Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Θέλουμε στόπερ αρχηγό και χάφαρο τρεχαλατζή!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με το δικό του μοναδικό τρόπο τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, τονίζοντας την αναγκαιότητα απόκτησης ενός στόπερ, αλλά και ενός μέσου.

Θέλουμε στόπερ αρχηγό και χάφαρο τρεχαλατζή
Αυτή τη στιγμή ο προπονητής του Ολυμπιακού κοιτάει να δει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν, δεν έχει βάλει μία κανονική 11άδα. Δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί, άλλωστε και με τον Βαλβέρδε πέρσι η ομάδα δεν πήγαινε καλά στα φιλικά.

Όμως με την Μπράγκα είδα πάλι κενά πίσω, το έχω πει και θα το ξαναπώ, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν σέντερ μπακ καλό, ξένο, να είναι αρχηγός! Χρειαζόμαστε και μια χαφάρα διότι ορισμένοι πάνε σπρωχτό τον Φέισα από την πρώτη μέρα που ήρθε, αλλά εγώ δεν ψήθηκα ποτέ.
Θέλουμε λοιπόν έναν χάφαρο τρεχαλατζή, να οργανώνει και να προωθείται, να σουτάρει, να πασάρει, να μπουκάρει. Θα αλλάξει τον Ολυμπιακό.
Αυτές οι δυο μεταγραφές που λέω είναι για την Ευρώπη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει μακράν το καλύτερο υλικό, δεν έχουν οι άλλες ομάδες τους πολλούς καλούς παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός. Μέχρι και ο Λυκογιάννης είναι καλό παικτάκι, νέος, με καλά σωματικά προσόντα, βγαίνει ωραία, είναι τρεχαλατζής, τι να λέμε, έχει πολλούς παίκτες ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρει ποιον να πρωτοδώσει δανεικό.
Δεν συγκρίνεται ο Ολυμπιακός με τις άλλες ελληνικές ομάδες, είδα και τον ΠΑΟΚ με την Αϊντχόβεν στην Τούμπα, δύο αντεπιθέσεις τού έκανε και τον καθάρισε σαν αβγό. Είδα και τον Αστέρα Τρίπολης με την Ίντερ Μπακού, μια ομάδα που δεν υπάρχει στον χάρτη, και όμως ήταν ισάξια, πολύ δύσκολα την απέκλεισε στα πέναλτι.
Επειδή όμως Ολυμπιακός είσαι, και επειδή ο Μαρινάκης είναι ο μόνος πρόεδρος με οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή, πρέπει να κυνηγήσει και τη διάκριση στην Ευρώπη. Γι’ αυτό θέλουμε οπωσδήποτε έναν σέντερ μπακ καλό ξένο έμπειρο, όχι άλλα άπειρα παιδιά Έλληνες, και έναν χάφαρο με τα χαρακτηριστικά που είπα.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν φύγει ο Τοροσίδης άμα θέλω τον Σκόνδρα. Καθώς και τη γνώμη μου για όλο αυτό που έγινε με τη Βούλα Παπαχρήστου. Απάντηση για το πρώτο: Καλός ο Σκόνδρας, είχα πει ότι τον θέλω, δυνατό παιδί και γρήγορος. Όμως δεν συγκρίνεται με τον Τοροσίδη, θα χάσει αξία ο Ολυμπιακός. Ο Τοροσίδης στα καλά του είναι για εμένα ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αν τον πάρει ο Ζέμαν στην Ρόμα θα είναι επιτυχία.
Για την ελληνίδα αθλήτρια έχω να πω τούτο: Δεν έπρεπε να ανακατευτεί σε ρατσιστικά θέματα, ούτε αστεία, ούτε τίποτα. Δεν παίζουν με αυτά. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πας κοπέλα μου, τι γράφεις δημόσια; Έφταιξες και θα το πληρώσεις. Έφταιξες και το πλήρωσες. Δεν υπάρχουν συγνώμες σε αυτά. Και ο Σουάρες ζήτησε συγνώμη για το ρατσιστικό που είχε πει εναντίον του Εβρά, αλλά έφαγε 8 αγωνιστικές από την Αγγλική Ομοσπονδία! Και τι του είχε πει; «Έλα ρε μαυράκο». Τον τσεκούρωσαν και ναυάγησε η Λίβερπουλ. Μιλάμε για Λίβερπουλ και τον καλύτερό της παίκτη. Και τον Φέρντιναντ τσεκούρωσαν, του πήραν το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική Αγγλίας για το ρατσιστικό που είχε πει στον Τέρι.

Οι ομοσπονδίες στον αθλητισμό είναι πολύ αυστηρές για εκδηλώσεις ρατσισμού και καλά κάνουν. Να αρχίσει να δηλώνει και ο Μπολτ ότι έχει μεγαλύτερα προσόντα από τους λευκούς, να χαθεί η μπάλα… Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Άνθρωποι είναι όλοι. Είσαι αθλήτρια, θα συναναστρέφεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αφρικανούς αθλητές… Έπρεπε να προσέχεις… Τι τους κοροϊδεύεις… Οι Αφρικανοί έχουν βγάλει μεγάλους αθλητές στην ιστορία, αξίζουν σεβασμό. Έσφαλε λοιπόν η κοπέλα και το πληρώνει. Όπως κι εγώ έχω πληρώσει σφάλματά μου στο παρελθόν.
Τώρα θα πω για ένα θέμα που το είχα προαναγγείλει στο παρελθόν, αλλά το ξέχασα. Ήταν οι δηλώσεις του Πελέ που είχε πει ότι ο Νεϊμάρ είναι καλύτερος από τον Μέσι. Τον παρακολουθώ χρόνια τον Πελέ, έχει πει πολλά κουφά κατά καιρούς. Οι κρίσεις του για παίκτες και προπονητές είναι για παιδική χαρά! Όταν μιλάει, είναι παιδική χαρά! Ενώ ως ποδοσφαιριστής ήταν ο μέγιστος όλων των εποχών. Για εμένα, είναι ο καλύτερος παίκτης που είδα ποτέ.
Δεν υπάρχει όμως Νεϊμάρ μπροστά στον Μέσι. Ο Μέσι είναι στον ουρανό και ο Νεϊμάρ πατάει ακόμα στη γη. Επαναλαμβάνω ότι δεν μειώνω τον Πελέ ως ποδοσφαιριστή, για τις απόψεις του λέω. Ως ποδοσφαιριστής ήταν καλύτερος και από τον Μαραντόνα. Ο Πελέ ήταν ένα παιδί με σώμα και ταλέντο λες και το είχε πλάσει ο Θεός. Γκολτζής, ντριμπλέρ, πασαδόρος, με κεφαλιές, με όλους τους τρόπους, έφευγε με… τέταρτη, δεν ήξερες από πού θα σου φύγει, ήταν ελάφι, είχε τα πάντα.

πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: