Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αγγελούδης: «Το όνειρο μου, είναι ο Άρης»

Συνέντευξη στον: Γιώργο Στράντζαλη

Από τους ελάχιστους, ίσως ο μοναδικός, που γνωρίζει αυτή τη στιγμή τα «θέλω» του Μάκη Κατσαβάκη, όντας ποδοσφαιριστές του και πέρυσι στην Δόξα Δράμας. Ο Νίκος Αγγελούδης μετά την «περιπέτεια» στην Δόξα επέστρεψε ξανά στον Άρη. Στην ομάδα που αγαπάει –όπως μας λέει- και που ονειρεύεται να «χτίσει» την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Έχοντας ζήσει για ένα χρόνο την εμπειρία της Super League νιώθει πιο γερός και πιο έτοιμος για να αντέξει την βαριά κιτρινόμαυρη φανέλα, περιμένοντας φέτος ότι θα του δοθούν οι ευκαιρίες που ο ίδιος περιμένει. Γυρίζει τον χρόνο πίσω και υποστηρίζει πως το μυαλό του… βάραινε όταν σκεφτόταν πως μπορεί να μην επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τώρα όμως είναι εδώ και δουλεύει για να αποδείξει την αξία του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του τα προβλήματα που πέρασε ο Άρης το καλοκαίρι δεν τον άφησαν αδιάφορο. «Όλοι μέρα ασχολιόμουνα με αυτά…», μας λέει στο Πράτο της Ιταλίας απ? όπου παραχώρησε την συνέντευξη και θεωρεί ότι το μεγαλείο του κόσμου του Άρη και η στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια είναι το «φάρμακο» ώστε να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» και η ομάδα να βρει ξανά τον δρόμο της...

-Νίκο, μετά από τον δανεισμό σου στην Δόξα Δράμας ξανά στον Άρη…
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που ακολουθώ την προετοιμασία του Άρη. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να δουλέψουμε σκληρά όλοι για να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο πρωτάθλημα.

-Το έλεγες από πέρυσι ότι ήθελες να επιστρέψεις…
Ο στόχος μου και τα όνειρά μου είναι να παίζω στον Άρη, δεν θέλω κάτι άλλο και γι? αυτό δουλεύω καθημερινά.

-Σκέφτηκες όταν έφυγες για την Δράμα ότι υπήρχε περίπτωση να μην ξαναγυρίσεις στον Άρη;
Δεν ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο. Μου πέρασε κάποια στιγμή αλλά προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι. Το όνειρό μου είναι να παίζω στον Άρη.

-Τι αποκόμισες από τον δανεισμό σου στην Δόξα;
Ήταν μία καλή εμπειρία. Πρώτη χρονιά στην Super League, πήρα κάποια παιχνίδια στα πόδια μου και αισθάνεται πιο σίγουρος με τον εαυτό μου και είμαι σε θέση να δείξω αυτά που μπορώ.

-Ένα θετικό, σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι ότι γνωρίζεις την φιλοσοφία του Μάκη Κατσαβάκη…
Από την περσινή μου συνεργασία με τον κόουτς ξέρω τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και μπορώ να αποδίδω πιο εύκολα και να κάνω αυτά που θέλει ο ίδιος. Είναι ένα πλεονέκτημα και προσπαθώ αυτά που ζητάει να τα κάνω, σε τακτικό τομέα και ατομικά.

-Σε ποια θέση πιστεύεις θα σε δούμε φέτος, γιατί σε δοκιμάζει και στις πλευρές…
Η θέση μου είναι αυτή του σέντερ φορ. Με έχει δοκιμάσει και στα πλάγια. Όπου μου το ζητήσει θα παίξω, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μπορώ και στα πλάγια να παίξω, μπορώ και φορ. Μακάρι να παίζω.

-Την περσινή σεζόν δεν πήρες τις ευκαιρίες που περίμενες, φέτος;
Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για να ικανοποιήσω τον κόουτς και να δείξω ότι αξίζω μια θέση στο ρόστερ, γιατί όχι και στην ενδεκάδα.

-Τι να περιμένουμε από τον Άρης της νέας αγωνιστικής περιόδου;
Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, όχι μόνο στον Άρη αλλά γενικότερα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα του κόσμου. Είναι το καλύτερο κοινό και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Εκεί θα στηριχθούμε και στο δικό μας πάθος.


«Ο κόσμος το κίνητρο και η σωτηρία»

Το «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Νίκος Αγγελούδης το έχει ζήσει… και από μέσα αλλά και… από έξω. Η δυναμική του κόσμου του Άρη τον αγγίζει και πιστεύει ότι μόνο αυτός μπορεί να δώσει την λύση, είτε αγωνιστικά ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, είτε εξωαγωνιστικά…
-Την έλλειψη πείρας του ρόστερ πώς μπορεί να την αντισταθμίσει ο Άρης;
Θα είμαστε φέτος μια ομάδα με δύναμη και πάθος. Είμαστε όλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, ξέρουμε τι σημαίνει ο Άρης και όταν παίζεις σε ένα γεμάτο Χαριλάου δεν μπορείς να μην δώσεις το 100%. Ο κόσμος είναι αυτός που σου δίνει το κίνητρο.

-Σου δημιουργεί πίεση η απόκτηση ενός επιθετικού, σίγουρα πιο έμπειρο από εσάς;
Από έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή μπορούμε να μάθουμε πολλά, αλλά σίγουρα θα μου δημιουργήσει πίεση παραπάνω. Ωστόσο ο ανταγωνισμός κάνει πολύ καλό στην βελτίωση ενός ποδοσφαιριστή.

-Το ρόστερ του Άρη αυτή τη στιγμή αποτελείται από αρκετά παιδιά που προωθήθηκαν από την ομάδα Κ20, της οποίας μέλος ήσουν κι εσύ…
Τόσα χρόνια στην Ελλάδα όλοι λένε ότι θέλουνε να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, στους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά αυτό δεν το είδαμε στην πράξη. Φέτος λόγω των συνθηκών και των αναγκών είναι ευκαιρία να παίξουν όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να τους χαρακτηρίζουμε μικρούς. Στο εξωτερικό από τα 18 και τα 19 παίζουν και στα 20 θεωρούνται έτοιμοι ποδοσφαιριστές. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα και να καταλάβουν κάποιο ότι θα είναι κέρδος για τον αθλητισμό της χώρας.

-Μπορεί να ήσουνα μέλος της Δόξας αλλά σίγουρα γνώριζες και ενδιαφερόσουνα για τα προβλήματα του Άρη…
Έζησα με αγωνία είναι αλήθεια αυτές τις καταστάσεις. Και σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν οπαδός αυτής της ομάδας. Όλη μέρα ασχολιόμουν με αυτό. Ο Άρης όμως είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος της θα την βοηθήσει να τα ξεπεράσει σύντομα.

-Εσείς οι ποδοσφαιριστές θα αντέξετε;
Πιστεύω πως ναι. Αγαπάμε τον Άρη. Δεν ήρθαμε για τα λεφτά. Παίζουμε για την φανέλα, τον κόσμο και μετά για την προσωπική μας ανάδειξη.

-Για στόχους να μιλήσουμε;
Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Τον στόχο δεν τον ορίζουμε εμείς τον ορίζει ο προπονητής και η διοίκηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: