Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Τα χώνει… με το γάντι η Καρνέιρο!!

Σαν κυρία -αλλά όχι και χωρίς αιχμές- υποδέχθηκε η Εύα Καρνέιρο την αθώωση του Ζοσέ Μουρίνιο. Η πρώην γιατρός της Τσέλσι σχολίασε με λεπτή ειρωνεία το ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή της από την FA.

Τα χώνει… με το γάντι η Καρνέιρο!

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάλλαξε τον «εκλεκτό» από τις κατηγορίες για σεξιστική συμπεριφορά (στο περίφημο περιστατικό του αγώνα με τη Σουόνσι) ωστόσο η πρώην γιατρός της Τσέλσι δεν στάθηκε στην απόφαση. Αλλά κυρίως στο γεγονός ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή της στην έρευνα που προηγήθηκε.

«Έμαθα με έκπληξη ότι η FA ερευνά το περιστατικό της 8ης Αυγούστου μέσω του Τύπου. Δεν μου ζητήθηκε σε κανένα μέρος της διαδικασίας η θέση μου. Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η μόνη επίσημη έρευνα στη χώρα όπου η εκδοχή των ατόμων που εμπλέκονται στο υπό διερεύνηση περιστατικό δεν θεωρείται σχετική. Όταν επιλέγεις να αγνοήσεις κάποια από τα στοιχεία, αυτό σίγουρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της.

Δεν παρέλειψε, δε, να συνδέσει τους χειρισμούς της ομοσπονδίας με αυτούς που έκανε σε άλλο περιστατικό πέρυσι, όταν είχε γίνει στόχος σεξιστικών συνθημάτων από οπαδούς:

«Πέρυσι είχα μια παρόμοια εμπειρία σ’ ένα παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, όπου δέχθηκα φραστική επίθεση. Μετά από παράπονα του κοινού, η FA έκανε μια ενημέρωση στον Τύπο λέγοντας ότι δεν υπήρχαν σεξιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ποτέ δεν με πλησίασαν για να μιλήσω γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι άθλια, απαράδεκτα και σεξιστικά συνθήματα όντως ακούστηκαν.

Περιστατικά όπως αυτά και η έλλειψη υποστήριξης από τις ποδοσφαιρικές αρχές που κάνουν τόσο δύσκολη την παρουσία γυναικών στο άθλημα. Θαυμάζω αυτά που έχει κάνει η Χέδερ Ράμπατς και ευχαριστώ αυτήν, τους φίλους και τους συνεργάτες που με έχουν υποστηρίξει σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο»
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: