Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η νίκη χάθηκε από μία γκάφα, αλλά η ισοπαλία είναι κέρδος!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
To ζητούμενο στον χθεσινό αγώνα για τον ΠΑΟΚ ήταν να παίξει έξυπνα και όχι απαραίτητα ωραία. Αυτός ήταν ο Δαβίδ και η Ντόρτμουντ ο Γολιάθ. Χρειαζόταν πονηριά για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, γιατί αν έβγαινε στα ίσα απέναντι στον αντίπαλο, το πιθανότερο ήταν να απειληθεί με συντριβή. Αλλωστε, ήταν βέβαιο ότι, λόγω κλάσης, οι παίκτες της γερμανικής ομάδας θα είχαν την κατοχή της μπάλας, θα πίεζαν περισσότερο και θα δημιουργούσαν πιο πολλές ευκαιρίες. Και να ήθελαν, δηλαδή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, δεν θα μπορούσαν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά. Η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή, απείλησε σε δυο-τρεις περιπτώσεις, αλλά έχασε μόνο μία καλή ευκαιρία, χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ και, γενικότερα, τη σωστή αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας. Και οι τρεις πίσω αλλά και οι τρεις ανασταλτικοί χαφ, μαζί με τους πλάγιους, απέφυγαν τα λάθη, έτρεξαν πολύ, πρέσαραν, κέρδισαν πολλές μονομαχίες και είχαν εύστοχες τοποθετήσεις.

Από εκεί και πέρα, το θέμα ήταν να βρεθούν κενοί χώροι και να γίνουν καλές αντεπιθέσεις. Σε τρεις περιπτώσεις το σχέδιο πέτυχε και στη μία από αυτές, την πιο ωραία, ο Μακ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει αυτό που έπρεπε και το έκανε ολόσωστα. Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε ότι στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη ρέντα. Διότι το γκολ ήταν η μοναδική εντός στόχου τελική προσπάθεια από τις πέντε που είχε συνολικά ο ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ είχαμε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Στο πρώτο ημίχρονο χθες, μια φορά βρήκε εστία και πέτυχε το γκολ. Μάλιστα, με τον ίδιο παίκτη που είχε χάσει κραυγαλέες ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ιδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε την πολυτέλεια να διαχειριστεί το σκορ που είχε διαμορφωθεί υπέρ του. Η Ντόρτμουντ αύξησε την πίεση, έκλεισε πιο καλά τους χώρους, κινδύνευσε μόνο μία φορά σε μια ωραία ενέργεια άλλα άψυχο και άστοχο σουτ του Ροντρίγκες, ήταν όμως φλύαρη και δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση μέχρι τη στιγμή που... αποφάσισε να κάνει μία ακόμη γκάφα ο Ολσεν και, μάλιστα, ένα μόνο λεπτό μετά από μια πολύ ωραία απόκρουσή του. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε άδοξα και δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, βρέθηκε ο τρόπος για να δεχτεί ο ΠΑΟΚ ένα περίεργο γκολ, από συνδυασμό ατυχίας και προσωπικού λάθους. Οπως και νάχει, ο Σουηδός γκολκίπερ μπορεί να έχει ωραία πλονζόν, δεν εμπνέει όμως καμία σιγουριά στα “γεμίσματα” στα καρέ του ΠΑΟΚ και είναι επιρρεπής στις γκάφες. Φαίνεται ότι το έχει καθιερώσει. Οπωσδήποτε μία θα κάνει σε κάθε αγώνα...

Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, υπήρχε καλός τερματοφύλακας. Ο Βαϊντενφέλερ αντέδρασε σωτήρια για την ομάδα του στο εξ επαφής πλασέ του Ζάιρο, που είχε κερδίσει εντυπωσιακά την μπάλα από τον Σούμποτιτς και προσπάθησε να την περάσει κάτω από τα πόδια του. Τη στιγμή εκείνη ο ΠΑΟΚ έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και, με δεδομένο το “φορτσάρισμα” της Ντόρτμουντ που έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες, εκείνο που φαινόταν πλέον να έχει σημασία ήταν να μη χαθεί ο ένας έστω βαθμός της ισοπαλίας. Και, ευτυχώς,δεν χάθηκε.

Προφανώς, αυτός ο βαθμός αποτελεί κέρδος. Δεν έχουν τα φόντα να κερδίσουν στις έδρες τους την Ντόρτμουντ ούτε η Κράσνονταρ, ούτε η Καμπάλα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να πάρουν και ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια του με ένα ανόητο γκολ, ωστόσο ο στόχος επιτεύχθηκε και οι ελπίδες για πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ παρέμειναν αναλλοίωτες, μετά από ένα ματς στο οποίο η ήττα ήταν “εντός προγράμματος”, με βάση τη δυναμικότητα και την ποιοτική υπεροχή του αντιπάλου. Το είπε άλλωστε, ειλικρινά, ο Ιγκόρ Τούντορ: “Η ισοπαλία μάς αφήνει ικανοποιημένους”.

Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ κράτησε “ζεστό” τον κόσμο του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Δεν του έδωσε την πολύ μεγάλη χαρά, τον ικανοποίησε όμως με την προσπάθεια και το πολύ ωραίο γκολ του Μακ με το οποίο λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη. Το ραντεβού για το... γλέντι της Κυριακής δεν έχει χάσει καθόλου την αξία και τη σημασία του. Το ωραίο έργο συνεχίζεται...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: