Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στρόμπερι: «Ξέρω καλά τι σημαίνει το ντέρμπι»

Γνώστης της σημασίας των ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και έτοιμος να συμμετάσχει στο κορυφαίο, όπως το χαρακτήρισε, παιχνίδι της Ευρώπης, δήλωσε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι στο www.sportfm.gr.

Στρόμπερι: «Ξέρω καλά τι σημαίνει το ντέρμπι»
Η κατάκτηση-έκπληξη του πρωταθλήματος Τουρκίας με την Καρσίγιακα, ήταν το εφαλτήριο για την είσοδό του στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, που στα 30 του χρόνια έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του με τον Ολυμπιακό, δείχνει απόλυτα έτοιμος και… διαβασμένος για να αντεπεξέλθει.

Μιλώντας αποκλειστικά στο www.sportfm.gr, επεσήμανε πως γνώριζε πριν τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους» την σημασία των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανέλυσε την πορεία της προετοιμασίας και το τι θα πρέπει να διορθώσουν ενόψει των επίσημων αγώνων αυτός και οι συμπαίκτες του και αναφέρθηκε στις διαφορές Ελληνικού και τουρκικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης το σχόλιό του για το κατά πόσο ταιριάζει στο πλάνο του «σκληρού», όπως τον χαρακτήρισε, Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από την Αθήνα.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα:

-Άνοιξες μία καινούργια σελίδα στην καριέρα σου στον Ολυμπιακό, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και τα φιλικά;

«Θεωρώ πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα σαν ομάδα απ’ ότι δείξαμε στα φιλικά. Ο βασικός μας στόχος στην προετοιμασία, ήταν να δουλέψουμε πάνω στην άμυνά μας και την ενέργεια που θα δίνουμε σε αυτή. Νομίζω πως τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, κάτι που δείξαμε και στα παιχνίδια. Έχουμε όμως πολλά να διορθώσουμε, αλλά και να… ομορφύνουμε το επιθετικό μας κομμάτι. Στις επόμενες προπονήσεις μέχρι την έναρξη της σεζόν, με την επιστροφή των διεθνών, θεωρώ πως θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και πιο έτοιμοι».

-Οι απουσίες σημαντικών παικτών στο Ευρωμπάσκετ, θεωρείς ότι θα σας επηρεάσουν στα πρώτα παιχνίδια;

«Η αλήθεια είναι ότι έλειπαν σημαντικοί παίκτες, ενώ τραυματίστηκε και ο Οθέλο. Η προετοιμασία έγινε με πολλά νέα σε ηλικία παιδιά και αρκετούς βοηθητικούς, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν παίζεις σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Αντιπροσωπεύουμε τον Ολυμπιακό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι από νωρίς να αντεπεξέλθουμε σε σημαντικά παιχνίδια. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να τα καταφέρουμε».

-Μετά από μία καριέρα με πολλές παραστάσεις, βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Ποιες είναι οι πρώτες διαφορές που παρατηρείς σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες σου;

«Το μπάσκετ σαν παιχνίδι είναι παντού το ίδιο, απλώς αλλάζουν οι απαιτήσεις από ομάδα σε ομάδα. Φέτος έχω έναν “σκληρό” προπονητή, ο οποίος θέλει τα πάντα να γίνονται τέλεια και με τον τρόπο που θέλει εκείνος. Έτσι πρέπει να είναι άλλωστε. Δίνει μεγάλη σημασία στην άμυνα και δεν τον νοιάζει αν θα χάσουμε ένα σουτ στην επίθεση, αρκεί να επιστρέψουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα πέρυσι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Το έχουμε καταλάβει απόλυτα και γι’ αυτό δουλεύουμε».

-Το βασικό σου ατού είναι η άμυνα και η πίεση πάνω στη μπάλα, άρα ταιριάζεις με το πλάνο της ομάδας έτσι δεν είναι;

«Αυτός είναι όντως ο τρόπος παιχνιδιού μου και έτσι έχω καθιερωθεί από μικρή ηλικία. Για μένα παίζει μεγάλο ρόλο να παίξω μία σωστή άμυνα, να κλέψω και να τρέξω στον αιφνιδιασμό για να πάρουμε δύο εύκολους πόντους. Φυσικά και ταιριάζω στον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός, το είχα καταλάβει και πέρυσι βλέποντάς τον στην τηλεόραση, όμως τώρα το καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως θα… αμελήσω και αυτά που μου ζητά ο κόουτς στην επίθεση. Θα χρειαστώ ακόμα λίγο χρόνο για να ταιριάξω περισσότερο με το σύνολο, αλλά νομίζω πως μπορώ να προσθέσω καλά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας.».

-Σε λίγες ημέρες αντιμετωπίζεται τον Παναθηναϊκό σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Σε έχουν προετοιμάσει οι συμπαίκτες σου γι’ αυτά τα παιχνίδια;

«Δεν χρειάζεται κανείς να σ’ ενημερώσει για το πώς είναι τα παιχνίδια Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Όλοι όσοι έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη και παρακολουθούν Ευρωλίγκα και ξένα πρωταθλήματα, γνωρίζουν καλά την σημασία τους. Είναι μία τιτανομαχία, ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι θα είναι σκληρά και δύσκολα παιχνίδια γιατί έχουν και αυτοί καλύτεροι ομάδα φέτος. Νομίζω πως θα μετρήσει το ποιος θέλει περισσότερο τη νίκη, αλλά και ποιος θα σχεδιάσει καλύτερα το πλάνο του στο παρκέ. Εύχομαι να είμαστε έτοιμοι».

-Από την κουβέντα μας κατάλαβα ότι παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να μου πεις τις διαφορές με το τουρκικό…

«Το τουρκικό μπάσκετ έχει προοδεύσει τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ομάδες που το απαρτίζουν έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Αγωνιστικά, κυριαρχεί περισσότερο το παιχνίδι απομόνωσης και δεν είναι τόσο ομαδικό όσο στην Ελλάδα. Στην Τουρκία μπορεί να δεις μεγαλύτερα σκορ και η άμυνα παίρνει δεύτερο ρόλο. Εδώ νομίζω πως οι ομάδες και οι παίκτες είναι πιο σκεπτόμενοι και ακολουθούν το πλάνο του προπονητή».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Αθήνα;

«Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος πραγματικά. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και αυτό συνδυάζεται με την παραμονή μου σε μία καλή πόλη. Μπορώ να μείνω εδώ για πολύ καιρό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: