική μου λογική, είναι ακόμα καλύτερο να έχεις μια ομάδα που να «ψαρώνει» τον αντίπαλο με το παιχνίδι της, τόσο καλή που να τη νιώθει ο άλλος στο σβέρκο του. Αυτό φέρνει τις νίκες, αυτό φέρνει το ωραίο θέαμα, άρα και τον κόσμο στο γήπεδο. Κι αν ο κόσμος «ψηθεί» και πηγαίνει, ακόμα και στο «κρύο και αφιλόξενο ΟΑΚΑ», κάτι θα γίνεται στις εξέδρες.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: