Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Να παραδειγματιστεί από τη Νάπολι η Γιουβέντους»

«Να παραδειγματιστεί από τη Νάπολι η Γιουβέντους»
Την προειδοποίησή του να μην ασχοληθεί υπερβολικά με την Ευρώπη και μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, έστειλε ο Λουτσιάνο Μότζι στη Γιουβέντους. Ο πρώην παράγοντας των «μπιανκονέρι» μίλησε στην ιστοσελίδα «Calciomercato.it» και ανέφερε πως η «Γιούβε» δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που έπεσε πέρσι η Νάπολι, χάνοντας στο τέλος έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Λουτσιάνο Μότζι ήταν για χρόνια ο ισχυρός άντρας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ικανότατος παράγοντας, διορατικός σε ό,τι είχε να κάνει με τις μεταγραφές, άφησε το στίγμα του σε όσες ομάδες πρόσφερε τις υπηρεσίες του. Τα χρόνια που δούλεψε για λογαριασμό της Γιουβέντους θα μείνουν αξέχαστα, αφού οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν, όχι μόνο τίτλους, αλλά και το θαυμασμό των φιλάθλων.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Calciopolis, ο Μότζι, που θεωρήθηκε ο «εγκέφαλος» της σπείρας που καθόριζε αποτελέσματα, μεταγραφές και ευνοϊκές διαιτησίες, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την «ενεργό δράση», αφού τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό. Αυτό, όμως, δεν του απαγόρευσε να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο χώρο και να εκφράζει τη γνώμη του για όσα βλέπει.

Ο Μότζι μιλώντας στην ιστοσελίδα «Calciomercato.it» προειδοποίησε τη Γιουβέντους για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. «Δεν θα πρέπει να ασχοληθεί υπερβολικά με το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί θα της κοστίσει στο πρωτάθλημα. Ας πάρει για παράδειγμα τη Νάπολι, που πέρσι προσπάθησε και στις δύο διοργανώσεις και τελικά έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα, αν και θα μπορούσε να κυνηγήσει τον τίτλο. Η Γιουβέντους δεν είναι ακόμα έτοιμη για την Ευρώπη, είναι πίσω από τις άλλες ομάδες», τόνισε ο Μότζι.

Αυτό σημαίνει πως η «Γιούβε» δεν ενισχύθηκε στις μεταγραφές; Η άποψη του Μότζι έχει ιδιαίτερη αξία. «Η Γιουβέντους βγαίνει κερδισμένη από τις μεταγραφές, αφού κάλυψε τα κενά της και τώρα δεν ξέρεις ποιος είναι βασικός και ποιος αναπληρωματικός παίκτης. Αλλά, επαναλαμβάνω, για το Τσάμπιονς χρειάζονται άλλα, που η Γιουβέντους δεν έχει», απάντησε ο Μότζι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: