Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ιστορίες για «φακελάκι» στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών!!

Οσοι αντιλαμβανόμασταν το αυτονόητο, στην υπόθεση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του προσανατολισμού που πρέπει να έχει μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο της ελληνικής αγοράς, στήναμε γλέντι την περασμένη άνοιξη πάνω στο τραπέζι της προσδοκίας να προωθηθούν σωστά, με σχέδιο, οι Έλληνες πιτσιρικάδες για να εξελιχθούν σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με καλές προοπτικές. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ιστορίες για «φακελάκι» στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών
Ουδείς έτρεφε την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα του συμβεί εύκολα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ούτε καν ότι θα του συμβεί σωστά. Διότι οι περισσότεροι καταλαβαίναμε ότι στην πλειονότητά τους οι ομάδες θα σχηματίζονταν στο πόδι, όχι με σχέδιο. Ουδείς, όμως, φανταζόταν ότι στη σημερινή εποχή, στη σημερινή Ελλάδα, θα ακούγαμε ιστορίες «μαύρου χρήματος», εκβιασμών, παράνομων συναλλαγών και «ρουσφετιών», που σχετίζονται με την προώθηση και την ανάδειξη πιτσιρικάδων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Είναι πάρα πολλά αυτά που ακούγονται σήμερα στο χωριό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ιστορίες για μεσάζοντες που ζήτησαν «μαύρα λεφτά» από τους πιτσιρικάδες και τους γονείς τους, τάζοντάς τους μια «μεταγραφή» σε μια ομάδα. Υπεύθυνους μεταγραφών που ζήτησαν «λάδι» για να προωθήσουν μια περίπτωση. Υπεύθυνους ομάδων που ζήτησαν «λάδι» για να εισηγηθούν υπέρ της απόκτησης πιτσιρικάδων. Κι είναι αρκετοί αυτοί που ενέδωσαν, δηλαδή έδωσαν, ακριβώς επειδή ήθελαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Και υπήρξαν αρκετοί που δεν ενέδωσαν, και δεν θα παίξουν στην ομάδα που ήθελαν.

Ποιός μπορεί να ερευνήσει αν όλα αυτά είναι αλήθειες ή ψέματα, μύθοι ή πραγματικότητα; Ποιος μπορεί να βγάλει μια άκρη, για να συλλέξει τα ευρήματα που θα τεκμηριώσουν κατηγορίες και θα εξαρθρώσουν κυκλώματα; Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα προσπαθούσαν να προκαλέσουν μια τέτοια έρευνα, όπως άλλωστε τους ζητεί η παγκόσμια ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών να κάνουν. Θα έπρεπε να έχουν ήδη δημιουργήσει μια γραμμή καταγγελιών για να καταφέρουν να συλλέξουν στοιχεία, να βγάλουν μια άκρη και να φτάσουν αυτές τις υποθέσεις, δηλαδή όσες είναι υπαρκτές, στα χέρια των αρχών.

Φυσικά την ίδια μέριμνα θα έπρεπε να έχει ήδη δείξει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές που πέφτουν θύματα εκβιασμού και αναγκάζονται να πληρώσουν για να παίξουν. Το ποδόσφαιρο δεν ήταν προετοιμασμένο για αυτό που συμβαίνει σήμερα. Γι' αυτό και δεν είχε θωρακιστεί για να αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο.

Αν αποδειχθεί ότι άνθρωποι που κλήθηκαν να σώσουν ομάδες-εταιρείες που καταρρέουν αποφάσισαν, την ώρα του αγώνα επιβίωσης που αυτές δίνουν, να κονομήσουν πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα στην πλάτη τους, αυτοί δεν πρέπει απλώς να συλληφθούν και να αποβληθούν από το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει και να διαπομπευτούν, διότι παίζουν με τα όνειρα της επόμενης γενιάς των Ελλήνων, δηλαδή με 18χρονα και 20χρονα παιδιά.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: