Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σπάει παράδοση τριάντα ετών η Λίβερπουλ!!

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Έβερτον στο απόλυτο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ την Κυριακή, αλλά μετά από τριάντα χρόνια δεν θα έχει στη σύνθεσή της παίκτη που να… νιώθει τη σημασία του.

Σπάει παράδοση τριάντα ετών η Λίβερπουλ

Το μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκεται προ των πυλών και όλα δείχνουν πως μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια θα σπάσει μια παράδοση που θέλει τους «κόκκινους» να παρατάσσονται κόντρα στην Έβερτον με τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή που έχει γεννηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ.

Όμως, ο Στίβεν Τζέραρντ μοιάζει να είναι ο τελευταίος των «μοϊκανών» και η μετακίνησή του στις ΗΠΑ αφήνει την ομάδα χωρίς αντίστοιχο διάδοχο στο χορτάρι.

Πάντως, την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό 1986 όταν υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς νίκησαν 3-1 την Έβερτον στο «Γουέμπλεϊ» και κατακτούσαν το Κύπελλο φτάνοντας εκείνη τη χρονιά στο νταμπλ. Για την ακρίβεια, στην αρχική ενδεκάδα εκείνης της ένδοξης βραδιάς δεν υπήρχε ούτε ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχε το δικαίωμα ποδοσφαιριστές από Σκωτία, Ουαλία ή Βόρειο Ιρλανδία να αντιμετωπίζονται ως γηγενείς υπό την «ομπρέλα» της Μεγάλης Βρετανίας.

inner

Τότε στον πάγκο είχε μείνει ο Στιβ ΜακΜάχον, που έχει γεννηθεί στη πόλη του αγγλικού βορρά, ενώ ακολούθησαν 69 ματς σε όλες τις διοργανώσεις στα οποία αγωνίστηκε με κόκκινη φανέλα το λιγότερο ένας παίκτης από την περιοχή.

Μόνο ένας ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να μην σπάσει αυτή η ιστορική παράδοση για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Πρόκειται για τον 18χρονο Τζόρνταν Ρόσιτερ, γέννημα-θρέμμα της πόλης, που όμως είναι αμφίβολο ακόμη και το αν θα βρίσκεται στην αποστολή, πόσω μάλλον στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: