Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Φαν Χάαλ: «Δεν θέλω να μοιάσω σε Βενγκέρ και Φέργκιουσον»

Ούτε μια στιγμή δεν φαίνεται να μετανιώνει ο Λουίς Φαν Χάαλ την επιλογή του να μην «κολλήσει» την προπονητική του καριέρα σε μία ομάδα.

Φαν Χάαλ: «Δεν θέλω να μοιάσω σε Βενγκέρ και Φέργκιουσον»
Το «Όπου γης και πατρίς» είναι η φράση με την οποία πορεύεται προπονητικά ο Λούις Φαν Χάαλ όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει αλλάξει, πέντε ομάδες, σε τέσσερις διαφορετικές χώρες εκ των οποίων από τις τρεις έχει φύγει πρωταθλητής.

Πλέον, του απομένουν λιγότερο από δύο χρόνια καριέρας, καθώς όπως έχει ήδη δηλώσει, η λήξη του συμβολαίου του με την Μάντσεστερ θα σημάνει και την αυτόματη λήξη της καριέρας του: «Πάντα ήξερα εκ των προτέρων τους σκοπούς μου. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Έχω θέσει τον τελευταίο μου στόχο, ο οποίος είναι να κλείσω την πορεία μου με ένα πρωτάθλημα».

Η σύγκριση με την 26χρονη παραμονή του Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Γιουνάιτεντ είναι μοιραία. Όμως ο Φαν Χάαλ είναι άλλη ιστορία: «Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή την επιλογή μου να μανατζάρω 5 ομάδες, από το να αφήσω την κληρονομιά μου σε μία. Ο Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ είναι διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων από εμένα».

Να θυμίσουμε πως αυτή την Κυριακή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στο Εμιρέιτς την Άρσεναλ του Βενγκέρ (ο οποίος -παρεμπιπτόντως- φέτος κλείνει 19 χρόνια στον πάγκο των Κανονιέρηδων). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: